בהודעה שלך יש ../images/Emo58.gif ל7
גם אצלי יש ספוילרים לעונות 7 ואני מניח שגם ל8. קודם כל, גם בסדרות דרמה איכות ד' נוגעים בדילמות כאלו ואחרות. אולי שתי הסדרות נוגעות בדילמות בין בני האנוש לגזעים האחרים, אבל יש עוד המון סרטים וספרים בנושא. האנלוגיה כאן היא מוטעית לדעתי. עצם העניין ששתיהן מדברות כביכול על אותו הדבר זה לגיטימי לגמרי, וגם עצם זה שהן נמצאות באותו היקום. אם היו מוכרים לך את סטארגייט בתור טלפורט קסום ואת העמים האחרים בתור עלפים ואורקים, זה היה אותה הגברת בשינוי אדרת. אני חושב שאתה נתפס לזה כי שתיהן סדרות מדע בדיוני, ואנשים נוטים להשוות את זה. המיתולוגיה המצרית אכן מורכבת ממספר לא מבוטל של אלים ויריבים וכו', אבל רצו להראות שבעצם המצרים הם אסכולה מסוימת, יש גם אלים סיניים, אלי באיזור המאיה ועוד כל מני כאלה. התייחסות למצרים בלבד היא לדעתי שגויה, שכן זה מראה שראשית, לא כל אלי השקר הם מצריים (בואו לא נכנס לוויכוח תיאולוגי), ושנית זה מראה שלא כל הגואולד הם אותו דבר, ופיתחו לעצמם תרבויות שונות. הקטע עם המסיכות לא הפריע לי כל כך, ואמנם לאחרונה ראיתי כמה פרקים מהעונה הראשונה וזה ממש גרם לי להיראות כאילו זה סדרה שונה. לא לגמרי, אבל נכון שהיו הרבה שינויים מבחינת התפאורה, הקשר לעלילה, השימוש בדברים כאלה ואחרים. אני בטוח לגמרי שבעונות הראשונות ראינו חיילים עם מסכות והם באמת נעלמו בהדרגה. אני לא חושב בכלל שזה מסיבות תקציב. סדרה לא הייתה מחזיקה 9 עונות אם לא היה לה תקציב לכמה מסיכות ההתעלות זה חלק מהסיפור שקרה לAncients. כל הסיפור לא ידוע לנו לגמרי, אבל כל עונה נוסף עוד חלק בעלילה, וגם באטלנטיס אנחנו נגלה עליהם די הרבה. מבחינה טכנית אפשר להגיד הרבה דברים על הסדרה, אבל זה מעין היטפלות כזו, ומי שבוחר להיטפל ולא להינות זו בחירה שלו. אני לא חייב שהכל יהיה 100% מוסבר ומוכח ע"י תיאוריה מדעית, ולמרות שאני מעדיף מאוד שזה יהיה ככה, ואני יוצא יותר בכיף מהסדרה ככה, העניין הזה בכלל לא הפריע לי. דניאל התעלה, התעסק בעסקים שלא היה צריך עם אנוביס, והעיפו אותו. אנחנו עוד לא יודעים למה ינתן לו להתעלות שוב, אבל בטח זה יוסבר, ככה שאנחנו עוד לא יכולים להתלונן על זה. אטלנטיס היא סדרה מצוינת, אשר ממשיכה את SG1 במובן מסוים, וגם נותנת כמה רעיונות מקוריים ויפים חדשים. באיזשהו מקום, אטלנטיס תמיד הייתה השאיפה הגדולה ביותר של SG1. אם זה נראה לך ממוסחר מדי, אז חבל לי בשבילך, אבל אני נהנה מהסדרה, ולמרות שעם העונה השמינית והתשיעית אני כן חושב שיש פה קצת עניין של רווח מצד המפיקים, עדיין אני נהנה מכל רגע כמעט בשתי הסדרות, והן עושות את העבודה מצוין - הן הסדרה הישנה והטובה, והן החדשה עם כמה רעיונות נחמדים במיוחד. אני עוד פעם לא מבין מה ההשוואה לסטאר טרק, כי באותה מידה אתה יכול להשוות לבאפי שהייתה לה סדרת בת (עד כמה שאני יודע), ואם לבאפי לא היה אז יש אחרות. סדרות בת בד"כ נועדו להעשיר עוד את הדמיון ולתת הזדמנות לספר עוד סיפורים. כמו שכבר אמרתי, יש באמת המון חפיפות בין מס"ב לסטארגייט, אבל אני לא מבין מה הטעם להשוות ביניהם. אם כל פעם קופץ לך הפרצוף של ספוק או מישהו כשאתה רואה את מקיי לדוגמא (לדוגמא

, אני לא באמת מכיר מס"ב טוב), אז גם חבל לי בשבילך, כי זאת סדרה שונה, ומדברת על משהו שונה, שאתה יכול להנות ממנו לגמרי, בלי לחשוב כל הזמן כמה זה דומה למשהו אחר שפשוט היה שם לפניו. כי אם סטארגייט הייתה באה קודם, איזה היה מזכיר לך את השני? כמו שברור שאנחנו אוהדים של הסדרה וחזקים בעמדתנו, אני בספק אם התגובה שלי תעשה לך משהו חוץ מקריאה של כמה שורות ואולי התייחסות אליהן. אני גם לא רוצה חס וחלילה להתנפל עליך, ואני מקווה שתהנה מכל רגע בסטארגייט כמו שאני נהנה, ואם לא, אז לפחות תהנה מחלק. על נושאים שלא הייתי בטוח בהם לא עניתי, ואני יתן לאחרים לעשות את העבודה, ובפעם הבאה בבקשה תסמן שיש ספוילרים.