שאלה לכל מי שמבין

Not4Sale2004

New member
שאלה לכל מי שמבין

קודם כל אחלה פורום יש לכם . אני התבשרתי לסידרה רק בשנתיים האחרונות למרות שאני מעריץ גדול של הסרט המקורי . הסדרה לטעמי היא ברמה נמוכה והפיתוח שעשו לרעיון של "אלים" כביכול שהם חייזרים תפס מימד מגוחך למדי עם עניין הזוחלים הסימביוטיים ה"גואולד". בכל אופן השאלה שלי היא כזאת . איך הסבירו בסידרה את העובדה שבסרט האל "רע" הוא חייזר לכל דבר למי שזוכר כשרע מתפוצץ בסוף הסרט ועוד לפני כשהם מספרים איך השתלט על גופו של אחד מהילדים של השבט שאיכלס את אבידוס ..היה לו גוף של חייזר שפשוט ישב בתוך הגוף של הילד ... ואילו בסידרה הגואולד הם סה"כ זוחלים ...איך מסבירים את הסתירה .. ועוד משהו מדוע בסידרה לא מראים את הג'אפה כשהם עם מסיכות ה"אנוביס" או ה"רע" שלהם כפי שהראו בסרט ?

Chelnak

New member
קודם כל - ברוך הבא! ../images/Emo13.gif

לפי דעתי (אבל כמובן שאתה יכול לחשוב אחרת
) הסדרה דוקא מתעלה על הסרט. בהשוואה לסדרה הסרט היה מאד בינוני, ולכן אני שמחה שבמעבר לסדרה עשו כמה שינויים ברעיון (מה שיכול להסביר את רעיון הגואולד הזוחלים). אמנם בסרט מראים, כשרע מת, מין דמות חיזרית בתוכו - אבל לא בדיוק הסבירו איך הוא נכנס לשם. אולי לסרט זה היה מספיק טוב, אבל בשביל הסדרה היו צריכים לחשוב על פתרון טוב יותר - ולכן הגו את רעיון הזוחלים - שהרבה יותר ברור איך הם משתלטים על הפונדקאי. בסדרה דוקא כן הראו את הג'אפה עם הקסדות התואמות לגואולד אותו הם משרתים, אבל זה היה בעיקר בעונות הראשונות, ואחר-כך הופיעו פחות ופחות קסדות כאלה, אולי כי זה היה עניין שולי יחסית (וסתם טרחה נוספת). וסתם שאלה - האם צפית בסדרה מהתחלתה, או שהתחלת מהאמצע? וחוץ מזה, אתה גם מוזמן לבקר באתר סטארגייט ישראל, ואולי למצוא שם פרטים נוספים שיעניינו אותך (למשל המאמר "עיניים זוהרות? לא אצלנו! מאת Hakarpad).

Not4Sale2004

New member
יצא לי לראות את העונה הראשונה ומשם

כבר הצטרפתי לשידורים הסדירים של ערוץ 1 . אני חייב גם להגיד אני מכיר הרבה מהשחקנים במיוחד את ג'ק אוניל שהוא גם שיחק במקגיוור . בכל אופן העניין כאן הוא שהסדרה בעצם איבדה מהערך שלה כשהיא יצאה מתוך המיתולוגיה המצרית והתחילה להתעסק עם אלים סיניים פתאום שגם הם בפירמידות .. והאסגארד שהם כביכול הייצוג למיתולוגיה הנורדית זה הוריד מהערך של הסדרה הכוונה ברורה הם מנסים לחקות את מסע בין כוכבים אבל בדרך מאבדים את הייחודיות של של הסרט שכיוון ספציפית לתרבות המיצרית . יש עוד המון בעיות בסידרה , למשל לא ברור למה האסגארד החליטו להגן על בני כדה"א אחרי הכל יש להם הסכם אי התקפה עם הגואולד והיו אלה ה"טאורי" שהתקיפו את רע באבידוס וניסו להשמיד אותו והצליחו אז לא ברור במה הם זכו להגנת האסגארד . החלק הכי מגוחך מבחינתי הוא עניין ההתעלות של דניאל ג'קסון למעין יצור על ואח"כ העניין המוזר עם אנוביס שהוא בחלקו גם כן ייצור נעלה או משהו מהסוג הזה .. בקיצור הסדרה התרחקה מהמוטיב של הסרט , מתקני היד , המסיכות שהן אינדיקציה חשובה לתרבות המצרית ואני אהבתי מאוד את הרעיון והסמליות מאחוריהן וגם העיניים הזוהרות אגב שהיו בסרט מנת חלקו של רע בלבד ולא של כל הג'אפה ששירתו אותו הפך למנת חלקו של כל מי שנשלט על ידי השיתופן .. ועוד לא ברור איך טיאלק הצליח להשתלט על השיתופן שלו ואפילו אם אכן השתלט עליו מדוע טיאלק הוא תמיד זה שמדבר והשיתופן לעולם אינו נשמע .. המון דברים שלדעתי מורידים מערך הסדרה.

Tollan

New member
מדבריך ניכר...

שאינך באמת מכיר את הסידרה. אתה לא הבנת את ההבדל בין ג'אפה לגואולד, הגואולד הם זחלים שהשתלטו על בני אדם, הג'אפה הם "אינקובטורים" לזחלים צעירים, והזחלים לא שולטים בהם. כך שטיאלק לא היה צריך להשתלט על הזחל שלו, ועיניהם של הג'אפה אינם זוהרות, רק של הגואולד. כמו כן, ברור שהם מחקים את מסע בין כוכבים?? איזה קשר יש בין סטארגייט למסע בין כוכבים? מס"ב מספרת על ספינה 400 שנים בעתיד... אני מבין שאהבת את ההתרכזות של הסרט בתרבות המצרית, אבל הסרט היה בינוני במקרה הטוב. הסדרה התפתחה למשהו הרבה יותר גדול, ומעניין, ומתעלה על הסרט בכל מובן, ולא הייתה יכולה לעשות זאת אם לא הייתה מתרחקת מהמוטיב של הסרט.

Not4Sale2004

New member
אוקיי אני אנסה להבהיר ..

נתחיל מעניין מסע בין כוכבים ... הסדרה בעיקרה היא צוות חוקרים שיוצאים לצורך העניין בספינה לחקור כל פעם כוכב חדש ונתקלים בתרבויות ודילמות בכל פרק סטארגייט בדיוק על אותו עקרון רק שבמקום ספינה הם הולכים דרך השער ... העניין עם העובדה שאלים סיניים נוסעים בפירמידות היא חסרת שחר , וההסבר שהם כביכול לא יכולים כולם להיות חלק מהמיתולוגיה המצרית הוא פשוט לא מובן המיתולוגיה המצרית מורכבת ממאות אלים והרבה מהם יריבים אחד של השני ... בעניין הגאולד שבאו לטאורי , ממה שאני יודע "רע" הוא זה שגילה את שהטאורי הם פונדקאים מוצלחים והוא זה שהפיץ אותם ברחבי המערכת . בקשר לטאורי שהם בני ברית של האסגרד הוא מובן מאליו השאלה היא מדוע האסגרד החליטו לעשות איתם איזושהי ברית אם הטאורי גרמו למותו של "רע" באבידוס יוצא שהאסגארד מגנים על אויבים של הגואולד ולא רק זה אלא שהצוות ממשיך לתקוף פעולות של הגואולד בהרבה פרקים גם אחרי ההסכם ביניהם שיתוף פעולה עם הטוקרה . והעניין עם השיתופן של טיאלק שלא הגיע לבגרות זה ממש מוזר לי כי אני זוכר פרקים ששיתופנים השתלטו על אנשים לא הרבה אחרי שהם נכנסו לגופות שלהם וזה היה עם קולות ועיניים והכל ואני גם זוכר שטיאלק דיבר על השיתופן שלו קרא לו בשמו ודיבר על איזה שיתוף פעולה לא מובן .. העניין עם המסיכות נעלם מהסידרה ואגב אני לא זוכר גם בעונה הראשונה מישהו במסיכה לדעתי זה פשוט כי לא היה להם תקציב ... הקטע עם ההתעלות ברור לי מבחינה טכנית הוא פשוט ניראה לי מגוחך מה עוד שהוא מתעלה ואז חוזר להיות בנאדם ואז עוד פעם מוצע לו להתעלות ... בכל אופן ברור לי שאתם אוהדים ברורים של הסדרה ...וקשה לשכנע אותכם שהם הרסו את הבסיס היפה של הסרט בשביל איזו franchise דמוי star trek במיוחד עכשיו עם "אטלנסטיס" ...

Echelon

New member
בהודעה שלך יש ../images/Emo58.gif ל7

גם אצלי יש ספוילרים לעונות 7 ואני מניח שגם ל8. קודם כל, גם בסדרות דרמה איכות ד' נוגעים בדילמות כאלו ואחרות. אולי שתי הסדרות נוגעות בדילמות בין בני האנוש לגזעים האחרים, אבל יש עוד המון סרטים וספרים בנושא. האנלוגיה כאן היא מוטעית לדעתי. עצם העניין ששתיהן מדברות כביכול על אותו הדבר זה לגיטימי לגמרי, וגם עצם זה שהן נמצאות באותו היקום. אם היו מוכרים לך את סטארגייט בתור טלפורט קסום ואת העמים האחרים בתור עלפים ואורקים, זה היה אותה הגברת בשינוי אדרת. אני חושב שאתה נתפס לזה כי שתיהן סדרות מדע בדיוני, ואנשים נוטים להשוות את זה. המיתולוגיה המצרית אכן מורכבת ממספר לא מבוטל של אלים ויריבים וכו', אבל רצו להראות שבעצם המצרים הם אסכולה מסוימת, יש גם אלים סיניים, אלי באיזור המאיה ועוד כל מני כאלה. התייחסות למצרים בלבד היא לדעתי שגויה, שכן זה מראה שראשית, לא כל אלי השקר הם מצריים (בואו לא נכנס לוויכוח תיאולוגי), ושנית זה מראה שלא כל הגואולד הם אותו דבר, ופיתחו לעצמם תרבויות שונות. הקטע עם המסיכות לא הפריע לי כל כך, ואמנם לאחרונה ראיתי כמה פרקים מהעונה הראשונה וזה ממש גרם לי להיראות כאילו זה סדרה שונה. לא לגמרי, אבל נכון שהיו הרבה שינויים מבחינת התפאורה, הקשר לעלילה, השימוש בדברים כאלה ואחרים. אני בטוח לגמרי שבעונות הראשונות ראינו חיילים עם מסכות והם באמת נעלמו בהדרגה. אני לא חושב בכלל שזה מסיבות תקציב. סדרה לא הייתה מחזיקה 9 עונות אם לא היה לה תקציב לכמה מסיכות ההתעלות זה חלק מהסיפור שקרה לAncients. כל הסיפור לא ידוע לנו לגמרי, אבל כל עונה נוסף עוד חלק בעלילה, וגם באטלנטיס אנחנו נגלה עליהם די הרבה. מבחינה טכנית אפשר להגיד הרבה דברים על הסדרה, אבל זה מעין היטפלות כזו, ומי שבוחר להיטפל ולא להינות זו בחירה שלו. אני לא חייב שהכל יהיה 100% מוסבר ומוכח ע"י תיאוריה מדעית, ולמרות שאני מעדיף מאוד שזה יהיה ככה, ואני יוצא יותר בכיף מהסדרה ככה, העניין הזה בכלל לא הפריע לי. דניאל התעלה, התעסק בעסקים שלא היה צריך עם אנוביס, והעיפו אותו. אנחנו עוד לא יודעים למה ינתן לו להתעלות שוב, אבל בטח זה יוסבר, ככה שאנחנו עוד לא יכולים להתלונן על זה. אטלנטיס היא סדרה מצוינת, אשר ממשיכה את SG1 במובן מסוים, וגם נותנת כמה רעיונות מקוריים ויפים חדשים. באיזשהו מקום, אטלנטיס תמיד הייתה השאיפה הגדולה ביותר של SG1. אם זה נראה לך ממוסחר מדי, אז חבל לי בשבילך, אבל אני נהנה מהסדרה, ולמרות שעם העונה השמינית והתשיעית אני כן חושב שיש פה קצת עניין של רווח מצד המפיקים, עדיין אני נהנה מכל רגע כמעט בשתי הסדרות, והן עושות את העבודה מצוין - הן הסדרה הישנה והטובה, והן החדשה עם כמה רעיונות נחמדים במיוחד. אני עוד פעם לא מבין מה ההשוואה לסטאר טרק, כי באותה מידה אתה יכול להשוות לבאפי שהייתה לה סדרת בת (עד כמה שאני יודע), ואם לבאפי לא היה אז יש אחרות. סדרות בת בד"כ נועדו להעשיר עוד את הדמיון ולתת הזדמנות לספר עוד סיפורים. כמו שכבר אמרתי, יש באמת המון חפיפות בין מס"ב לסטארגייט, אבל אני לא מבין מה הטעם להשוות ביניהם. אם כל פעם קופץ לך הפרצוף של ספוק או מישהו כשאתה רואה את מקיי לדוגמא (לדוגמא :p, אני לא באמת מכיר מס"ב טוב), אז גם חבל לי בשבילך, כי זאת סדרה שונה, ומדברת על משהו שונה, שאתה יכול להנות ממנו לגמרי, בלי לחשוב כל הזמן כמה זה דומה למשהו אחר שפשוט היה שם לפניו. כי אם סטארגייט הייתה באה קודם, איזה היה מזכיר לך את השני? כמו שברור שאנחנו אוהדים של הסדרה וחזקים בעמדתנו, אני בספק אם התגובה שלי תעשה לך משהו חוץ מקריאה של כמה שורות ואולי התייחסות אליהן. אני גם לא רוצה חס וחלילה להתנפל עליך, ואני מקווה שתהנה מכל רגע בסטארגייט כמו שאני נהנה, ואם לא, אז לפחות תהנה מחלק. על נושאים שלא הייתי בטוח בהם לא עניתי, ואני יתן לאחרים לעשות את העבודה, ובפעם הבאה בבקשה תסמן שיש ספוילרים.

Echelon

New member
בהודעה שלך יש ../images/Emo58.gif ל7

גם אצלי יש ספוילרים לעונות 7 ואני מניח שגם ל8. קודם כל, גם בסדרות דרמה איכות ד' נוגעים בדילמות כאלו ואחרות. אולי שתי הסדרות נוגעות בדילמות בין בני האנוש לגזעים האחרים, אבל יש עוד המון סרטים וספרים בנושא. האנלוגיה כאן היא מוטעית לדעתי. עצם העניין ששתיהן מדברות כביכול על אותו הדבר זה לגיטימי לגמרי, וגם עצם זה שהן נמצאות באותו היקום. אם היו מוכרים לך את סטארגייט בתור טלפורט קסום ואת העמים האחרים בתור עלפים ואורקים, זה היה אותה הגברת בשינוי אדרת. אני חושב שאתה נתפס לזה כי שתיהן סדרות מדע בדיוני, ואנשים נוטים להשוות את זה. המיתולוגיה המצרית אכן מורכבת ממספר לא מבוטל של אלים ויריבים וכו', אבל רצו להראות שבעצם המצרים הם אסכולה מסוימת, יש גם אלים סיניים, אלי באיזור המאיה ועוד כל מני כאלה. התייחסות למצרים בלבד היא לדעתי שגויה, שכן זה מראה שראשית, לא כל אלי השקר הם מצריים (בואו לא נכנס לוויכוח תיאולוגי), ושנית זה מראה שלא כל הגואולד הם אותו דבר, ופיתחו לעצמם תרבויות שונות. הקטע עם המסיכות לא הפריע לי כל כך, ואמנם לאחרונה ראיתי כמה פרקים מהעונה הראשונה וזה ממש גרם לי להיראות כאילו זה סדרה שונה. לא לגמרי, אבל נכון שהיו הרבה שינויים מבחינת התפאורה, הקשר לעלילה, השימוש בדברים כאלה ואחרים. אני בטוח לגמרי שבעונות הראשונות ראינו חיילים עם מסכות והם באמת נעלמו בהדרגה. אני לא חושב בכלל שזה מסיבות תקציב. סדרה לא הייתה מחזיקה 9 עונות אם לא היה לה תקציב לכמה מסיכות ההתעלות זה חלק מהסיפור שקרה לAncients. כל הסיפור לא ידוע לנו לגמרי, אבל כל עונה נוסף עוד חלק בעלילה, וגם באטלנטיס אנחנו נגלה עליהם די הרבה. מבחינה טכנית אפשר להגיד הרבה דברים על הסדרה, אבל זה מעין היטפלות כזו, ומי שבוחר להיטפל ולא להינות זו בחירה שלו. אני לא חייב שהכל יהיה 100% מוסבר ומוכח ע"י תיאוריה מדעית, ולמרות שאני מעדיף מאוד שזה יהיה ככה, ואני יוצא יותר בכיף מהסדרה ככה, העניין הזה בכלל לא הפריע לי. דניאל התעלה, התעסק בעסקים שלא היה צריך עם אנוביס, והעיפו אותו. אנחנו עוד לא יודעים למה ינתן לו להתעלות שוב, אבל בטח זה יוסבר, ככה שאנחנו עוד לא יכולים להתלונן על זה. אטלנטיס היא סדרה מצוינת, אשר ממשיכה את SG1 במובן מסוים, וגם נותנת כמה רעיונות מקוריים ויפים חדשים. באיזשהו מקום, אטלנטיס תמיד הייתה השאיפה הגדולה ביותר של SG1. אם זה נראה לך ממוסחר מדי, אז חבל לי בשבילך, אבל אני נהנה מהסדרה, ולמרות שעם העונה השמינית והתשיעית אני כן חושב שיש פה קצת עניין של רווח מצד המפיקים, עדיין אני נהנה מכל רגע כמעט בשתי הסדרות, והן עושות את העבודה מצוין - הן הסדרה הישנה והטובה, והן החדשה עם כמה רעיונות נחמדים במיוחד. אני עוד פעם לא מבין מה ההשוואה לסטאר טרק, כי באותה מידה אתה יכול להשוות לבאפי שהייתה לה סדרת בת (עד כמה שאני יודע), ואם לבאפי לא היה אז יש אחרות. סדרות בת בד"כ נועדו להעשיר עוד את הדמיון ולתת הזדמנות לספר עוד סיפורים. כמו שכבר אמרתי, יש באמת המון חפיפות בין מס"ב לסטארגייט, אבל אני לא מבין מה הטעם להשוות ביניהם. אם כל פעם קופץ לך הפרצוף של ספוק או מישהו כשאתה רואה את מקיי לדוגמא (לדוגמא :p, אני לא באמת מכיר מס"ב טוב), אז גם חבל לי בשבילך, כי זאת סדרה שונה, ומדברת על משהו שונה, שאתה יכול להנות ממנו לגמרי, בלי לחשוב כל הזמן כמה זה דומה למשהו אחר שפשוט היה שם לפניו. כי אם סטארגייט הייתה באה קודם, איזה היה מזכיר לך את השני? כמו שברור שאנחנו אוהדים של הסדרה וחזקים בעמדתנו, אני בספק אם התגובה שלי תעשה לך משהו חוץ מקריאה של כמה שורות ואולי התייחסות אליהן. אני גם לא רוצה חס וחלילה להתנפל עליך, ואני מקווה שתהנה מכל רגע בסטארגייט כמו שאני נהנה, ואם לא, אז לפחות תהנה מחלק. על נושאים שלא הייתי בטוח בהם לא עניתי, ואני יתן לאחרים לעשות את העבודה, ובפעם הבאה בבקשה תסמן שיש ספוילרים.

kinspirit

New member
my 2 cents

קודם כל, ברוכים הבאים לפורום
וכפי שכבר נאמר, אל נא תחשוב שאנחנו מתנפלים עלייך. כפי שבוודאי ציפית שיקרה, השארת הודעה בסגנון שהשארת עוררה את חברי הפורום שמרגישים צורך (מוצדק יש להגיד) להגיב. ועכשיו לתגובה שלי
1. קודם כל בעניין מסע בין כוכבים. ניתן למצוא אלמנטים רבים אשר מבדילים את סטארגייט ממב"כ, כאשר בעל המשקל הרב ביותר הוא העובדה שבעוד שמס"ב מתרחשת בעולם אוטופי עתידי, סטארגייט מתרחשת בזמננו שלנו. מה שמשתמע מכך (ואני מודה לsubatoi שהטמיע את המחשבה בראשי) שהצופה יכול להזדהות עם מה שהוא רואה על המסך...במידה מסויימת קל יותר להאמין שסטארגייט אכן מתרחשת מאשר מסב"כ - אנחנו רואים אנשים רגילים, חלק מהצבא האמריקאי הרגיל, שעוברים בין עולמות לא בספינות חלל משוכללות שפתרו בהן את כל הבעיות ששיש לנו כיום (עיין ערך כובד המשקל) אלא בצורה פשוטה והגיונית (עד כמה שהדברים האלה יכולים להיות הגיוניים). מי אמר שלא ימצא סטארגייט כבר מחר שנוכל לעבור דרכו
יצר האדם הוא לחקור. אנחנו שולחים "חלליות", מאוישות ולא מאוישות, לחקור כוכבים שנמצאים במרחקים עצומים מאיתנו. סדרות "המחקר" למיניהן מבוססות בדיוק על אותה סקרנות ויצר חקרנות של האדם. זה בדיוק מה שתופס את הצופים, המחשבה על "מה שאולי באמת נמצא אי שם", מה יהיה הדבר החדש שנגלה השבוע. ובדרך כלל האדם לא יוצא לבדו למסעות האלה, הוא יוצא עם אנשים אחרים. כך שההשוואה שלך שגויה מעצם היותה השוואה - זה לא כמו שתקח נגיד את "שיקאגו הופ" ותשווה ל"אי אר", פה מדובר בשתי סדרות אשר מבוססות על אותה עקרון שמנחה את האדם (אותו חקר הלא ידוע) אבל הן שונות לחלוטין אחת מהשנייה. ונכון, הן מדברות על נושאים חופפים לעיתים קרובות - אבל כך גם כל הסדרות האחרות בדרך זו או אחרת, ובמיוחד סדרות המדע בדיוני. הכותבים מדברים על הנושאים שמעניינים את הצופים. באוהת מידה תוכל להשוות בין כל הסדרות שהיו והינן. רק שכל סדרה עושה זאת בדרכה שלה. 2. אני לא רואה שום סתירה בין העובדה שבני האדם הרגו את רע לבין העובדה שהאסגארד הם בני בריתם. האסגארד אינם אוהבים את הגאולד - עובדה היא שהם כרתו איתם ברית שמגנה על עולמות על מנת שהגאולד לא יוכלו לפגוע בהם. הם לא נכנסים איתם למלחמה מהסיבות שלהם, אולם אין זה מונע מהם לסלוד ממעשיהם ולנסות ולטרפד אותם כמה שניתן. בכל הנוגע לאותה ברית שהגנה על כדור הארץ אני לא אגיב מאחר ואני לא זוכרת בדיוק את הפרטים, אבל אני משערת (תקנו אותי אם אני טועה) שלא נכלל סעיף שטען שבני האדם בכדור הארץ אינם יכולים להמשיך במלחמתם נגד הגאולד. 3. לא הבנתי היכן בדיוק הטוקרה נכנסת לעניין מבחינתך. 4. בכל הנוגע לטיאלק וזחל הגאולד שלו. כפי שאנשים כבר ציינו, יש הבדל בין ג'אפה, שמשמש כאינקובטור לזחל לבין האנשים שהזחלים משתלטים על גופם, לבין "הוסטים" לזחלים. זחלי גאולד צעירים מוכנסים לבטנם של הג'אפה על מנת שגופם יוכלו לשמש להם אינקובטור- כאשר הם מגיעים לבגרות הם מוצאים מהגוף ו"מקבלים" אדם להשתלט עליו - "הוסטים". המקרים שראית בהם הזחלים נכנסו לאנשים והעיניים שלהם זהרו היו מקרים בהם זחלים השתלטו על אותם בני אדם. הפרק שבו טיאלק דיבר עם השיתופן שלו היה Crossroads (4-04). מה שקרה היה שחברה ישנה של טיאלק הגיעה וטענה שהיא יכולה לתקשר עם השיתופן שלה (בעיקרון לא אמורה להיות תקשורת בין השניים, הג'אפה הוא פשוט כלי נשיאה ולא יותר). כאשר טיאלק ניסה אף הוא לתקשר עם השיתופן שלו הוא אכן גילה שזה אפשרי. החברה היא זאת שטענה שהשיתופן שלה רוצה לשתף פעולה בהבסת הגאולד (לכן הם חשבו שהוא טוקרה), אבל בסוף התברר שהוא סתם עבד עליהם והפך למרגל של הגאולד בשורות הטוקרה. 5. בכל הקשור לשינויים בתפאורה ובאביזרים (עדיין ערך המסיכות). תראה, דברים פשוט משתנים. היו מספר דברים שהם ויתרו עליהם במעבר מהסרט לסדרה(כמו למשל האפקט של המעבר בסטארגייט, העובדה שבסרט יצאו קפואים למדי מהמעבר, האלרגיות של דניאל). היו מספר דברים שנמשכו כמה פרקים אל תוך העונה הראשונה ואחר כך ירדו. אני רואה את זה לא פחות ולא יותר מאשר התפתחות עצמית של הסדרה. הם הבנו שמשהו אינו רלוונטי או לא יקדם את הסדרה, והעדיפו להפנות את המשאבים הנ"ל לכיוונים אחרים. אני לא רואה את זה בתור דבר שלילי. אני חושבת שאם סדרות לא היו מתפתחות לאורך השנים זה היה משעמם, במיוחד אם הן לא היו מתפתחות מעבר למקור האם שלהן (הסרט במקרה של סטארגייט). בהתחלה, באופן מובן לחלוטין, הדברים יותר דומים, אולם כל שהזמן עובר, הילדים פונים לכיוון אחר מאשר הוריהם. האם באמת היינו רוצים שסדרות מסע בין כוכבים של היום יהיו כמו המקורית משנות השישים?! הייתי ממשיכה עוד אבל יש לי תחושה אנשים כבר מזמן הפסיקו לקרוא...אז אני פשוט אפסיק עכשיו ואשחרר את האדם היחיד שכן קרא והגיע לשורות אלו
kinspirit

Chelnak

New member
אני קראתי הכל! ../images/Emo13.gif

יש לי כמה דברים להוסיף ולחדד: האלרגיות של דניאל לא נעלמו! הוא פשוט התחיל לקחת תרופות באופן קבוע (כמו שמוסבר בפרק מהעונה ה-1: The Broca Divide). האפקט של המעבר בסטארגייט באמת הופיע רק בפיילוט, ואז נעלם באופן לא מוסבר (לא שאני מצטערת על זה יותר מדי). אני ממש מסכימה איתך בעניין העובדה שסטארגייט כביכול מתרחשת בזמננו שלנו - זה הופך את העסק להרבה יותר מעניין...
בעניין מדוע השתמשו במיתולוגיות שונות: רע אכן היה הראשון (ככל הנראה) שגילה שבטאורי חיים להם פונדקאים פוטנציאלים הרבה יותר שימושיים מהאונאס (הפונדקאים הקודמים של הגואולד, שלא נראו מי-יודע-מה). הוא לקח לעצמו פונדקאי כזה, ובעקבותיו הגיעו כל יתר הגואולדים. מכיוון שכל אחד מאדוני-המערכת הוא יריב של השני, הם פשוט לא יכלו לשלוט על אותו אזור (חוץ מהעובדה שכך הם מפריעים האחד לשני, לא היה לכולם מספיק "כֹח-אדם" במצרים) - מה שכולל לקיחת פונדקאים, ועבודות כפייה כעבדים. לכן חלק מצאו לעצמם "מאמינים" בחלקים ממצרים, ואחרים - במקומות אחרים. היו לי עוד כמה דברים להעיר, אבל אני לא זוכרת אותם כרגע... כשאזכר - אוסיף.

morada

New member
לדעתי

הם לא "מצאו מאמינים" אלא גרמו להם להאמין (וזה לפחות מה שמראים לנו שהגואולד עושה). אולי אני לוקח את זה קצת רחוק מדי (ואני מקווה שאני לא פוגע באף אחד בגלל הדברים שאני אומר בהמשך), אבל - למה אתם חושבים שבני האדם עשו את הדברים קודם? למה בני האדם האמינו באלים ורק אח"כ הגואולד לקחו לעצמם את שמות האלים? אני חושב שזה היה הפוך, בגלל הגעתם של הגואולד לכדו"א, נוצרו האמונות באלים השונים, בדיוק כמו שקורה בכל עולם שחברי ס"ג1 מבקרים בו - התרבות (והאל שבו הם מאמינים) מושפע ישירות מהגואולד ששולט עליהם (ואפילו לא רק גואולד, גם בכוכב סימריה, בפרק Thor's Hammer, התרבות של העם שם היא תרבות נורדית כלשהי, ולפי דעתי זה רק בגלל האל שהם מאמינים בו). דוגמא לכך ששמות האלים היו השמות האמיתיים של הגואולד היה בפרק Jolinar’s Memories, שבסופו חוזר ידידנו הוותיק ומכריז: "From this day forth, I will reclaim my real name: Apophis" לפי דעתי זה רק מחזק את העובדה שאלו היו השמות האמיתיים שלהם, ואם מנסים להמשיך את הרעיון הזה - הגואולד יצרו לעצמם תרבות מסויימת (ומכאן הגיעו המסכות השונות, וכל שאר המרכיבים של התרבויות), והכריחו את בני האדם להאמין בהם ובעקבות האמונה באותו אל, בני האדם סיגלו לעצמם את התרבות של האל. ולמה רוב הספינות אם של הגואולד נראות כמו פירמידות? לפי דעתי זה בגלל סוג הטכנולוגיה שיש להם, הכוונה היא שיש להם טכנולוגיה מסויימת ועל מנת לנצל את מלוא יכולתה, הדרך הטובה ביותר היא לבנות חלליות בצורת פירמידות (ואם תחשבו על זה רגע - למה רוב המטוסים שלנו נראים אותו דבר, ובכלל - למה רוב הדברים בעולמנו שמבצעים את אותה עבודה נראים אותו דבר? אולי זה בגלל שהגיעו למסקנה שהצורה שבה הם נמצאים היא הכי טובה/נוחה/בטוחה/יעילה או שילוב של כל אלו). אני מקווה שהצלחתי להסביר נכון את מה שאני חושב...

Chelnak

New member
יכול להיות שאתה צודק, אבל

בהרבה מקרים דניאל מתאר את מה שקרה כ-"impersonated" - כלומר, הגואולד התחזה לאל, שדמותו היתה קיימת קודם (דניאל אומר זאת בפירוש בכמה מקרים). ואולי מה שקרה הוא בכלל שילוב בין השניים - חלק מהגואולד לקחו דמויות שהיו קיימות, וחלק יצרו "אלים" חדשים.

Chelnak

New member
מצטרפת לדעתו של Tollan

לפי מה שהבנתי, צפית בעונה ה-1 וה-6. הבעיה היא שכנראה בגלל זה הרבה עניינים נראים לך לא ברורים... אז ככה: אני לא מבינה מה הבעיה עם השילוב של מיתולוגיות שונות - להפך, לא הייתי מבינה אילו הם היו קובעים שרק האלילים המצריים היו חיזרים. האלים הסיניים בפירמידות אליהם אתה מתיחס, הם גם גואולדים, וככאלה - בעלי ידע הדומה פחות-או-יותר לזה של הגואולדים האחרים (מכיוון שהגואולד נולד עם ידע גנטי של כל אלה שקדמו לו). לכן הם גם משתמשים, בדרך-כלל, בטכנולוגיות זהות, ובמקרה הזה - בספינת-אם בדמות פירמידה. כשהגואולדים באו לטאורי והתחזו לאלים - הם לא יכלו להיות כולם אותו אל, כמו שהם לא יכלו להיות כולם באותו אזור על-פני הגלובוס (כי הם יריבים מטבעם). לכן גואולדים מסוימים התחזו לאלים מצרים, אחרים - לכנענים, סיניים, וכו'. בפרק Fair Game מהעונה ה-3, מוסבר עניין האמנה בין האסגרד-גואולד-טאורי. שם הם מסכימים ביניהם לשמור על סטטוס-קוו מסוים של הטאורי, ובתמורה - לא יתקפו הגואולד ישירות את הטאורי. האסגרד הם בעלי-בריתם של הטאורי, ולכן הם עזרו להם, בדיוק כמו שחברי SG-1 הצילו את האסגרד. ובענייני התעלות - הפעם הראשונה בה פגשנו בישות שהתעלתה היתה בפרק Maternal Instinct מהעונה ה-4, בו הופיעה אומה דסאלה. לא הסבירו שם בדיוק איך היא התעלתה. בפרק Ascention מהעונה ה-5 הופיעה ישות דומה, בשם אורלין. כמו שדניאל מסביר בפרק האחרון של העונה ה-6, בעבר בני גזע הקדמונים (בוני השערים) סבלו ממגיפה קשה, והאפשרות היחידה להשרדותם היתה שיטת ההתעלות שפיתחו. דניאל עצמו התעלה מכיוון שהשחקן שלו רצה לעזוב את הסדרה, אבל לא רצו להרוג את דמותו לחלוטין...
אם אתה רוצה שארחיב עוד בעניין ההתעלות, אשמח לעשות זאת. מתקני-יד, מסכות ושאר ירקות כן מופיעים בסדרה! ובענייני ג'אפה וגואולד - כמו שכבר כתב Tollan, ג'אפה זה לא גואולד. הגואולד בצורתו הלא-בוגרת, הוא מאד פגיע, עדיין לא מסוגל להשתלט על פונדקאי, וזקוק לאינקובטור - בדמות ה"כיס" שיש לג'אפה בבטנם. השיתופן מחליף לג'אפה את המערכת החיסונית שלו, ובכך מעניק לו כושר החלמה מצוין ואריכות ימים. הבעיה היא שללא שיתופן הג'אפה ימות (מה שהיה הגורם לשעבוד הג'אפה לגואולד). כשהשיתופן מגיע לבגרות - הוא משתלט על פונדקאי (ואז מופיע עניין הקול השונה, העיניים הזוהרות וכיוצא באלה). אם עדין יש דברים לא ברורים - אשמח, כאמור, לנסות ולענות עליהם...
(חוץ מזה שאני מאד ממליצה לצפות בכל הפרקים שפספסת באמצע כדי להבין ממש על מה מדובר).

jewish master

New member
וואו

שוב פעם הבקיאות לך בכל מה שנוגע לסטארגייט משאירה אותי עם פה פעור. ול-Not4Sale2004 אני יודע שזה ייראה שכולם סתם מתנפלים אלייך, אבל אתה צריך להבין שכל ההבדלים אותם הזכרת הם למעשה, כמו ש-Chelnak ו-Tollan אמרו, שינויים שבלעדיהם היה קשה למצוא הגיון בסדרה. אבל אני מסכים איתך שהיה יותר טוב אם לא כל הספינות של הגואולדים היו בצורת פירמידות אלא בהתאם לתרבות שלכאורה הם מייצגים, אבל במחשבה שנייה, תחשבו איך הספינה של הלורד יו הייתה נראית.

kanshoof

New member
פגודה, ואז זה היה ממש להיט !

באותה הזדמנות אני רוצה להרים סקרון (סקר קטן) קצרצר: מהו כלי התעופה שנראה הכי מטופש בסדרה ? אני הולך על ספינת המשא הקטנה והמשולשת\מעוגלת הזו, זה נראה כמו איזו תולעת מנופחת... ממש מצחיקה אותי. והספינה הכי יפה ? אין ספק: ה"אוניל" של ההאסגרד !

Echelon

New member
הממם

הספינה הכי מטופשת היא ללא ספק X-301. הספינה שאני הכי אוהב היא X-303 שהיא כמובן הPrometheus, אבל בסדרה עשו ממנה בערך Pile of junk.

Echelon

New member
לא ממש

המילניום פאלקון ממש שונה. בתור מי ששיחק X-Wing Alliance ואני מקווה שיש עוד אנשים ששיחקו את זה כאן, המילניום פאלקון אמנם מדהימה, אבל זה בכלל לא אותו דבר. אם כבר הפרומיתי'אוס היא יותר כמו Calamari Cruiser פשוטה.

Chakotay

New member
חחחחח לא הבנת את הכוונה שלי!

התכוונתי שמתייחסים אליה כמו Pile Of Junk כמו שהתייחסו אל המילניום פאלקון. "She's the fastest hunk of junk in the galaxy."

למעלה