שאלה לכל המבינים

שאלה לכל המבינים

עדיין לא הייתי אצל רופא בעניין הטוראט. רציתי לדעת אם איבחון (או נטילת תרופה מסויימת) יכולים לפגוע בי, לדוגמא: אם אקח תרופות האם תהיה בעיה עם רישיון הנהיגה, או שיעבירו את הפרטים שלי לאיזה מאגר XXX של משרד הבריאות, או כל צרה אחרת.

ש ל י ק

New member
איריס כשהיינו מטופלים באופן פרטי

שאלתי את אותה שאלה ונאמר לי מפורשות שהחומר לא עובר לשום גורם. לעומת זאת בשניידר למשל לא קיבלתי תשובה חד משמעית לעניין...

איריס ..

אני התחלתי עם הטיפולים והרופאים והבדיקות מגיל 9 ולמרות זאת לא הייתה שום בעיה להוציא רשיון נהיגה, אף אחד במשרד התחבורה לא פנה אלי ולא שאל כלום .. אבל מצד שני מדובר על לפני הרבה הרבה זמן (הוצאתי רשיון בגיל 17 וחצי לפני 20 שנה) אין לי מושג מה קורה היום מבחינת החומר שמועבר למשרד התחבורה ..

yakovs

New member
גיל, מה לא כתוב לך ברישיון

שאתה מסוכן לציבור? איריס, אני לא פניתי, לא שאלתי, לא בדקתי ולא אובחנתי. אין אף אחד בעולם שיודע מה יש לי בדיוק. גם אני לא. אפשר לחיות עם חוסר הידיעה. יעקב.

איריס, החוק אומר שאת צריכה לדווח

למשרד התחבורה על כל שינוי במצבך הבריאותי. גם כשמגישים בקשה לרישיון , הלא הרופא חייב לחתום על מצבך, הרופאה של נופר ציינה את נושא הטוראט ואז משרד התחבורה זימן את נופר להיבדק במכון הרפואי שמסונף אליהם (500 ש"ח נוספים לקופת המדינה), אבל בשורה התחתונה כמובן שאישרו. מצד שני, לשם מה קיימים חוקים אם לא בשביל לעקוף אותם ? אפשר גם ללכת לרופא של מ.מ.ס.י, להתאפק קצת עם הטיקים ולא לדווח על קיומם, ואז חוסכים כסף ובילבולי מוח. אלא שנופר עומדת לפני גיוס, והצבא בהחלט מדווח למשרד הרישוי!!! (אין טעם גם להסתיר מהצבא, זה יכול לגרום רק לבעיות אח"כ). איריס, מאחר ואת כבר אחרי הגיוס ורישיון כבר יש לך (כמדומני), תמשיכי לחיות את חייך כרגיל......

25חמוטל

New member
הי איריס...

אני יכולה לספר לך שאני עברתי טסט (שביעי אמנם, כי הייתי בלחץ אטומי והטיקים התגברו והפריעו לי), אבל עדיין עברתי בלי שאלות מיותרות של משרד התחבורה. מצד שני, בצבא על אף שלא דיווחתי, קראו לי יום אחד לתישאול מכיוון שהיה רשום אצלם שבגיל 12 הייתי אצל פסיכולוגית למספר מועט של פגישות (ההורים הציעו שבמעבר בין בית ספר יסודי לחטיבת ביניים אולי אוכל לפתור אצל הפסיכולוגית את הבעיות החברתיות שנוצרו בבית ספר יסודי בגלל הטיקים). בקיצור, הענין הזה היה רשום אצלם והם רצו לדעת למה. לא זוכרת מה היתה התגובה שלי, אבל מאז לא הציקו לי יותר בנושא הזה בצבא ואת השירות שלי סיימתי במלואו כמו כל חיילת אחרת...

אבל את לא לקחת תרופות...

בדיוק כמוני... אז זה לא כ"כ רלוונטי...
אגב, צבא סיימתי לפני 8 שנים, ושם דווקא הפנו אותי לקב"ן... כי חשבו שהטיקים זה פסיכולוגי (לא ידעו מה זה טוראט). הוא ירד מהעניין מהר מאוד...

למעלה