שאלה למבינים אשמח לעזרה

l coyote l

New member
במחיר הזה תוכלי למצוא בקלות עם הרבה פחות ק"מ

תפתחי יד2 ותראי (הגבלתי את החיפוש לטווח מחירים של 4500-5000, תשני למה שרלוונטי לך).
http://goo.gl/JbCvlr

מס' ידיים בדו"ג לא מאוד משנה. משנה ק"מ, שנתון ומצב כללי.
חיצונית כדאי לבדוק שלמות פלסטיקה וכיו"ב כדי לוודא שלא היו תאונות/נפילות. לא הכי סביר למצוא אחד שלא נפל/החליק בכלל, אבל אפשר להעריך את עוצמת הנפילה/החלקה לפי העין ולהעריך בהתאם.
כמובן שהכי טוב לקחת לבדיקה, על אחת כמה וכמה כשאין לך נסיון, אבל זו עוד הוצאה של כ-300-400 ש"ח. את זו שצריכה להחליט אם מתאפשר לך.

מצאתי עוד אחד

הפעם קימקו אג'יליטי סיטי 125
ב4200 ש"ח
26,000 ק"מ
זה מה שכתוב עליו:
מצבר חדש ,אזעקה עם אפשרות להניע דרך השלט,ידיות חדשות,פילטר אוויר הוחלף,צמיג אחורי חדש,סטריפים בגלגלים,ברקסים חדשים,שלט של אזעקה נוסף+מפתח. טסט עד אפריל 2014.

נשמע טוב...לא?

אשמח לדיעות.

l coyote l

New member
אין לי מושג על האמינות של הקטנוע הזה.

המלצה במשומשי 125 בתקציבים האלה להשאר עם האמינים הידועים (מובי, דיוק וכאלה) ולחפש כאלה עם כמה שפחות ק"מ.
ההיצע גדול מאוד ולכן את גם יכולה להוריד במחיר ולא להתפשר על ק"מ גבוה או על דגמים פחות נפוצים/ידועים. זה שוק של קונים.

קימקו אג׳ליטי סיטי

היה לי בעבר אחד כזה.זה אותו המנוע ואותם המכלולים כמו של המובי.
הקטע בו,שבגלל שיש לו גלגלים גדולים יותר מהמובי (יתרון) אז זה בא על חשבון מקום לרגלים מלפנים למי שגבוה
ועל חשבון מקום יותר קטן תחת לכיסא.בנוסף,הרצפה של המובי בעלת מקום יותר גדול(למי שרוצה לשים ארגז/תיק
בין הרגלים).ולאגליטי סיטי יש ברקס דיסק מאחור,ולמובי יש תוף(עוד יתרון לאגליטי).אלו ההבדלים היחידים.

קטנוע מצוין,אמין מאוד,רק לשים דלק ולנסוע.

לגבי מה שלולו שואלת..איזה יד? מה שנת היצור?

ואתן לך טיפים,לבדיקה ראשונית,שפה תדעי לפחות עם שווה לגשת לבדיקה במוסך.

שימי לב לפלסטיקים סביב כל הקטנוע.בדקי עם יש שברים,תיקונים(צבע,הדבקה)וכו.בדקי העם יש שיפשופים בעיקר בצדדים.
באם לא,כנראה שלא הייתה תאונה ואו נפילה.בדקי את הפנסים האחורי,והקדמי שלא שבורים או סדוקים.
בדקי את ידיות הברקסים,תראי עם לא שבורות.

בדקי צמיגים,החריצים צריכים להיות בעומק של 2/3 מילמיטר לפחות.מתחת לזה,קחי בחשבון שתצתרכי להחליף,סביב 800 שח לזוג.

מעבר לזה,עשי סיבוב תוך כדי נסיעה על 20 קמש,נעלי את הברקס האחורי(ידית שמאלית).תראי עם עושה ״חריקה״..
בעמידה במקום,נעלי את הידית הימנית(ברקס קדמי)ונסי לדחוף את הקטנוע בכוח קדימה..ולראות עם הגלגל הקדמי נשאר נעול.

עם כל אלה בערך עומדים במבחן,לכי למוסך אופנועים/קטנועים ותעשי ובדיקה.אני מדגיש,מוסך קטנועים ולא מכון בדיקה כמו קומפיוטסט וכאלה.הם לא בודקים קומפרסיה למנוע,ולא מתמחים בדו״ג.בדיקה תעלה לך בסביבות ה 350,עד 500 שח לערך..

אחרי הבדיקה,במידה ויש ליקויים כל שהם,הורידי במחיר שסוכם מראש עפ עלות הליקויים.

עם תלכי על האגליטי סיטי,אז יש לי סבל מחוזק,פלוס ארגז של givi לדגם הספציפי הזה

בהצלחה

נ.ב

פרט מאוד חשוב.הסטוריית טיפולים.
בקשי לראות ספר רכב של הכלי ועפ ספר הרכב תדעי כל כמה זמן צריך היה להעשות טיפולי,ואיזה(טיפול גדול/קטן).
ואז במידה ובעל הכלי עשה טיפולים בזמן,הוא יציג לך חשבוניות,ופירוט של מהות הטיפול,ומד האוץ.

קטנוע שמטופל לפי הספר ובזמן,חייו יהיו ארוכים יותר.

פרארי1

New member
אתה מתאר בדיקות בלמים כמו שעושים בטסט

וזה חרטא...
אם יודעים להסתכל על מצב הרפידות, סבבה, אבל עדיף שמוסך יבדוק את כל המערכת כולל הדיסקים, הצנרת ונוזל הבלמים.

ברור

זה רק לאינדיקציה ראשונית..כי עם הברקסים בשלב הזה של הבדיקה לא עוצרים בכלל,אז כנראה שהרפידות גמורות
ואז גם אולי יצתרכו להחליף את הדיסק,סיפור של עוד כ 500 שח לכל דיסק.

כך שעם הברקסים,הצמיגים,ועוד כל מיני דברים לא תקינים אולי לא שווה בכלל ללכת לבדיקה

l coyote l

New member
מילא זה. לא סביר שיתנו לה סיבוב התרשמות

כי זה לא מקובל בדו"ג.
מעבר לזה, סקירה טובה. לא ידעתי כלום על הכלי הזה.

לא מקובל ?!

אני על כל הכלים שקניתי עשיתי סיבוב.
השארתי לבעלים את המפתח של האוטו שלי והתחייבתי בכתב שעם אני אפול,אני ישלם בעבור הנזקים.

היה אחד שממש התעקש..אז נסעתי איתו בהרכבה,שאני נוהג.

אחרת,אין מצב שאני הולך לעשות עסקה.הרי יכול להיות שהכלי ״עקום״..אז מה? אני אפסיד 500 שח על בדיקה סתם?!

l coyote l

New member
כן, זה לא מקובל ונדירים אנשים שמתחייבים בכתב

לשלם אם נופלים וכו'. לא רק זה, אלא שגם אין ביטוח אם אתה נפגע.
במקום סיבוב יש בדיקה.
אתה יכול להשתמש עוד הרבה ב-?!?! אבל זה המצב הידוע.
עשה סקר פה ובשכן כמה אנשים מוכנים לתת סיבוב לקונה פוטנציאלי (השאלה נשאלה בעבר).

יכול להיות מה אני אגיד לך..

אני אישית נותן ״סיבוב״ למתעניין שמשדר רצינות.סיבוב ברחוב..שזה אומר מאה מטר קדימה וחזור.
לא אתן לו לנסוע לי עכשיו לטיולים וכאלה.

בואי נגיד,שעם תבוא לי ילדונ\ת שרק עכשיו הוציא\ה רשיון..
אני לא אתן לנסוע לבד,אני ארכיב
. אבל עם יבוא רוכש בעל דו״ג שיודע לרכב,אתן לו,בתנאי שיחתום ושיש ביטוח,ושזה כאמור ברחוב של הבית(ושישאיר לי ביד מפתח של הרכב שבא איתו).

אבל זה כאמור אני.

פרארי1

New member
בתנאי שיש ביטוח?

אם עשית ביטוח כל נהג, אז יש, אם לא עשית אז אין וזה המצב בקרוב למאה אחוז מהמקרים של מוכר פרטי.
הקונה הפוטנציאלי לא יכול לדאוג לביטוח.

ז ר ח

New member
אני מכיר ממקור ראשון מישהו שרכבו עם האופנוע

שלו לעבר השקיעה.

ובנוסף שמעתי על כמה כאלה.

זרח

לא יכולים לרכוב עם האופנוע אל עבר השקיעה כל עוד הרכב של המתעניין בידייך (קרא שוב את שרשמתי)
וכן,יש כאלה דברים ביטוח 1-3-7

אז ככה

הלכתי לנסיעת מבחן אצל מישהו שמעוניין למכור, והיה לי קשה ללחוץ על הבלמים האם הם קשים בסוג הזה? הרגשתי שאני צריכה להתחיל לבלום מלא זמן לפני שאני מגיעה לצומת נגיד..והבלם השמאלי עשה רעש של חריקה
והוא גם היה גבוה לי האם אפשרי להנמיך אותו??

מחר יש עוד אחד עם אותו סוג קטנוע אלך לבחון גם אותו הבעיה היא שלבן אדם שאני הולכת מחר אין ספר רכב עם הסטוריה טיפולים....

לולו,רב הנסתר על הגלוי אצלך

ספרי לנו על איזה דגמים מדובר
תשתדלי לתת לנו כמה שיותר פרטים.שנה,דגם,ק״מ,יד,מחיר,וכו
על מנת שנוכל לייעץ לך

הלכתי לבדוק על קימקו אגיליטי

יד שניה שנת 2009 15,000 ק"מ הוא מעוניין למכור לי ב4 וחצי.
נסעתי איתו כמה דקות והבלמים קשה ללחוץ עליהם והבלם השמאלי עושה רעש על חריקה... בקיצור לא הרגשתי איתו ביטחון... אבל מצד שני אני רגילה ליסוע רק על האופנוע של השיעורי נהיגה אז אולי זה משהו שצריך להתרגל אליו?
והשאלה שלי אם אפשר להנמיך אותו?

תשובה

שנת 2009 עם 15K זה יפה מאוד!
לגבי הקושי של ידיות הבלמים,את צריכה להתרגל.יש כאלו שקשים יור,ויש שקשים פחות,תלוי בסוג הקטנוע.
ברובם זה כמעט אותו הדבר,כאמור עניין של הרגל.

לגבי חריקה של הברקס השמאלי(אחורי),במוסך יגידו לך עם זאת סתם חריקה,או שצריך לטפל בזה.

לגבי בטחון,על כל כלי חדש שעולים,במיוחד מי שלא ממש רגיל לרכב,יקח כמה ימים להתרגל.קל וחומר גם למי שרק הוציא רשיון לאוטו,יקח לו כמה ימים להתרגל לאוטו שלו.זה נורמאלי.

לגבי האם אפשר להנמיך אותו,את שואלת לגבי הידית ברקס? או הקטנוע?
לגבי הקטנוע לא.לגבי הידית ברקס,סביר להניח שאפשר לשנות את זוית הידים,למעלה יותר,או למטה.

לסיום,המחיר והקטנוע נשמע בסדר,וזאת עפ הנתנונים כמובן.כפי שהמלצתי,לכי למוסך דו״ג ואישור סופי.

בהצלחה

פרארי1

New member
לא מכיר קטנוע שאפשר לשנות בו את גובה המושב

מה שאפשר זה ללכת לרפד שקצת ינמיך את הספוג, אבל לא נראה לי שכדאי, עם פחות ריפוד המושב יהיה פחות נוח.
אפשר להסתדר עם הורדת רגל אחת, לא חייבים שתיים.

למעלה