שאלה לליאור שני

שאלה לליאור שני

לאחרונה פורסמה בתחנה שלי (גבע) רשימה של המדים החדשים עם מחירים והכל, והכבאים התבקשו לחתום מה הם רוצים להזמין והכל, אני מניח שאתה יודע במה מדובר. עכשיו, ראיתי שיש סיבסוד מסויים של העירייה או משהו כזה, לא ממש התעמקתי, אבל הנקודה שלי היא שהכבאים משלמים על המדים שלהם בכל מקרה. עכשיו נוצרת בעיה לצופים- איך אנחנו "מעדכנים" את המדים שלנו כדי שנתאים למדי הכבאים? הרי הצופים לא מקבלים מדים יחד עם הכבאים, ובטח שלא יסבסדו לנו אותם. עד שנספיק להדפיס חולצות חדשות ולמצוא איפה לקנות מדים בצבעים המתאימים והכל ייקח זמן, ובנתיים אנחנו נשארים עם המדים הכחולים, וכשאנחנו יוצאים עם כבאים לאירוע או לאירוע רשמי, אנחנו פתאום נראים שונים ולא שייכים. השאלה שלי היא, אם בכל מקרה המדים נרכשים באופן פרטי סה"כ (כי הכבאים משלמים עליהם בגדול), למה אי אפשר להוסיף את הצופים לרשימת הרכישה של כל תחנה? נשלם גם אנחנו על המדים שלנו, בדיוק כמו הכבאים. ובכך לחסוך את הבעיה של להתחיל להדפיס מדים חדשים לצופים. הרי לא מדובר פה בסבסוד של המדים, אלא פשוט חסכון בזמן וכאבי ראש לאחראי צופים ולצופים. אני מצטער על ההודעה הארוכה, אבל הייתי חייב לשאול פשוט. אני מקווה שאתה, או כל משתתף אחר בפורום, תוכל לענות לי על השאלה, רצוי בהקדם.

אני לא חושב

שאתם צריכם לשלם על המדים מכיסכם לא מספיק שאתם תורמים ומתנדבים גם על המדים שאותם אתם מלכלכים באירועים שבהם אתם עוזרים לנו אתם צריכים לשלם

מצד אחד אני מסכים

אם מה שאתה אומר, אבל מצד שני, אם אני מסכים אני מוציא את עצמי בתור קמצן וסחטן שרוצה הכל בחינם. בכל מקרה, גם אם יוחלט בנציבות לסבסד מדים חדשים לצופים (דבר שקשה לי להאמין שיקרה, צר לי להגיד), ייקח המון זמן עד שהתקציב יגיע לתחנות, ועד שבכל תחנה יתקבל אישור לקניית מדים, ועד שתתבצע ההזמנה והמדים יגיעו. בקיצר בלגאן גדול. ובמשך כל הזמן הזה שמחכים אנחנו נצטרך להתאים את עצמנו למדים החדשים ואיכשהו לארגן מכנס שחור (נניח שחולצה מדפיסים בצורה מסודרת) וזה אומר לקנות מכנס. אז כבר עדיף לקנות את אותו מכנס יחד עם כל הכבאים במקום לחכות שאולי יום אחד נקבל מכנס מהתחנה. תמיד אפשר להחזיר לנו את העלות של המדים אם מגיע תקציב פתאום.

fireman

New member
חיים ידידי היקר....

אני מתנדב במכבי אש קרוב ל6 שנים, בתוך אותן 6 שנים קיבלתי חולצה אחת וזוג נעלים מהתחנה בה אני מתנדב וזאת בגלל אילוצי התקציב ואני מבין זאת היטב, ברגע שאין לך כסף לתת ציוד לכבאים על אחת כמה וכמה לגבי מתנדבים, את המעיל תקיפה והקסדה הראשונות הצלחתי להוציא מהם אחרי 3 שנים, כל זה בכדי להמחיש עד כמה החוסרים והמצוקה קשה. אני עד היום בכל מקרה משקיע מכספי בכדי לרכוש מדים, הדבר מאפשר לי יותר חופש בקטע של בחירת סוג המדים, סידור כיסים שונה, מידות מתאימות יותר וכדומה ואני רואה את זה נוח ומה גם שאין מדובר בהוצאה חריגה גם לא לאחד כמוני שמשרת בצה"ל ומשתכר בכ400 ש"ח בכל חודש, הוצאה של 50 ש"ח למכנס ו40 ש"ח לחולצה (א') עדיין לא הרגה אף אחד ולא הכניסה אף אחד למינוס עמוק מה גם שמתנדבים אינם צריכים כמות גדולה של מדים כמו כבאים מאחר וכמות השעות והימים שמתנדב היא קטנה מאוד באופן יחסי לעומת כבאי כך שאני לא רואה בעיה להסתדר עם זוג או 2 של מדים. מתנדבי מד"א רוכשים את המדים שלהם במחיר מסובסד, משלמים על מעילים ועל כל ציוד אישי שהם צריכים לקבל ולדעתי זה לגיטימי... אני לא אומר שמתנדבים וצופי אש צריכים לרכוש מדים ואם לשרותי הכבאות לא נוח שמתנדבים ישלמו על מדים אפשר לתת זוג אחד במתנה וכל מה שמעבר ייצא מכיסו הפרטי של המתנדב, גם זה נראה לי הגיוני ולגיטימי, אני אישית אברר אצלנו אם אני יכול לרכוש מדים, אם כן אני ארכוש מבלי לחשוב פעמיים

אני ממש לא יכול להתלונן על מה שאני

קיבלתי מהתחנה. קיבלתי מעל ומעבר ואני לא יכול להתלונן. והעובדה הזאת מחזקת אצלי את הדיעה שאני מעדיף לרכוש את המדים החדשים מכספי, כי אני יודע שאין תקציב לתחנה בשביל לרכוש בשבילי (ושאר הצופים כמובן) מדים. מה שכן התלוננתי עליו הוא שלא מכניסים את הצופים לרשימת הרכישה, וזה נראה לי דפוק במקצת. הרי הכבאים משלמים על המדים האלה (וגם אם לא, זאת לא הפואנטה), אז אין סיבה שלא יוסיפו גם את הצופים לרשימת הקניות וגם הם ישלמו על המדים שהם לוקחים. ככה לא יווצר מצב שהתחנה נלחמת כדי להשיג תקציב בשביל הצופים, ובנתיים הצופים קונים לעצמם כבר מדים בחנויות רק כדי לא להיראות שונה מהכבאים...

הקפצה

אני מקפיץ את השרשור למעלה כי אני חושב שזה חשוב וכדאי שישימו לב לזה

לפי דעתי לא ליאור שני יכול לענות לך

כי המפקד שלך אחראי על ההזמנות ועם הוא לא רוצה להזמין לצופים מכל סיבה שהיא אז אתם לא תקנו איתם תעשו הזמנה נפרדת נראה לי שאין שום בעיה עם זה ומה שאפשר לעשות שאתם תקחו את הבלאיי של הכבאים שהם מסיימים להשתמש בחולצה ולקבל חדשה

fireman

New member
אתם יכולים להיות יותר חכמים

ולעקוף את המגבלה הזו.... פשוט תתנו לכבאי שיקנה גם בשבילכם וזהו....

102lior

New member
צודק...

שכל מתנדב ילך לכבאי אחר מהתחנה ודרך ההזמנה שלו שיזמין כמה זוגות מדים שבא לו ככה אני עשיתי לפני כמה שנים כשהזמינו

Ribak

New member
איך אפשר להזמין מדים של כבאי ?

בטוח חייב להיות מצויין איפשהוא שאנחנו מתנדבים .. ולא נראה לי שייאשרו דבר כזה ..

זה דווקא רעיון טוב

חבל שלא חשבתי עליו. זה פותר לי את הבעיה הנוכחית, אבל לטווח הארוך זה לא פותר אותה.

Amitg

New member
ערן וליאור... שניכם לא ממש חכמים

אם לא נותנים לצופים מדים כנראה שלמפקד יש סיבה וללכת ולעקוף אותה זה רעיון מאוד מטומטם (אל תעלבו). זה לא שיש בירוקרטיה מטומטמת שמונעת ממנו לקנות מדים זה החלטה של מפקד השירות. אני מציע לך יונתן לפנות לאחראי צופים מטעם הצופים שלכם שיפנה לממונים מעליו ויזכירו את הנושא בפני מפקד השירות... יכול להיות שהוא שכח אתכם! ואם לא כנראה שיש למפקד סיבה לכך שהוא מונע מכם לקנות את המדים בהצלחה!

לדעתי זה כן בירוקרטיה

ולא משהו אחר. אני יודע שאין תקציב לקנות לנו מדים, וגם לא ביקשתי תקציב. אז אם זאת כביכול הסיבה לזה שלא נותנים לנו לרכוש מדים לדעתי היא לא מוצדקת, כי אני הצעתי שנרכוש מכספנו, רק במרוכז יחד עם הכבאים במקום בנגלה שנייה, דבר שסתם ייקח יותר מדי זמן. השאלה שלי הייתה למה לא מכניסים אותנו לרשימת הקניות, כי בכל מקרה גם הכבאים משלמים, כלומר למה הכל מתעכב כשזה מגיע לצופים. הרי אם נחכה עד שהכבאים יקבלו ורק אז נחליט לרכוש גם לצופים (לא חשוב כרגע על חשבון מי) זה רק ייקח עוד זמן, זמן שאפשר בקלות לחסוך, בנוסף לכאבי ראש. שאלתי את האחרי צופים שלי והוא אמר לי להפנות את השאלה לליאור שני בפורום, כדי לקבל גם חוות דעת של משתתפים אחרים.

פייר פייטר ג'ונסון...

מה שאתה עושה , זהלא מקצועי. במקום לשאול את ליאור שני אתה אמור לשאול את אחראי צופים שלך בתחנה כי עם כל הכבוד ליאור שני הוא לא נציב הכבאות או קצין בכיבוי תל אביב והוא לא יכול לפתור לך את הבעיה , אלה עם כן תעלה את זה לועדת צופי אש וגם זה אמור להיות דרך אחראי צופים שלך דרך אגב מה שרשום הנ"ל זה לא כדיי להעליב(מה שתמיד אתם מהעירים לי) אלה כדיי ללמד אותך שלהבא לא תחזור על זה כי זה לא מכבד את אחראי צופים שלך.

fireman

New member
מה ז"א לא מקצועי?

מה הקשר בכלל ללא מקצועי, חשבו לפני שאתם כותבים. ליאור שני הוא אחד מחברי וועדת צופי האש שהוא גם חבר פורום ולא מעט אנשים יודעים זאת ועל כן ליאור שני הוא האדם המתאים לשאול אותו והאדם שיוכל לתת את התשובה הכי מדוייקת, אז מה לא מקצועי בזה?

102lior

New member
amitg

לא ממש אכפת לי אם יש סיבה או לא כל עוד אני משיג מדים אם יש לו בעיה אז הוא יגיד לנו אבל ביינתים בתחנה שלנו אין בעיה להזמין אני אפילו לא צריך להזמין דרך הכבאים כי תלו אצלנו רשימה עכשיו וגם המתנדבים יכולים להזמין בה

Amitg

New member
תראה ליאור...

אתה נורא מנסה להתרחק מעצם היותך צופה אש. אבל אתה לא תצליח לשנות את זה אז פשוט תקבל את זה! יהיה לך קשה להבין מה זה להיות אחראי על קבוצה של אנשים כמו המפקד שלך שהוא לא עושה לך דווקא...יש לזה מטרה! הרי יונתן בעצמו אמר שאת המדים החדשים הכבאים קונים מכספם והוא לא התכוון שהתחנה אפילו תסבסד את מחיר המדים בשביל הצופים. מה גם שהמפקד של גבעתיים היה בעברו מתנדב/ צופה אש ואני בטוח שהוא לא מנסה סתאם לדפוק את הצופים. ללכת לעקוף הוראה או אפילו בקשה של מישהו שממונה עליך זה לא רק דבר בסדר זה גם דופק אותו! ואם הוא מתכנן מדים חדשים לצופים של גבעתיים? ואם הוא רוצה להבדיל את הצופים מהכבאים בשכר ע"י הלבוש?? תחשוב קצת קדימה ולא רק בשביל שאתה תהנה עכשיו! אם המפקד שלך יראה אותך עם המדים שהוא לא רצה שיהיו לך, זה יחזור אליך כמו בומראנג אח"כ!

fireman

New member
עמית אם תוכל להביא לנו

את תגובתו של ליאור שני בנושא או ליידע אותו בדבר קיום השאלה הזו בפורום אנו נודה לך מאוד...

102lior

New member
אני רואה שלא הבנת אותי

אני לא יודע מה הולך בגבעתיים אבל אני אמרתי וציינתי איך זה אצלנו (ראשון לציון) בלוח מודעות תלו רשימה של שמות העובדים וכל מי שמעוניין להזמין מדים אז מציין את הכמות ליד השם לרשימה הזאת הוסיפו (לא יודע של מי היוזמה) את המתנדבים על מנת שנזמין גם וזה לא פעם ראשונה שעושים את זה ועד עכשיו לא אמרו לנו כלום הכבאים או מפקד התחנה ככה שאין בעיה ממש אין לי בעיה עם ההחלטה של המפקד שלנו. אם לא יאשרו למתנדבים להזמין מדים אז אני בטוח לחלוטין שזה מאיזו סיבה מוצדקת ולא סתם בשביל לדפוק אותנו כי אחרי הכל המדים שלנו עוברים בדיוק מה שהמדים של הכבאים עוברים אז מגיע לנו חדשים

למעלה