שאלה למאמינים!!!!

נשאל את זה אחרת:

נאמר שאחותי עומדת להתחתן היום בערב בשעה 22:00 בשעה 21:00 אני אלוהים האם היא תתחתן הערב עם ארוסה או שהיא תחליט לבטל את הכל. נאמר שמשום מה אלוהים החליט לענות לי (זה לא קורה בדרך כלל), מה יכולה להיות תשובתו? א. היא תתחתן / היא תבטל ב. אני לא יודע - יש לה אפשרות בחירה. הבעיה: א. אם כך, אז בעצם אין לה בחירה חופשית. ב. אם כך, אז אלוהים מוגבל - הוא לא יודע הכל.

voguemaster

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

מאז שהגעתי לפורום הזה
. כן, בזה אני מאמין (מה שהסברת). כלומר, בעיניי יש בחירה חופשית ואם יש אל (לא יודע), אז הוא בטח לא כל-יודע ברמה שהיהדות מציירת אותו. סטטיסטית אין שום דרך לקבוע האם מישהו נענש או קיבל תגמול, דברים לכאורה נראים כאילו הם אקראיים. דתיים יטענו שזה רק נראה לנו כך, אבל אם זה בתכלס נראה אקראי, זה בתכלס אקראי
ועכשיו לעניין. אני אומנם מסכים איתך שאם הכל קבוע אז לנו יש רק אשליה של בחירה חופשית, אבל, יש אפשרות ליצור מודל שמאפשר גם את זה וגם את זה. תאר לך עולם שבו יש לאדם בחירה חופשית. האל יודע את כל הבחירות האפשריות מראש. כלומר, עבור כל החלטה שהיא, כל בחירה, האל יודע את כל האפשרויות מראש. כלומר הוא יודע את כל הנתיבים האפשריים בזמן, את כל ה"עתידים" האפשריים. לאלו שמכירים את מחזור שער המוות, אפשר לדמות את זה לאפשרויות. אותו אל יודע על כל תרחיש אפשרי, אבל מי שבוחר בתרחיש ומשנה את העתיד הוא האדם עצמו. יש פה כמובן קושי מסוים כשמנסים להסביר האם האל יודע מראש מה תהיה הבחירה של האדם. אם הוא יודע, אז בעצם חזרנו לנקודת ההתחלה, אין בחירה חופשית. אם הוא לא יודע, אז יש בחירה חופשית אבל האל לא כל יודע. המודל החלופי שלי בא להסביר בדיוק את הקושי הזה. האל לא יודע מה תבחר, כי זה לא רלוונטי!!! אם הוא כבר יודע כל תרחיש אפשרי של כל בחירה מראש, אין שום משמעות לדעת איזה בחירה יבצע האדם! זאת פרספקטיבה קצת שונה מאשר "לא יודע מה האדם בחר". זה לא שהוא לא יודע, זה פשוט לא רלוונטי. אוקיי, על רגל אחת זאת התיאוריה. מודל מופרך בעליל, אבל מי יודע... רק הצגתי רעיון שמנסה להתמודד עם הדילמה. אני לא מאמין שזה כך במציאות, אבל תיאורתית, המודל מתמודד (לדעתי) בהצלחה עם הבעיה המוצגת..

Moledet972

New member
תשובה (לא של דתי)

אין לי תשובה בשבילך, אבל לא רשום את מה שאמרת בשום מקום בתורה. גם לא רשום שאם משהו קרה אז זה אומר שאלוהים רצה שזה יקרה.

דוד170

New member
ל---בורא העולם מגלגל חובה על ידי חו

חייב. כלומר אם מישהו צריך למות, הוא לפעמים מת על ידי אחר שרוצה להרוג.

עוד תשובה של לא מאמין

אם אני מקבל כקדם הנחה שיש אלוהים, והתערבות אישית, ואלוהים זה הוא כל יכול, וכל יודע, אזי עלי גם לקבל שהמושג "רצון", עובד אצלו אחרת, אין לאיש מושג מה אלוהים רוצה, ואיך הוא רוצה דברים או מביא לכדי מעשה דברים שהוא רוצה, כל סתירה הקשורה באלוהים יכולה להפתר בכך שהוא כל יכול וכל יודע, עולם המושגים שלנו לא תקף לגביו. לא הגיוני?, נכון, גם בעיני, ולכן אני לא מאמין, אבל לגבי אדם מאמין אין כאן סתירה, והדבר הגיוני.

למעלה