שאלה לכל האימהות.

שאלה לכל האימהות.

מאחר ואני חיה כרגע בחו"ל הבנות הולכות לבית-ספר . האוירה כאן נהדרת הבנות מאושרות.(יום מחלה=לעונש). המורים נהדרים וגם התוכנית הלימודית. מאחר ובקיץ אני חוזרת לארץ עם ילדה לכיתה ד' ילדה לכיתה א' וקטנה לגן.רציתי לשאול איך אתם מתרשמים ממערכת החינוך בארץ? איך האוירה בביתי-הספר? למה עליי לצפות?

tukion

New member
אין כלל!

בכל מקום יש אווירה שונה1 את בתיה"ס אני מכירה כי אני עובדת איתם, לא כאימי, וכיוון שאני מטיילת בהרבה בתי"ס בארץ עם סוגי אוכלוסיות שונות, אני יכולה להגיד שאני מתרשמת באופן חיובי סה"כ! שוב, תלוי על איזו עיר מדברים, על איזה מוסד, ומי האוכלוסיה, אבל אחרי מפגש עם אוכלוסיות שונות, אני רוצה להגיד שאני מתפעלת כל פעם מחדש אני אמשיך אח"כ סלעיחה!!

ff6aa

New member
אי אפשר להכליל.........

תלוי באזור . ובכל אזור יש מסגרות חינוך ברמה שונה. תתני פרטים נוספים. ואם יהיו אנשים מהאזור יוכלו לתת לך תשובה.

אנסה לפרט.

קודם כל רציתי לשמוע דעות כלליות על בתי הספר בארץ. או אם מישהו יודע קצת על תוכנית הלימודים לכיתה ד'. ואחרון-אנו נגור במושבה בנימינה כך שאם במיקרה יש מישהוא ששמע או מכיר.

מצופלח

New member
אחלה

אני אברר בקשר לבתי ספר באיזור בנימינה (אגב, יש את הדמוקרטי האיזורי בזכרון יעקב - פרטים בקישורים של הפורום) אני אבדוק אם אני מכיר אנשים מבנימינה, ואשיג את התשובות שאת צריכה, אבל בלי נדר. שלך, תם.

מצופלח

New member
כמו יהודי טוב, אני אענה לך בשאלה

איפה את גרה עכשיו? ועכשיו התשובה: בתי הספר בישראל שונים ומשונים. כמו בכל מקום, לכל בית ספר יש חלקים טובים ויש חלקים פחות. מהנסיון שלי, ביה"ס היסודי בו למדתי היה אחד החלקים הטראומטיים ביותר בחיי, מהסיבה הפשוטה שהייתי אחד הרוסים היחידים בכיתה. הכי חשוב לדעתי, וכמובן שאני לא הורה ואני לא מתיימר לתת עצות ברמה של הורה, זה לשאול חברים שילדיהם למדו בבית הספר הנ"ל מה דעתם אמא שלי לידי ומעירה לי: "ההורים רואים דברים בצורה אחרת, וכדאי גם לשאול את הילדים" תחושות רק הילדים יספקו לכם. בפשטות: Do Your Research שלך, תם.

דווקא בית ספר יסודי זה בסדר..

אבל תלוי איזה בית ספר.. תשמעי..דבר ראשון לטעמי הכי טוב שתרשמי אותה לבית ספר דמוקרטי.. אני מדריכה ילדים מדמוקרטי וממלכתי ואני חייבת להגיד שהילדים של הדמוקרטי הם יותר ילדים מאלה שלומדים בממלכתי.. ז"א יותר חופשיים במחשבותיהם ולמען האמת.. פשוט יודעים הרבה יותר.. אבל זה אולי הכללה קצת גסה. אבל בכל מקרה אם את רושמת לממלכתי תלכי ותראי עד כמה הבית ספר צבעוני ואיך המורות.. כי הבית ספר היסודי שלי היה מדהים!! ואני מאחלת לכל ילד שיהיה בבית ספר מקסים כמו שאני הייתי.. (ביה"ס דורות במודיעין) בכל מקרה בהצלחה שיהיה לך!!

מצופלח

New member
שוב, תלוי איזה בית ספר.

אצלי החוויה הייתה טראומטית במיוחד, ואצל אנשים אחרים לא. זה אומר שכל בתי הספר על הפנים? בוודאי ובוודאי שלא. זה רק תלוי במורים בתוך המבנה הזה. שלך, תם.

למעלה