שאלה לכל הספניולים!!

בנגלה

New member
שאלה לכל הספניולים!!

נקלענו למין ויכוח במשפחה על המילה "מים" בספניולית... סבתי התורכיה השתמשה במילה- "אַאוּאַה" לי ולאחי ידוע שבספרדית המודרנית אומרים "אָגוּאָה" ואמא (בולגריה) טענה שככה היא נוהגת להגיד... איך אתם אומרים? אולי זה תלוי במוצא... גמר חתימה טובה!!

Sarika

New member
אצלנו(יוון) אומרים אאואה, בספרדית

וגם בפורומנו משתמשים במילה אגואה. גמר חתימה טובה גם לך קרידו.

בנגלה

New member
גם הטורקים??

טוב.. זה משנה את התמונה... עד עכשיו הבנתי שהתורכים והיוונים אומרים אאואה כנראה שגם בתוך הארצות יש שינויים בשפה..

בנגלה רגע במחשבה שניה חלק גדול מבני

משפחתי המורחבת אומרים אאואה אבל אני ואנשים בני גילי סיגלו לעצמם אגואה מתוך הAQWA השגור בהזדמנויות שונות ושכיחות.

בנגלה

New member
גם הגיוני מאד...

אני חושב שבמקור המילה הייתה אגואה.. ושבמשך הזמן במקומות מסוימים הג' נעלמה... (אם אני לא טועה גם באיטלקית המילה היא דומה.. אקואה אם אני לא טועה..)

tsiporganeden

New member
בנגלה אתה לא טועה, אכן האיטלקים

אומרים אקואה AQUA אגב ה- ג שכולם מבטאים זה לא צריך להיות בדיוק גימל, זו גימל לא גרונית שיותר נשמעת כמו ח, העניין שבמשך השנים זה השתבש ורובם אומרים אגואה. גמר חתימה טובה חמודי.

אסטרלו

New member
אקווה כמובן מילה לאטינית

אקוויפר - מאגר מים תת קרקעי אקוודוקט- הגשרים העתיקים עם קשתות מעל מקורות מים וכו' אצלנו (טורקים) אומרים אגואה

בנגלה

New member
דוגמאות טובות...

חיפשתי איפה אני יכול למצוא דוגמאות ללטינית... והינה.. המקור בלטינית הוא באמת אקווה.. אז.. זה רק מחזק את ההנחה שהמקור היה אגואה... (ובאמת סבא שלי מדגיש שלא אומרים אווה (Awa) אלה אאואה)

למעלה