שאלה למאמנים אישיים

שאלה למאמנים אישיים

מה הסיכוי של מי שלומד אימון אישי ואינו בעל תואר או נסיון כל שהוא בתחום התקשורת = להצליח? כלומר, יש סיכוי למי שלומד אימון אישי מתוך ידיעה שזה אכן מתאים לו, להצליח לא פחות ממי שיש לו תארים בפסיכולוגיה או תקשורת כלשהי? האם מנסיון שלכם, הם אכן מצליחים בתחום ואם כן, האם אפשר שתפנו אותי לאלה שלמדו אימון אישי למרות שאין להם תואר בתקשורת? תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תואר

לרוב המאמנים אין תואר בפסיכולוגיה או בתקשורת או בכל מקצוע טיפולי. כמובן שתואר וניסיון כזה יכולים להועיל, אבל אין לנו מידע אם זה עדיף על ניסיון חיים בתחומים שונים. יש די קונצנזוס בין המאמנים שנסיון חיים הוא הדבר הראשון שדרוש על מנת לעסוק באימון. מעבר לכך, העיסוק באימון מתאים לאנשים שרוצים לעבוד עם אנשים, שאנשים מעניינים אותם. לי למשל יש תואר במדעי המחשב, והגעתי לאימון אחרי הרבה שנים בתחום ההייטק. אני בטוחה שיש עוד הרבה מאמנים בפורום שיכולים לחלוק מניסיונם ואינם בעלי התואר שציינת. אני מזמינה אותך לספר עוד על ההתלבטות שלך ביחס ללימודי האימון.

blixa

New member
תארים

יש לי שני תארים. למדתי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. נפלא וחשוב. אימון למדתי במכללה טובה ונחשבת. אין לי תואר בהקשבה. אין לי תואר במיקוד והתבוננות. אין לי תואר בהנעה לפעולה. אין לי תואר באהבת האדם. שי רימון מאמן

tipuly

New member
תואר

אני שומעת מדבריך הנחת יסוד שלאנשים בעלי תואר יש אפשרות רבה יותר להצליח בתחום. אחד הדברים שעוזרים לי אישית בתור מאמנת הן העוצמות שאני חשה בתוכי שמהן נובעת חוויה של רצון ויכולת לאמן. בפסיכולוגית ותיקה ומאמנת מתחילה אני יכולה לספר לך שהחוויה היא חוויה של התחלה עם אותם חששות. התואר לא עזר לי פה (יש לי תואר שני בפסיכולוגיה ומומחיות בפסיכולוגיה תעסוקתית) אלא מה שלמדתי באימון - להתחבר למקומות שיכולים להיות מקדמים בחששות שלי ולמנף אותם לטובת המטרה - שהיתה במקרה שלי- התמקצעות באימון. מאחלת לך הצלחה רבה אפרת נצר וייס מאמנת קריירה ופסיכולוגית תעסוקתית

bridges

New member
מספר שאלות

היי אלמונימית, אם את יודעת שזה מתאים לך, אז מה זה חשוב מה אנשים אחרים חושבים? לי זה נשמע כאילו את מנסה להיות בטוחה שתצליחי במקצוע, את רוצה לשחק את זה בטוח. אני מזמין אותך, דבר ראשון, להגדיר מה תהיה הצלחה בשבילך? מהניסיון הקצר שלי באימון ובחיים,הצלחה (אחרי שהיא מוגדרת) קוראת כאשר יש: רצון, מחויבות, התמדה וסבלנות. אם יש לך את זה, תצליחי בכל דבר שתעשי בחיים, אם אין לך אז תדעי שזה יכולות שניתן להתאמן עליהן. את רואה שאין כאן שום תזכורת לתואר. התואר בעיניי הוא יתרון רק משום שללמוד לימודים אוניברסיטיים דורש מחויבות והתמדה, זה הכל. בהצלחה, רונן

תגובה

כן, יש לי רצון התמדה מחוייבות וסבלנות - הגעתי להחלטה שזה מתאים לי, תמיד רציתי לעסוק בדבר כזה אבל זה לא היה כזה מוכר [לי לפחות] כמו היום, ואולי אם רק היום [כשנתיים] שמעתי על זה, אולי לא בכדי, אולי זה העיתוי הכי נכון שלי ללמוד את זה.

אחד מהדברים המרכזים שזיהיתי אצל אנשים

שהינם מצליחים מאד בתחומי ההדרכה והאימון זו התכונה של אהבת אדם. אנשים שמרגישים נוח עם אנשים אחרים, שאוהבים אנשים, שנעים להם לתקשר עם אחרים, פתוחים
(וזה כמובן לא קשור לתואר כזה או אחר)

למעלה