שאלה לכם

droriko

New member
שאלה לכם

עלתה במוחי מקודם מחשבה מסויימת אני טוען שאי אפשר להגיד "רץ מהר" למרות שכולם יאמרו את זה על מישהו מהיר , זו טעות בסיסית שאנשים מאמצים להם ומדוע ולמה? ניקח לדוכמא אצן עשה 100 מטר ב-10 שניות בתחרות מסויימת והגיע למקום ראשון מבין כל המתמודדים הוא לא רץ מהר - הוא לא מגיע למצב של ריצה במהירות גבוהה יותר , הוא רץ כמו כל שאר האצנים שעושים תוצאות שונות באותה תחרות מה שהוא כן זה מגיע למטרה שלו מהר מה אתם חושבים?

גנגי

New member
אנחנו דווקא חושבים

(וסליחה שאני משתמשת בלשון רבים, אבל יש לי הרגשה משונה שחברי הפורום יסכימו איתי הפעם באופן די גורף) שיש דבר כזה "רץ מהר", הן לשונית והן פיזית.

or99

New member
לדעתך "מהר" לא יכולה לתאר...

פעולה? האם אין גם "אכל מהר" ויש רק "סיים לאכול מהר"? אז זהו שהמילה מהר כן יכולה לתאר פעולות, וכמו שאפשר לומר אכל מהר, והכוונה היא שעשה את פעולת האכילה במהירות, כך גם בריצה.

dorgad

New member
הממ... ו...גמר מהר ורץ מהר ל...../images/Emo8.gif

לספר לחברה...
דור

לא ממש ברורה שאלתך...

הכוונה היא שאי אפשר לומר רץ מהר על מישהו מהיר, או שצירוף המילים רץ מהר הוא פסול
ולמיטב ידעתי האקדמיה כי דוגמה תכתב עם ה"א בסוף, אני הולך בעקבותיה... לא יודע מה אתכם

lordgino

New member
לא נראה לי שמי שכתב את המשפט

הזה טעה: "וְחָרָה אַף-יְהוָה בָּכֶם, וְהִשְׁמִידְךָ מַהֵר" (דב' ז' 4). או שבכלל לא הבנתי למה התכוונת (שזו אפשרות סבירה בהחלט בהתייחס לשעה כרגע)

Lalinka

New member
אני חושבת

שהוא מתכוון לצורה "רץ במהירות" כתקינה, ומתייחס ל"רץ מהר" כשגויה. אגב זאת - שכחתי לומר שלום
אני חדשה כאן. מקווה להתערות.

למעלה