שאלה לכל המבולבלים...

ערנארן

New member
שאלה לכל המבולבלים...

לפניי נמצאים כל ההוכחות הדרושות להראות לכם שיש כח עליון אשר יצר אותנו, ושתורת ישראל היא אמת . אך השאלה שלי היא כזאת... לאיזו סוג של הוכחה כל אחד ואחד ממכם זקוק לדעת, שתגרום לו לסור מדעותיו הקודמות???

L7

New member
נסיון מדעי שיוכיח כח עליון=פרס נובל

אלוהים כפקטור איננו נלמד באף פקולטה מדעית בעולם. אילו היתה הוכחה , ניתן היה לבצע ניסוי או תצפית .

רון סי

New member
איזה סוג של הוכחות נמצאות בידיך?

בכלל, למה אתה אישית קורא הוכחה?

גוססי

New member
תשובה למבולבל

הצג את ההוכחות שלך, ואנו נסביר לך מדוע אף אחת מהן אינה שווה פרוטה שחוקה.

רון סי

New member
אינה שווה פרוטה שחוקה

בעיניך (ואולי גם בעיני אלה שמקבלים את דעתך). הוכחה, באופן כללי, היא בסה"כ נסיון שכנוע. לעיתים הוא מוצלח יותר, לעיתים פחות. כמו כל נסיון שכנוע, גם ההצלחה של ההוכחות תלויה במאזין. כל המתקפות על ההוכחות לקיום אלוהים הן אך ורק הודעתו של המאזין להוכחה, שהוא לא קיבל אותה, לא השתכנע, מסיבות אלה ואחרות (שהוא עשוי לטרוח ולספק אפילו). זה לא אומר כלום לגבי ערך ההוכחה למאזינים אחרים.

גוססי

New member
לא מדויק

במתמטיקה, לדוגמה, הוכחה היא תהליך פורמלי שעם סיומו המוצלח אין כל מקום להתלבטות נוספת. במדעי הטבע מלכתחילה איננו מדברים על הוכחות חד משמעיות אלא על ראיות מחזקות בלבד. המחב"תים אכן עוסקים בנסיונות שכנוע, אבל מאחר והם אלה שהחליטו לקרוא לכך "הוכחות" אנו יכולים להרשות לעצמנו - ולו לצורך הנוחות שיש בשפה משותפת - להשתמש באותו מונח.

רון סי

New member
גם במתמטיקה הוכחה היא נסיון שכנוע

כאשר מי שמקבל אותו אומר משהו כמו: "אני אינני מסוגל לזהות שגיאה בתהליך המחשבתי שהוביל למסקנה שהטענה היסודית היא נכונה". אין פירוש הדבר שאין שגיאה בתהליך הזה. יכול אדם אחר לומר שהוא אינו מקבל את ההוכחה המתימטית, משום שהאפשרות שיש בה שגיאה קיימת תמיד.

גוססי

New member
הנחת המוצא היא...

ששני הצדדים יודעים לעשות שימוש נאות בלוגיקה ולזהות כשלים לוגיים. ברור שאם המצב אינו כזה, אזי כל הוכחה מכל סוג תהיה חסרת ערך.

רון סי

New member
כלומר, כל המתמטיקה כולה

מבוססת על אמונה בכוחם של המשתמשים להפעיל את מוחם... מה שאומר שגם המתמטיקה היא דת.

גוססי

New member
ברור, לא?

כל פעילות אנושית תלויה ביכולתנו להפעיל את מוחנו בדרך הנכונה, לא כל שכן המתמטיקה שאין לה כל קיום מחוץ למוח האנושי. "מה שאומר שגם המתמטיקה היא דת" לא ידעתי שבמתמטיקה יש ישות עליונה...

רון סי

New member
הכללה מוזרה

אני מכיר כמה פעילויות אנושיות שאינן קשורות לתפעולו התקין של המוח, וגם כמה שמסתמכות על תפעולו השגוי של המוח.

גוססי

New member
כן, מוות, מחלות וכו'

פעילויות אנושיות מסוג זה בהחלט עשויות להיות תוצר של פעילות מוחית שגויה. יתכן שגם דברים אחרים שאנו עושים, כגון נשימה וחילוף חמרים, יתאפשרו גם במצב של מוח שאינו תקין. נראה לי שכדאי להתרכז ביכולות הקוגניטיביות המיוחדות של המוח האנושי שעבורן, כך נראה, נדרש מוח במצב תקין (ככל שביכלתנו להגדיר תקינות של איבר שדרך פעולתו אינה לגמרי נהירה לנו).

preacher

New member
הוכחות פיזיות

הייתי מצפה שאם התורה נכונה, בדיקות פחמן 14 (או כל סוג בדיקה אחרת) היו מראות שכל הסלעים בעולם בני כ-6000 שנה ולא יותר, ושלא היו סימנים לפעילות גאולוגית של מיליוני שנים, ושלא היו מאובנים, ושלא היה אור מכוכבים רחוקים יותר מ-6000 שנות אור, ושספקטרום הפליטה של כל הכוכבים היו מראים על יקום נייח ולא על יקום מתפשט שנקודת המוצא שלו היתה לפני 13 מיליארד שנה, וגם הייתי מצפה שהגנים היו יותר מסודרים ושכל אחד היה שולט רק על תכונה ספציפית במקום הקשר המסובך מאוד בין גנוטיפ לפנוטיפ שיש במציאות, ושהיו מוצאים מאות אלפי שלדים של דור המדבר, ועדויות פיזיות ברורות למבול. דבירם כאלו.

בשביל זה תצטרך קודם כל

להביא בפנינו אחת אחת, ובעברית מובנת, שלא כל אחד יכול לפרש כרצונו, את כל הטענות שמופיעות ב"תורת ישראל" ואז נוכל לגבי כל אחת מהטענות הללו, לחשוב על איזשהו מבחן שיראה אם היא נכונה או מצוצה מין האצבע.

למעלה