שאלה למבינים בלבד

שאלה למבינים בלבד

יש לי מגבר 240 וואט (120 כל צד) שיש אפשרות לחבר לו 4 רמקולים. יש לי 2 רמקולים 200 וואט ו-2 רמקולים 250 וואט. אם אני רוצה לחבר את כל ה-4, איך יותר כדאי לחבר? 2 של 200 בצד אחד ו-2 של 250 בצד שני, או בכל צד אחד 200 ואחד 250? ובנוסף, האם זה לא יכול להזיק למגבר שלא כל ה-4 רמקולים באותו הספק? בתודה מראש מאיר כהן

אופפפס

סליחה אני לא מנומס שכחתי להגיד שלום לכולם.
אני פשוט חדש פה

iliG

New member
בערבון מוגבל

אותי לימדו פעם שמה שחשוב זה שיהיה איזון בין שני הצדדים. כלומר, 250+200 בכל צד. אבל הכי מומלץ ללכת לאיזו חנות שמוכרת מגברים להציק למומחה :) (תגלה לנו אחר כך מה גילו לך)

שקר החן

New member
אמממ... אפשר?

במסגרת לימודי הסאונד שלמדתי, למדנו גם על חיבורים, ובכן התשובה היא כזו... אף פעם לא מומלץ לחבר 2 רמקולים על אותו צד, זה לא בריא ואם לא יודעים באמת איך לעשות את זה אז זה גם מיותר כי לא תמיד יודעים לחבר את הכבלים בצורה נכונה (+ל-+ וכו'...) ואז נוצר מצב של שמיעה לא נכונה. אם אתה בכל זאת מתעקש לחבר 2 רמקולים על אותו צד תדאג שיהיה איזון בין שני הצדדים 200+250 בצד ימין ו-200+250 בצד שמאל. מקווה שעזרתי...

חיבור הרמקולים

תודה על התשובה בקשר לאיזון - הבנתי. בקר לחיבור - יש לי 4 יציאות לרמקולים במגבר והם יציאות קנון, כך שאין שום בעייה בהחלפה בין הפלוס למינוס.

למעלה