שאלה לכל המשתתפים פה

אלהלה

New member
שאלה לכל המשתתפים פה

כבר הרבה זמן אני רואה כל הזמן שאלות על דרכון הונגרי, אז ככה. לפי מה ששמעתי מההורים שלי ההונגרים לא היו בדיוק נחמדים במיוחד ליהודים, גם כשביקרתי לפני שנים בהונגריה הם לא ממש התלהבו מהנוכחות של הישראלית אצלהם במדינה. אז תסבירו לי - מי צריך להיות עם אזרחות הונגרית? ואז מה אם הם יהיו חברים באיחוד האירופי - אני מבקרת פה כי גדלתי בבית עם אוירה הונגרית, כי דיברו הונגרית בבית וכשהייתי חולה הקריאו לי סיפורים בהונגרית. וכמובן האוכל ההונגרי הטעים. אבל מעבר לזה ממש לא הייתי רוצה לעולם להיות חלק מהמדינה הזו, לא לקבל אזרחות שלה ולא יותר מלבקר אולי שוב. בעניין הפורום הרדום - באמת חוץ מכל שבוע ברכה של טומי לשבוע טוב כמעט לא רואים פה פעילות. אז אולי באמת צריך לברר מה התכלית של הפורום הזה
ואיך אפשר להעיר אותו אם בכלל. ושיהיה לכם שבוע נחמד.

ישRאל

New member
אלהלה יקרה,,,תיקון קטן

אני מסכים איתך שההונגרים לא נחמדים ,,ומי בכלל צריך לחיות שם ,,,אבל ברגע שהונגריה ניכנסים לאיחוד האירופי,,הדרכון הופך באופן אוטומטי לדרכון אירופאי ,,כלומר אפשר להשתמש בו בכל אחת מהמדינות החברים באיחוד וזה כבר סיפור אחר,,

אלהלה

New member
האמת שגם אירופאית אני לא רוצה../images/Emo13.gif

אבל מי שזה עושה לו טוב ומועיל אז בשמחה ובששון
שיצליח לכם.

קרן משם

New member
אני לא מסכימה איתך ישראל:)

הונגרים לא נחמדים? איזה אמירה מכלילה נוראה. זה כמו שאני אגיד הישראלים בלגאניסטיים ונטולי נימוסים-מה שנכון לגבי חלקם אבל בטח לא לגבי כולם-שורה תחתונה ההכללות לא במקומם. אני אוטוטו סוגרת שנה בהונגריה ולא נתקלתי בהונגרים לא נחמדים...פה ושם כמו בכל מקום לא משהו שנשאר חקוק בזכרוני. לגבי להיות ישראלי בהונגריה: להיות הונגרי תייר/חדש בישראל יותר קל? כחדש בכל מקום לא קל והבירוקרטיה קשה בכל מקום...גם פה הועלה מצב שמיד כלל האנשים ומדינה שלמה נשפטה בגינו-לדעתי זה ממש לא נכון! לי האזרחות חשובה בגלל שאני חיה פה עם משפחתי <בעלי וילדיי ומשפחתו של בעלי> ולכולם יש אזרחות ואני זקוקה לזה לשם עבודה נורמלית ואשרה מסודרת וביטוחים רפואיים מסודרים ועוד ועוד... אני לא אומרת שאזרחות זה הכי חשוב וצריך להיות חשוב לכולם ובכל מחיר-כל אחד צריך לעשות את החישוב שלו למה הוא זקוק לאזרחות הזאת בכלל? ואם זה שווה את הפרוצדורה בהחלט לא מהירה/קלה. לגבי הדרכון-עוד פחות משנה ואני מקבלת את האזרחות המיוחלת <לי לפחות> וכמובן את הדרכון....נכון, לא אומר שליקקתי דבש בדרך לנ"ל אבל בימנו כמעט ואין מדינה שהתהליך "קל" יותר-לגיטימי ומובן.

גם אני

גם אני גרתי עם הורים בוגרי הונגריה.לא שמעתי רק דברים טובים על ההונגרים.אך כמוך שמעתי דיקלומים ושירים הונגריים והשפה ההונגרית היתה שפת האם שלי.מה לי ולהונגריה.אני ישראלית גאה ואינני זקוקה לכל קשר עם המדינה שהפקירה את יהודיה

אם מותר קצת להרחיב את הדיון?

למען האמת ההיסטורית. להונגרים עבר עשיר של אנטישמיות. לפני יותר ממאה שנה היתה עלילת דם מלווה בפוגרום קטן בכפר קטן ליד אגם הבלטון. ההונגרים היו הראשונים שקבעו בחוקים האנטי יהודיים את מבחן המוצא האטני, ולא את מבחן האמונה להשתייכות ליהדות. ההונגרים ב1944 שיתפו פעולה עם הגרמנים בביצוע ה"פתרון הסופי". אחרי ההפיכה באוקטובר 1944 אנשי "צלב החץ" גילו התלהבות מוגברת בנקיטת יוזמות עצמאיות לחיסול היהודים. יחד עם זאות אדמירל הימיה Horty מושל הונגריה, פעל (בהצלחה) למען עיקובים בביצוע פעולות הגירוש. לא מעט נוצרים היסתירו (תוך סיכון חייהם שלהם) יהודים, או סיפקו להם ניירות נוצריים. ולסיכום, לא הייתי שופט אנשים על פי מוצאם, או השתייכותם לאומה הזאות או האחרת. ולעניין הפורום. משעמם, לא חובה לגלוש.

B T1

New member
סבא יעקוב--בקשה אליך.......

אנא ספר לנו על ה-Tiszaeszlari- per

jimi2

New member
אלה יקירתי וחברי הפורום

אלה יקירתי וחברי הפורום. לאחר שקראתי את הודעה שלך ואת ההודעות הנלוות אני חייב להגיב מספר דברים. אני מודע לעניין כי רוב חברי הפורום (ולצערי) סבלו מההונגרים בתקופת השואה ורובנו איבדו משפחות. כן גם אני, למשפחתי היתה שושלת רחבה בהונגריה שנגדעה ע"י פעולתם הנוראית של הנאצים. נכון שההונגרים היו בין האנטישמים הגדולים אבל אל לנו לחשוב כי כל אדם אשר גדל וחונך בהונגריה חונך על ערכים אנטימים. ולהפך!!!!! אני לא יודע מתי הפעם האחרונה שביקרתם בהונגריה ואיפה, אבל אני יהודי ממוצא הונגרי, משפחתי גרה שם וחברים שלי גרים שם ומעולם לא הרגשתי איזו התנקלות כזו או אחרת בגלל שאני יהודי. נכון בכל מקום יש שונאים על רקע דתי ועלינו להילחם בכל מפיץ שנאה על רקע דתי ולא רק נגד היהודים אלא כנגד כל אדם באשר הוא אדם. אבל לא לעשות את זה בשנאה כוללת. בנוסף את יכולה לשאול את מאות הסטודנטים הישראלים שלומדים בהונגריה על היחס שהם מקבלים. לציין כי באונברסיטאות בהונגריה לומדים ביחד ישראלים,גרמנים,הונגרים וערבים. לסיכום: אני יודע כי אני לא יכול לשנות את דעתך על ההונגרים ואני גם מבין מאיפה זה נובע, אבל אני רק מקווה כי הצלחתי להעביר לך את דעתי בנושא. מאחל לפורום המשך פעילות פורה ומעניינת

אלהלה

New member
לג'ימי ולשאר החברים../images/Emo13.gif

ואולי לא הבהרתי את עצמי נכון בהודעות הקודמות. אין לי מי יודע מה נגד ההונגרים ומי שטוב לו ונעים לו ללמוד שם אז יופי
, כשביקרתי בבודפשט מאוד נהניתי והיתה חוויה נחמדה וזכורה לטוב. מה שפשוט נראה לי מופרז היתה ההתעניינות המוגברת בעניין הדרכונים ההונגריים וגם את הנקודה הזו הבהרת. ולסיכום: מה לעשות שאני פטריוטית וזה מה שההורים שלי ניסו להנחיל לי והצליחו
ואת הדברים הטובים מההונגרים כמו האוכל והקללות
ועוד כמה דברים אני שמחה לקחת מהם. ובקיצור אם לא היה לי נחמד לבקר פה בפורום לא הייתי פה רק חבל שלא מחיים אותו קצת יותר.

למעלה