שאלה לכולם

שאלה לכולם

ובמיוחד לאלו שעובדים ומאמינים לרפואה משלימה. בכל הלימודים בתחום הזה לומדים שאנחנו צריכים לעבוד לא רק לפי ידע אלא גם לפי תחושה. גם כן שיש עולם ... רוחני (נקרא לו כך), שהוא מעלינו. השאלה היא איך אפשר להסביר כל מה שקןרה לנו במדינה שלנו לפי פילוסופיה של רפואה משלימה. תודה מיכאל

m_katzmann

New member
יין יאנג

היי מיכאל, אני דווקא מתחברת יותר כרגע לתאוריה של היין והיאנג ואני בהחלט חושבת שאנחנו כרגע בתקופה של יאנג, תקופה בה רק הכח שולט, תקופה קשה של אימפולסיביות,אגרסיביות,של חום. אבל גם תקופה שאחריה יבוא היין - תבוא הרגיעה, הקבלה, המוצקות, ההתמדה והרוך. אני מקווה שהמצב יתאפס במהרה בימינו כי כבר סבלנו די. מאחר שמדובר כאן במדינות די נראה לי שהחלטות רוחניות הן כרגע חזון אחרית הימים. אבל כדי שחזון יתממש הוא צריך להיות קיים. אז יש חזון. את המימוש שלו אולי נראה רק בגלגולים הבאים.... (סתם, אני לא כל כך מאמינה בגלגולים הבאים, אבל אולי ילדינו, נכדינו,נינינו יזכו לחוות תקופה של יין). מאיה

שלום

ותודה על התגובה. לפי תאוריה של יין ויאנג ביין יש יאנג ובתוך היאינג יש יין. לפי זה אנחנו יכולים להשפיע, אם יודעים איך, על תחלופה בינהם. השאלה שלי איך להשפיע שהמצב תתהפך לטובטינו. כבר ראינו שמה שלא נעשה ברמה פיזית זה לא עוזר. אולי יש משהו בעולם שמסביבנו שעליו אנחנו צריכים לנסות להשפיע? אני כמו כולם מאמין בעולם הזה ומאוד ספקן לגבי עולמות אחרים. אבל במשך עבודה שלי ראיתי הרבה דברים מוזרים שלא ניתן להסביר לפי מוח אנושי. מיכאל

m_katzmann

New member
היום בטקס ליום הזכרון

היי מיכאל, היום בטקס ליום הזכרון שמעתי ילדה מקריאה קטע שממש התחבר לי לשאלה שלך. היא ביקשה מאלוהים שיביא את השלום ואז תוך כדי בקשה היא הבינה שגם אלוהים יכול רק להביא משהו שמתאים לאותו אדם. ולכן היא החליטה שעליה לעשות קודם שלום עם עצמה, לקבל את עצמה כך איך שהיא,שמחר היא תשלים עם דליה איתה היא רבה לפני שבוע, אחר כך היא תעשה שלום גם עם חברים אחרים איתם היא לא מסתדרת ורק אחרי שהיא תתאמן בלעשות שלום עם הרבה אנשים, היא שוב תפנה אל השמים, כי השמים הם ללא גבול. נראה לי שהעצה הזאת של ילדה בת 10 היא הדבר האחד אותו אנחנו יכולים ליישם, כל אחד מאיתנו. בתקווה לשנת שלום, מאיה

לא יאנג אלא חוסר יין

כשהיין חלש, היאנג עולה. אם נשווה את מערכת היין והיאנג לסיר מרק על אש, הרי שיש אפשרות של "איזון": האש לא גדולה מדי ולא חלשה מדי, וכמות המים מתאימה כדי לאפשר לחמשת מרכיבי המרק (חמשת היסודות) לפעול בהרמוניה כדי ליצור מרק טעים. יש אפשרות שהאש קטנה מדי, המרק לא מתחמם, חמשת היסודות לא פעילים. יש אפשרות שהאש גדולה מדי, המים רותחים, המרק גולש. אצלנו יש חוסר יין - האש מספיק גדולה, אבל אין מספיק מים בסיר - המרק נשרף, חמשת האלמנטים מתייבשים, והסיר נפגם. התשתיות אצלינו במצב רע - רק תסתכלו על הכבישים, על השירותים הבסיסיים לאזרח - חינוך, בריאות, ביורוקרטיה ממשלתית... יש לנו צבא שיכול לשגר טיל לתוך חלון של מכונית ולהרוג רב-מחבלים, אבל הש"ג אשם בכל דבר - כי יש נתק בין היין ליאנג, בין החיילים בשטח לבין המפקדה. שלחנו לווינים לחלל, ומצב החינוך היסודי אצלנו בין הגרועים בעולם המערבי. יש אצלנו רופאים בין הטובים בעולם, ומערכת הבריאות קורסת. בהרבה תחומים אנחנו ב"שפיץ" של היכולת העולמית, אבל הבסיס שעליו אנחנו עומדים רעוע. חוסר יין. אצל הפלסטינאים זה יותר גרוע מאשר אצלנו, כמובן, כי מצב התשתיות אצלם גרוע בהרבה מאשר אצלנו. כשאני אומר "תשתית" אני מתכוון גם לתשתית רוחנית, כמובן: האמונה בצדקת הדרך, אורך-רוח, סבלנות, קשר למקורות... כל אלה הם "יין", תשתית, שעליה אפשר לבנות כיוון חשיבה ופעולה. יש אצלנו קבוצות קטנות שיש להן חלק מהנ"ל - אבל כעם, כמדינה, זה כמעט שלא קיים אצלנו. ברפואה הסינית, חיזוק יין נחשב לקשה, ומצריך טיפול ממושך ואיטי. (יעל, מן-הסתם, תוכל להוסיף יותר ממני) הוא מצריך כל מה שאין, לנו ולשכנינו - סבלנות, אורך-רוח וראייה לטווח רחוק. אבל הוא מתחיל בשינוי כיוון מחשבתי. הוא מתחיל ב"ואהבת לרעך כמוך". וקשה, קשה לעשות זאת עם העם שלנו...

דוד - תשובה מעניינת

ובהחלט נקודה למחשבה.. תודה שהארת לי זוית חדשה .. ערב טוב יעל

מיכאל יקר,

לדעתי לא הכל ניתן להסביר , לשאלתך זהו מקרה קלאסי של חוסר איזון והרמוניה , ההתעסקות בחומר, השינאה והאלימות יוצרים מעגל הרסני של דיסהרמוניה הן בארץ והן בעולם. למה זה קרה? זה כבר שאלה של היסטוריה ,של דת ואמונה , וגם של גורל שככל הנראה נכפה עלינו מלמעלה.. יהיה טוב, חייב להיות.. יום עצמאות שמח
יעל

ישנם הרבה סברים...

אחד מהם, לדוגמא: אנשים אוגרים כעסים ופחדים ובמקום להתמודד איתם ולנקות אותם, הם מעדיפים לשפוך את התיסכול ואת הזעם שלהם על האחר. זה נקרא>>פורקן רגשי<< במקום להתמודד עם הצרות שלי, אלך ואשפוך את זעמי על האחר... כמה קל ופשוט... והרסני!

למעלה