שאלה לכל הפורום

siete

New member
שאלה לכל הפורום

יש למישהו התנגדות שאני אתרגם כמה חוקי Nettiqette רלוונטים לעברית? (יעני אתיקה בnet). כמו לכל חברה גם בפורומים יש כללי נימוס והתנהגות, ואם אנשים ידעו אותם מראש (או ישר אחרי הפוסט ה"לא נימוסי" הראשון שלהם) אולי זה יחסוך כמה שירשורים ארוכים, וריבים משעממים. אם כולם יסכימו על הכללים אולי מוש יסכים לשים אותם ב"הודעות נבחרות" או משהו. (נ.ב. ברור שהכללים אינם מחייבים, כן?)

siete

New member
אבל זה היה חוסך את כל השרשור הדבילי

על האפטר שוק... ועוד רבים וטובים.

cloclo

New member
עזבי, נטיקט לא רלוונטי במקרים כאלו.

את יוצאת מנקודת הנחה שאנשים כאלה יטרחו לקרוא את זה, או יבינו במה מדובר בכלל. נראה לי שכל דבר מעבר ל"אסור לירוק על הרצפה" יהיה מתוחכם מדי במקרים האלו.

אמת. נצל"ש - קלוקלו -- ארדבג?

(מסכים, נטיקט זה מיותר כאן; נטיקט בד"כ שווה משהו במקומות בהם מראש לאנשים יש איזושהי תרבות דיון ורוצים למסד אותה, או במקומות בהם אפשר לאכוף כללים, כמו למשל ברשימת דיוור עם מנהל). ובהקשר אחר לגמרי -- קלוקלו, אני טס לי מחר על הבוקר, וחשקה נפשי בסינגל נוסף למדף. היה לי מק'אלן 12, קרדו 12 (שנגמרו לצערי
), יש לי כרגע לגבולין ואייל אוף יורה 10. בא לי לנסות עוד משהו. טעמתי גלן-ליוט 12 (דומה מדי לקרדו בשביל לקנות אחד), טליסקר 10 (לא היסטרי), גלן-קינץ' (גם כן לא השאיר רושם מיוחד), אובן 14 (דומה מדי לקרדו ולמק'אלן בשביל לקנות אחד). זכרו לי שיש לך בקבוק מיוחד של ארדבג. מן הסתם לא אקנה אחד כזה כרגע, כי זה בטח עולה הרבה/או נדיר, אבל אף פעם לא טעמתי ארדבג. יש לך כמה מלים להגיד עליו, לטוב ולרע? ואיזה מספר שנים את ממליצה? עד עכשיו לא נפלתי עם ההמלצות שלך, ואני מניח שזה גם ימשיך להיות ככה

cloclo

New member
ארדבג

ה-Ardbeg 1977 שלי לא נדיר ואפילו לא *מאוד* יקר (שזה אומר יקר, אבל הכל יחסי...
). תוכל למצוא אותו בדיוטי בבן גוריון בכ-70$ ל-750 מ"ל. הוא מעושן מאוד, יותר מהלגבולין, וחווייתי ביותר. לטעמי, בכל אופן, הוא הדבר המעניין ביותר שאפשר למצוא בדיוטי המקומי, והמחיר טוב. לך על זה. מה שכן, בניגוד ללגבולין מובטח לך שלא תתמכר. תאהב, תעריך, אבל לא תתמכר. אי אפשר להתמכר למכה כזאת של עשן בפה.

hermis1

New member
ועוד רעיון לISLAY מעניין

נסה את הבאומור 12. אני חושב שהארדבג מאוד מזכיר בטעם ובארומה את הלפרויג (בשניהם ייבוש הלתת נעשה רק על ידי כבול) מה שלדעתי נותן לו טעם מאוד מעושן עם מליחות איילית דומיננטית. הבאומור לעומת זאת, למרות היותו ISLAY לכל דבר מתאפיין במרקם שמנוני יותר והרגשה פחות "מחוספסת" מבלי לגרוע מהמאפיינים הדומיננטיים של הISLAND. בדומה ל ISLE OF JURA ייבוש הלתת נעשה על תערובת כבול/פחם, מה שמוריד מעט מטעם וריח העישון ונותן גם לטעמים וריחות אחרים מקום לביטוי, בקיצור, מומלץ

cloclo

New member
GlenLivet

אני אוהבת את ה-15, ואני לא מוצאת הרבה דמיון בינו לבין Cardhu. גם מומלץ. לאן אתה נוסע?

לא טעמתי את ה 15 ../images/Emo13.gif

נוסע לרפובליקה הדומיניקנית, לשבת על החוף הקאריבי שבוע
בדרך נעבור מן הסתם בדיוטי בארץ ובצרפת בדרך חזרה, אז יש הזדמנות לקנות משהו.

Crazy_Bitch

New member
עקרונית לא הייתה לי בעיה עם זה,

אבל חזרתי מחו"ל ביום שישי... תהנה. תמיד רציתי לבקר ברפובליקה הדומיניקנית...

thenewone

New member
עם כזה מבחר יפה

ומעורר קנאה של סינגלים, למה שלא תנסה איזה בלנדד ברמה גבוהה באמת? איזה רויאל סלוט או גו'ני ווקר כחול? בכל אופן אם אתה מתעקש על הקטע של הסינגלים, לאבא שלי יש את הנקונדו (Knockando ) 18 שנה, והוא מצויין.

thenewone

New member
בדיוק אני רואה שיש על זה שרשור

מכובד, על הבלנדים היקרים הכוונה... בכל אופן הנוקנדו מצויין ומומלץ לדעתי.

למעלה