שאלה למאמנים ומורים

gilsasson

New member
שאלה למאמנים ומורים

כאשר בא אליכם תלמיד חדש ואומר לכם שהוא מתאמן בעוד אומנות לחימה והוא בא אליכם כדי ללמוד אומנות נוספת... האם הוא יתחיל את דרכו אצלכם בחגורה לבנה ויתפוס את מקומו ביחד עם התלמידים המתחילים או שאתם תאשרו לו לחגור את חגורתו שאיתה הוא מתאמן באומנות השנייה ויתפוס את מקומו ביחד עם הותיקים?

קוזושי

New member
לדעתי

אם הוא רק ינסה להעלות את הרעיון הזה לא אצרף אותו אפילו לקבוצה של מתחילים. אם יבא מתאבק להתאמן בג'ודו למשל, ולא יהיה לו ברור שאצלינו עושים ג'ודו ולא האבקות אני לא אהיה מוכן ללמד אותו. ועל אמנויות לחימה רחוקות יותר אני בודאי לא מדבר. ראיתי כבר דברים מסוכנים מאד שקרו בגלל כל מיני מתחילים "חכמים" שהיו בטוחים שבגלל העבר העשיר שלהם באמנות לחימה אחרת הם יכולים להרגיש מתקדמים גם באמנות החדשה. אולי זה אפשרי כשמגיע תלמיד שלמד קראטה מסוג אחד ועובר לקראטה מסוג אחר ששיטת העבודה שם דומה ויש רק הבדלים קוסמטיים. (אם יש כזה דבר)

אליקום

New member
כנ"ל

הבן אדם מתחיל באומנות מסויימת הוא יתחיל אותה מהתחלה. וידורג על פי השיטה שלה. הדירוג יהיה על פי התקדמותו בשיטה. אני ללפחות אנני נוהג ללבוש חליפה אלא רק מכנסי ניילון/גומי ארוך.

isaacl

New member
חגורה לבנה

כך אני נוהג בכל מקום שאני בא להתאמן וכך אני דורש מתלמידים. ממש לא מבין את השאלה. זהו נימוס אלמנטרי. האם בעל חגורה שחורה בקראטה יודע משהו באייקידו? האם בעל חגורה שחורה באייקידו יודע איידו? מיומנות באמנות לחימה אחרת משפרת את היכולת ללמוד, ולפיכך סביר שאותו תלמיד ילמד מהר יותר, אבל נדמה לי שמי שיתעקש לשאת את החגורה השחורה שלו כשהוא בא ללמוד אמנות אחרת, אותו תלמיד לא ילמד כלום. יצחק

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יצחק, כמוני כמוך! ויותר מכך: אני לובש חגורה לבנה גם אם אני בא לשיעור אצל אצל מורה (מהשיטה שלי!) שאני לא מכיר ושלא מכיר אותי. הערה: אני לא יודע אם אני עושה דבר "נכון", אבל זו ההרגשה הפנימית שלי (את החגורה "האמיתית" שלי אני אשים, אם אשים, רק לאחר כמה שיעורים אצל אותו מורה ובאותה קבוצה, ורק לאחר שאבחן את הרמה שלי לעומת רמת התלמידים בקבוצה זו). אגב, שמעתי גם דיעות שאומרות ש- "אם תלמיד בא אליך (כמורה) ומבקש לגשת למבחן חגורה, זו סיבה לדחיה"...

nage

New member
ודאי שלבנה מה פה בכלל השאלה

אפילו אם אני אלך להתאמן במקום שמלמדים בו אייקיקאי אייקידו אבל לא בדיוק מסונף להומבו דוג'ו אני אלך אם לבנה.

על תלמיד חדש - מתקדם...

קורה שמגיע מישהוא בעל ידע רב ללמוד את מה שיש לך להציע ולפעמים הוא אמן לחימה לא פחות בכיר ממך - בתחומו שלו כמובן... אנו ב- CSSD משתדלים לאתר חכמה שאין לנו, אצל אחרים - לפחות כזו המעניינת אותנו. אי לכך, תהיה זו יוהרה מצידנו לתת למישהוא בעל ידע חיוני "להתבזבז" רק כדי שאנו נרגיש טוב עם האגו ש-ל-נ-ו ... האם נקדם אותו מהר מהאחרים? לא. הוא יתחיל מההתחלה שכן לשם כך בא אילנו... אם-זאת: ננסה לתת במה לידע החשוב שאולי יש לו עבור כולנו ומבצב בו הוא ידריך על הרצפה ב- CSSD (בתחומו כמובן) הוא יהיה כאחד מסגל ההדרכה.

אה, אשר לתמהיל הכיתתי ...

השיעור הטרוגני ומורכב מכל הרמות: מהמתחיל את השיעור הראשון ועד לחגורות שחורות. מכיוון שסממני הדרגה אינן ניכרים בלבוש: הקונטראס של מי בכיר - מי זוטר יכל לבוא לידי ביטוי רק במיומנות של המשתתפים בשיעור ולא בכל סממן טכסי אחר. והא לכם בעיה אחת פחות...

כנראה שזה קצת יותר מסובך בשיטות

שבהן כמעט כל השיעור הוא בזוגות, אבל אצלנו זה מאוד פשוט: כדי ללמוד צריך לדעת את הקאטה, ואת הקאטה לומדים בקבוצת מתחילים. נקודה. גם לאדם מנוסה באמנויות לחימה, ייקח (בממוצע) בין 4-6 חודשים ללמוד את הקאטה. זה זמן מספיק בשביל התלמיד להבין לאן הוא נפל, ובשביל המורה להבין עם מי יש לו עסק.

Kenshinkan

New member
החלטה שלו

1. כאשר הוא שאל הוא הביא לידיעתי שאכפת לו מהכללים. 2. אם הוא Yudansha (שחור) בשיטה אחרת אז אני אתייחס אליו כך - הוא מבין את רמת ההסברים של מתקדמים וזה יהיה עוול לשים אותו עם מתחילים. 3. אולי הוא רוצה להתמקצע בתחום מסויים שאני מספק, ודרגות לא מעניינות אותו. גמישות, adaptation... בעז

למעלה