שאלה ללומדי קפאורה

פרוטון

New member
שאלה ללומדי קפאורה

שלום לכם חברי הלוחמים. שאלה לי לכם. האם בקפאורה יש גם עבודת קרקע,הטלות כמו גודו? והאם יש גם עבודה על הגנה עצמית, כמו קיפופי ידים, חניקות ויציאה מחניקה? ואם לא איזה הגנה עצמית אתם לומדים. לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

תיזהר מהקפאורה! פעם בן דודה שלי

היתה לו נקודת חן מה-זה גדולה והוא הלך לבית חולים, שמה הורידו לו את זה ואמרו לו שהיה לו קפאורה, או קפאומה. זה מסוכן! וגם אל תהיה בשמש יותר מדי.

חס וחלילה, רשמו לו שילוב של טאי-צ´י

ויוגה בשביל ללמוד את אמנות הריפוי בשתיקה. הבעיה שלא ידעו עם מי הם מתעסקים, ממתי מרוקאי סותם את הפה?

Ze Colmeia

New member
אממממ....

קודם תבין שאנחנו מתאמנים על פרקט ולא על מיזרונים כמו כל אומנות לחימה אחרת. ואין דבר כזה בקפואירה "עבודת קרקע" ובטח שלא הטלות, יש עבודע על הגנה אבל זה לא כמו שנותנים לך אגרוף ומה לעשות זה יענו איך להתחמק מכל מיני בעיתות, וגם אין חניקות בקפואירה, ולפעמים מתאמנים על הפלות אבל בדרך כלל רק מסמנים, וממש לא הבנתי את המשפט האחרון שלך אולי תסביר את עצמך שנית...

מה יהיה ZE קולומיאה? ברצינות

כל פעם אני אצטרך להסביר על קפואירה? אני? אז בקפואירה אין עבודת קרקע צמודה כמו זאת המוכרת מג´ו ג´יטסו מה שיש זה עבודה על הקרקע כשהיריב אינו צמוד. אפילו לפעמים דומה לרגע לOPEN GUARD של ג´ו ג´יטסו. ברוב השיטות שבאו מ"הרחוב" (כמו נין ג´יטסו וקפואירה למשל)אין דגש על עבודת קרקע צמודה כי זו עבודה לא מועדפת בתנאים של ריבוי יריבים. מי שרוצה לראות דוגמה מרחיבת לב לעבודת קפואירה בMMA שיחפש את הקרב של גואש מול סקורבה בPRIDE. גואש לימד את סקורבה הגדול שתמיד אפשר להתעדכן ולהפתיע. בקרב בילה גואש על הריצפה בOPEN GUARD ופיצץ את סקורבה בבעיטות קפואירה מדויקות לפנים. קרב אחר כך שויטור בלפורט ניסה אסטרטגיה דומה אבל בלי הרקע של קפואירה הוא נטחן על ידי סקורבה.

WhiteBear

New member
אין עבודת קרקע בנינג´יטסו ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לפחות כשאני למדתי, ואצל המורה שאני למדתי, הייתה עבודת קרקע. המורה שלי גם די נהנה ממנה, וטען שעבודת קרקע היא אחד מסוגי העבודות היותר מאמצים שיש. יכול להיות שהוא שילב את העבודה הזו מג´ודו שהוא עסק בו בשלב יותר מוקדם שלו, אבל אולי לא הבנתי משהו...

tengu

New member
עבודת קרקע בשיטות לא ספורטיביות

בנין ג´יטסו יש עבודת קרקע אבל היא לא נראית כמו בג´ו ג´יטסו. קודם כל בגלל שהגדרת המטרות שונה. בג´ו ג´יטסו ברזילאי מתכוננים לספורט עם כללים - אין אפשרות להכניס אצבעות לעיניים וכו´. בנין ג´יטסו יש כוונה לא להגיע לריצפה. ולכן אם כבר מגיעים הטכניקות הן של OPEN GUARD ולא של CLOSED JUJUTSU GUARD. מאוד מסוכן להיות צמוד על הריצפה עם מישהו שאתה לא מכיר
.\ למרות האמור הרי שבארגון קבוצות נין ג´יטסו מתרגלות כל הקבוצות גם קרקע ג´ו ג´יטסו בגלל מורשתו של דורון נבון (הוא היה יון דאן בג´ודו) שזה מפתח יכולות תנועה כוח וכושר זה כיף!

פרטים על גואש וסקורבה ברצינות

Allan Goes ככה כותבים את השם שלו Kazushi Sakuraba זה הגדול מכולם. הקרב נגמר בתיקו חובה לכל קפואריסטה אבדה הקרב הוא Pride 4 - Pride 4 Tokyo Dome, Tokyo, Japan - October 11, 1998 היה באותו אירוע היקסון גרייסי נגד טקדה.

vrss

New member
קישור לקטע מהקרב למי שמעוניין

http://sherdog.com/fightfinder/matchvids.cfm?matchid=350 רק 14 שניות מהקרב

bruinen

New member
כן יש עבודה על הפלות

וגם הרבה עבודה על התגוננות, זה חלק בלתי נפרד, כי חייבים לדעת להתגונן כדי לא לקבל בעיטה בראש או משהו כזה

למעלה