שאלה למבינות

קוף555

New member
שאלה למבינות

יש לי אנדו בגודל 6.5 סמ רופא אחד ממליץ לפרוסקופיה רופא אחר אומר שאין צורך כי זה גם ככה יחזור יש למישהי נסיון בנושא? אני אחרי הפרייה שניה שלא צלחה.... האם יש קשר לאנדו? האם זה בהכרח? לא בא לי לעבור ניתוח שלא לצורך... תודה!

galim29

New member
ערב טוב

בואי נעשה סדר בבלגאן: אנדו' זו המחלה. את מדברת אולי על ציסטה בגודל 6.5 ס"מ? מי הרופא שאבחן אותה?. איך אובחן? מתי? אנדו' לא חוזר, מאחר וזה לא עובר. זו מחלה כרונית אוטאימונית שנמצאת בגוף ולא הולכת לשום מקום. כל זמן שאת מקבלת מחזור היא חוגגת ומחמירה. הדרך לנסות לטפל בה היא על ידי דיכוי רצוף (לא לקבל מחזור) והלפרסקופיה היא קודם כל אבחנתית כדי לאבחן שזה אנדו' ואיפה המוקדים/ההידבקויות בגוף ואחר כך הופכת לניתוחית כדי לנסות להסיר את ההידבקויות או המוקדים. לא ציינת את שמות הרופאים וזה יעזור כי רופא שמבין באנדו' לא יגיד לך משפט כמו: שאין צורך כי זה גם ככה יחזור... משערת שזה רופא פוריות שאמר את המשפט החכם הזה? לא מדובר פה על ניתוח שלא לצורך, אלא על ניתוח שמטרתו קודם כל לאבחן את המחלה ומיקום המוקדים ואחר כך להסירם כמה שאפשר ולאחר מכן להמשיך לטפל על ידי דיכוי רצוף, אחרת יצמחו מוקדםי חדשים והמחלה תמשיך לשגשג בגוף,כל זמן שאת ממשיכה לקבל מחזור. אם תתני יותר פרטים, זה יעזור להבין את 2 האבחנות הסותרות. קראת על אנדומטריוזיס? מבינה במה מדובר? אם לא, ממליצה לקרוא. יש חומר אצלינו בפורום.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לדבריה של גלים. האם את מאובחנת כאנדואית? האם הציסטה עכורה? (אנדומטריומה). ציסטה בגודל כזה, אם זו אנדומטריומה, נחשבת גדולה וכדאי לטפל בה. ממליצה לך ללכת לייעוץ אצל מומחה אנדו ולהיבדק. תקראי כאן בפורום על אנדומטריוזיס לקבל קצת מידע. לאף אחד לא בא לעבור ניתוח שלא לצורך. אבל אם יש פגיעה באיכות החיים, אם יש מימצאים שהרופא ממליץ לטפל בהם בניתוח, אם רוצים גם לשפר את מצב הפריון - לפעמים אין ברירה וניתוח הוא אופציה. אבל לפני ניתוח כדאי להתייעץ עם מי שמומחה בתחום. בהצלחה!

למעלה