שאלה למבינים באיחסון ג'ינג'ר ,,,

shron17

New member
שאלה למבינים באיחסון ג'ינג'ר ,,,

הביאו לי שורשי -ג'ינג'ר ,בכמות גדולה מאשר נחוץ לי,

מישהו אמר לי ,שאת שורש הג'ינג'ר הטרי,
אפשר לשמור בהקפאה,האם הוא צודק?

האם ג'ינג'ר הקפוא לא יתקלקל לאחר ההפשרה?
 

prizman

New member
פעם קראתי היכנשהו

שהדרך הטובה ביותר לאחסן ג'ינג'ר זה באדמה. לא ניסיתי.
ג'ינג'ר מקולף או לא מחזיק מעמד טוב בפריזר אבל המרקם
שלו משתנה. הטעם נשאר.
מחוץ למקרר הוא מסוגל להשמר שבועיים-שלושה אבל בכמות
גדולה כפי שאת כותבת חלק כנראה יתקלקל. הקפאה עדיפה.
 

shron17

New member
הזכרת לי שהכלבים נוהגים לטמון מזון בבור באדמה

ולאחר תקופה הם מוציאים את "השלל" שהחביאו, ואוכלים,
כנראה שזה נשמר שם בטמפרטורה הקרירה.
 

prizman

New member
אל תגזימי


זה בגלל שהג'ינג'ר משתרש.
 

milch

New member
איחסון ג'ינג'ר

אני מכיר שתי אפשרויות. לפני כ-30 שנים או אולי יותר, פגשתי את הג'ינג'ר לראשונה בחיי בדוכן ב"גן העיר" בת"א. לשאלתי כיצד לשור עליו המוכרת המליצה לקבור אותו באדמה אפילו בתוך עציץ. זה עבד.
אפשרות נוספת היא להקפיא, אך הייתי מגרר על פומפיה עדינה ומקפיא במנות קטנות.
 

utoo

New member
אני משמרת בשיטה של אהרוני

שמופיעה בספר שלו.
מרסקת את הג׳ינג׳ר בלי קליפה או מגרדת על פומפיה.
מכניסה לצנצנת זכוכית נקיה ומכסה באלכוהול. ברנדי, וודקה.
מחזיק חודשים ארוכים מאוד במקרר וטעמו הדומיננטי נשמר היטב.
 

צלשף

New member
וכך אני עושה מקפיא כל שורש בשקית ניילון וכאשר

צריך להשתמש, מוציא מהמקפיא ומיד מגרד על פומפייה דקה,(אין צורך לקלף) כך גם קל לגרד וגם יוצא מאוד עדין, לאחר השימוש מחזיר את שנשאר לשקית ולמקפיא עד הפעם הבאה. במקפיא נשמר גם שנה ויותר.
 
למעלה