שאלה לכולם !

astral tal

New member
שאלה לכולם !

בואו שכל אחת\אחד ת\יכתוב, מה היא\הוא חושב\ת צריך לעשות בשביל לשמור על חיים מאושרים ? איזה דברים צריך לעשות באופן כללי, מה צריך שיהיה... יאללה, נראה איך כל אחד מבטא את מהות האושר שלו

עטרה ב ט

New member
אוווווווווווו איזו שאלה ../images/Emo70.gif

צריך לחשוב על זה בשלוף הדבר הראשון שעולה לי זה הגשמה עצמית...... כנראה זה מה שהכניסו לי בחינוך שעברתי
אבל בשביל תשובה יותר רצינית ועמוקה אני צריכה קצת לחשוב. אהבתי !

roger

New member
שאלה מעניינת-כל הכבוד../images/Emo24.gif

אני אישית חושבת שצריך לחייך, -אם נחייך העולם יחייך אלינו, אפשר להגיד בוקר טוב, ותודה, ולשמוח בשימחתם של אחרים, ולקחת דברים בפרופורציה, כלומר לא לעשות עניין גדול מכל שטות, ולא לבזבז כוחות מיותרים על מריבות... אני פשוט אדם אופטימי- בגלל זה התשובה! ביי ביי ויום נעים

astral tal

New member
מה היית מגדירה כהגשמה עצמית ?

אני עצמי ירשום איך חיי יהיו צריכים להיראות (בגדר המציאות ונכון לעכשיו בזמן נתון זה) בשביל שאני יהיה מאוד מאושר... קיי, אז סה"כ אני חושב שאושר נובע מכמה דברים מאוד בסיסיים מלכחילה. אבי הלא הביולוגי אמר לי פעם בערך "מה זה אושר ?!...אושר.. - אושר זה שיש לה קורת גג מעל לראשך, אישה שמספקת את צרכיך המנטלים והפיזיים, וילדים שימשיכו את הגנים שלך". אבי לא כזה פרמטיבי כפי שמשתמע מדבריו בציטוט זה, אבל כאן הוא פשוט פישט את הדברים. אושר מבחינתי כרגע יהיה לי בראש ובראשונה כשתהייה לי מישהי לאהוב, ושתאהב אותי חזרה. אהבה זה הדבר שבשבילו אני חיי. זה הדבר הכי בסיסי בחיינו שאליו אנו כה כמהים. אז מישהי להיות איתה באהבה. יותר כסף, ברמה כזו שתאפשר לי לקנות דירת שלושה חדרים ומכונית מסויימת משומשת שבה אני חפץ (סתם בשביל הרקורד, שברולט קוואליר קופה 2 דלתות ספורטיבית). ככה שאני יחייה לי בדירה משלי עם חיים משלי ללא שום קשר להורים. ולהמשיך לסחור במניות ולהגדיל את הכסף שלי. שייפתרו לי הבעיות של הברכיים, וכך אני יוכל להתחיל להתאמן שוב באופניי הרים ולהיות אלוף הארץ (דבר שיהווה לי הגשמה עצמית עצומה). ובאמת הגשמה עצמית היא חלק גדול מהעניין, מבחינתי הגשמה עצמית תהייה לעשות דברים שונים כגון לטפס על האוורסט בעתיד, לנגן על גיטרה (אבל על רמה), להמשיך לכתוב שירים, להגיע לרמה בציור, לשחק בתיאטרון ואוליי בסרטים אם אוכל, לצלם תמונות מרהיבות, לחיות בכל מיני מקומות בעולם - לספוג תרבויות, מקומות, אנשים ושפות... מבחינתי אלו יהיו החיים האידאלים זה התיכנון שלי, אבל כרגע הוא עוד בשלבי ביצוע מוקדמים ביותר (כרגע אני עובד בשכר מינימום, קורע את עצמי בעבודה, חוזר הביתה תשוש, מספיק לקרוא סיקורים על שוק ההון ולנתח גרפים ונתוני מניות, והולך לישון וחוזר חלילה) אבל NO PAIN NO GAIN. צריכים להיות חזקים בדרך למטרה. ומה שלא הורג, רק מחשל. מה איתכם ?

Druyanizem

New member
בניגוד למה שהייתם מצפים מדיקטטור

אני חושב שבשביל חיים מאושרים צריך שני דברים: אהבה ולעשות מה שרוצים. אהבה כולם יודעים מה זה. לעשות מה שרוצים אני מתכוון למשהו שאתה תאהב לעשות... שתמיד רצית לעשות וישיביא לך סיפוק כל יום כל הזמן. לפחות זה ככה בשבילי...

beagle

New member
איזו שאלה כבדה לחגוג בה את חזרתי

לחיי הממוחשבים, לאחר ניתוק רב ימים ללא מחשב... אז תמיד אמרתי שאני אהיה מאושרת אם: אהיה מאוהבת אלך להצגה טובה פעם בחודש לסרט טוב פעם בשבוע לקרוא ספר טוב פעמיים בשבוע לנסוע לחו"ל 4 פעמים בשנה לעבוד 3 ימים בשבוע בלבד, ולהפיק סיפוק מעבודתי ללמוד בלי לחץ, ולמשך כל שנות חיי, כל מה שיתחשק לי לבלות עם חברים טובים לשתות כוס יין עם כל ארוחה לפתור תשבצים לבשל כל יומיים ארוחה מושקעת לאכול כל יום ארוחה מושקעת (והקץ לכריכים) ולהיות בריאה ומלאה אנרגיה לאו דוקא לפי סדר זה. והיום אני יכולה להגיד - שלעולם לא אהיה מאושרת, כי ברגע שאשיג אחד מהדברים ברשימה - מיד יוחלף באחד חדש

עטרה ב ט

New member
מעניין שכתבתם דברים שצריך "להשיג"

ואני חושבת בכיוון אחר לגמרי. אני חושבת שהאושר לא תלוי בדברים שאנחנו משיגים או עושים או שיש לנו, אלא שאפשר להיות מאושר בכל מצב וזה משהו שבא מבפנים ולא מדברים חיצוניים. אני חושבת שאם אדם משיג דברים מסוימים אז הם לא הופכים אותו מאושר אלא ברגע שהשיג אותם, ישר הוא כבר רוצה דברים אחרים. ולכן, האושר הוא בזרימה עם החיים ועם מה שהם מביאים אבל לא מתוך מצב של "כניעה" אלא מתוך מצב שגם אפשר ליזום ולעשות. האושר הוא "הלך רוח" או "גישה" לדברים ולא הדברים עצמם. אני דוגלת ברוח הבודהיסטית שאם לא נקשרים לדברים כמו צער וכאב או כמו שמחה ואהבה אלא מגיעים אל השלמות הפנימית מתוך עצמנו ומתוך העשיה שלנו (עשיה משמעותית וכל עשיה היא משמעותית) ולא מפתחים תלות בדברים, אז מגיע סוג של אושר שהוא הכרה במציאות. גם כשהיא שמחה וגם כשהיא כואבת. ולאהבה אמיתית שהיא לא "תלויה בדבר" אלא אוניברסלית. איך מממשים את זה? עבודה קשה. אבל החיים בכלל הם עבודה קשה. וכל יתר הדברים הרי הם נלמדים בקורס ויפסנה או בישיבות קבליות
.

beagle

New member
ואילו אני מזמן הגעתי למסקנה...

שהדברים הטובים בחיים הם בחינם, כמו חברות, מזג אויר יפה, טיולים. אולם כדי שנוכל להנות מהם אנו זקוקים לכסף.... כי לקחת זמן לטיול או לבילוי עם חברים צריך חופש מהעבודה. וחופש מהעבודה מוריד את המשכורת. והכסף לדברים ארציים יותר קטן גם הוא, ולכן הדברים הטובים שבאים בחינם עולים לנו במוצרים מוחשיים אחרים.... והאם הנאה מסרט או מספר הם דברים שצריך "להשיג"? לא את ההנאה עצמה, רק את המוצר ממנו מפיקים את ההנאה או האושר. הדגש הוא על מה שמשיגים מהחפץ, ולא על השגת החפץ עצמו. אבל שוב - אין אחד בלי השני. מסובכים הם חיינו.

astral tal

New member
בעולם המטריאליסטי שבו אנו חיים...

דרך אגב, שמתם לב שמושג ´ריאלי´ - נמצאת בתוך המילה מטיראליסטי ? ואכן לדעתי אי אפשר להפריד בין שני הדברים...מממ...לפחות עד למידה מסויימת. את יודעת עטרה, יש חבר´ה כאלה שהלכו לאיזה מקום בסוף העולם - והם חיים להם שם חיים רוחניים, מנותקים מהעולם המטיראליסטי שבו אנו חיים, ושואפים לשלמות רוחנית... אני חושב שרוב אותם אנשים, הם אנשים שלא הצליחו להתמודד במידה מסויימת עם העולם "האמיתי" המערבי שבו אנו חיים, ולכן מתוך כניעה משהו, או יותר נכון רצון להרפות מאותה אינטנסיביות ומאמץ - בחרו לברוח ולמצוא את נפשם במקום שלוו יותר שבו לא יצטרכו להתמודד עם אותם דברים שהיוו להם למכשול וקושי... אני מתערב איתך שאם תציעי לכל אחד מהם 100 מיליון דולר במידה והוא עוזב את החיים האלו שמה בקומנה הרוחנית שלו - כל אחד ואחד היה עושה את זה. אי אפשר להתכחש למטיראליסטיות שטבועה בנו. זה טבע האדם וכך יהיה הוא לעד. אי אפשר להתכחש לתחושה שדברים חומריים מסבים לנו. וכי למה אנשים תופשים את מהות הרוחניות והחומריות במושגים מנוגדים ?! אני רואה אותם כמשלימים אחד את השני. הגוף והנפש משולבים אחד בשני. בדרכים פיזיות - אפשר להביא את המנטליות למצבי תודעה שונים, ולהיפך. אז למה בשביל להיות מאושר לא צריך כסף ? כסף הרי מאפשר להשיג מאווים ותשוקות חומריים, אשר כל אחד במעמקיו היה רוצה ולא היה מתנגד להם. אני רואה ברוחניות דרך להשיג מימוש עצמי הן במישור המנטלי, והן במישור הפיזי. כאשר אנשים עושים מדיטצייה, הם יותר רגועים במהלך היומיום, הם מייטיבים להתמודד עם מצבים וסיטואציות וחשים שלווה רבה יותר. הם מפתחים מודעות עצמית גבוהה יותר, נהיים יותר מודעים לעצמם, לנימת דיבורם, לשפת גופם ולאותם הדברים אצל האדם שאיתו הם מקיימים את האינטרקצייה. אז בדבר רוחני פשוט כמדיטצייה, ניתן להשיג התמודדות טובה יותר עם העולם שמסביב וכתוצאה מכך להשיג דברים ביתר קלות הן במישור האישי והן במישור המקצועי. ניסיתם לעשות איי פעם מדיטצייה ערומים, בגשם, בטמפרטורה של מעלות בודדות כשסופת ברקים ורעמים אופפת אותכם ? זו אחת החוויות הכי מדהימות שאפשר לחוש הן פיזית ומנטלית. אושר אמיתי לדעתי נובע משילוב של חיים חומריים ורוחניים כאחד.

עטרה ב ט

New member
אסטראל, רוחניות אמיתית משלבת

חיים ריאליים וחומריים עם הרוח. למשל, על פי היהדות, תפקיד האדם בעולם להפוך את הגשמי לרוחני. הווה אומר בהחלט לחיות בגשמיות (ביהדות אין התנזרות למשל) אבל לעשות את הדברים באופן רוחני. כך שכל הדוגמאות שלך לא ממש רלבנטיות. אולי לכת אזוטרית מסוימת בהודו. אבל ככלל גם בבודהיזם וגם בכל מקום שיש בו רוחניות אמיתית, מדובר על איך לחיות את החיים בעולם החומר באופן רוחני. אגב המילה ריאלי נמצאת במילה מטריאלי רק בעברית
. הענין הוא האם אתה משועבד לחומר? או האם אתה משועבד לרוח? או האם אתה חופשי משעבוד? האם קיים חופש כזה? איך שלא מסתכלים על זה עדיין אני נשארת עם השורה התחתונה שלי: אושר זה דבר שנובע מבפנים ולא תלוי בנסיבות חיצוניות. כמו מעין שנובע מהאדמה ולא תלוי בגחמה כזאת או אחרת של מזג האויר. מאיפה באים המים? מהתת מודע הקולקטיבי או משהו, את זה נשאיר לדיונים שאחרי מדיטציות עמוקות או דברים מקבילים.

אהבתי

את לעשות מה שרוצים אני אשלח את זה למנהל שלי (אגב, אחד הנורמלים שבמשרד החינוך) שיר

ולדעתי

הדברים החשובים: אהבה לעשות מה שרוצים והרבה הרבה מוזיקה. שיר נ.ב התכוונתי על לעשות מה שרוצים בהודעה הקודמת על שאולי המנהל שלי יתחשב באושר שלי ויפסיק להגיד לי "שיר, הברזת או העיפו אותך? עכשיו תכנסי לכיתה."

דגנית22

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo99.gif

אהבה בלי תנאים, לא לנסות להשתנות בשביל אחרים , לא לנסות לשנות אחרים. לקבל את השונה לקבל חיבוק אוהב של ילד להנות ממה שיש לך וממה שאתה עושה להרגיש טוב עם עצמך בכל מצב זה מה שאני חושבת שצריך לעשות מה שצריך שיהיה זה הרבבבבבבה כסף!!!!!!!

דגנית22

New member
|אהבה בלי תנאיםחיבוק|../images/Emo99.gif

אהבה בלי תנאים, לא לנסות להשתנות בשביל אחרים , לא לנסות לשנות אחרים. לקבל את השונה לקבל חיבוק אוהב של ילד להנות ממה שיש לך וממה שאתה עושה להרגיש טוב עם עצמך בכל מצב זה מה שאני חושבת שצריך לעשות מה שצריך שיהיה זה הרבבבבבבה כסף!!!!!!!

shonshon5

New member
אה.. זה ממש ממש פשוט... ../images/Emo140.gif

ומצידי - תסדר לי את אנג´לינה ג´ולי לשישבת - ואני מסודר. ואחר כך נחשוב על משהו לשבוע הבא. האושר בנוי מהמון אלמנטים. הכי קובע זה האלמנט החמישי. אה -- ויש גם המלצה לספר: "שבחי הסיכלות" של ארסמוס מרוטרדאם ספריית הפועלים, 1967. אבי, כאן ועכשיו.

beagle

New member
האלמנט החמישי?

מה זה? ואני חשבתי שעבורך אושר זה סלמון, לא מבושל...

shonshon5

New member
ווי לי! אני תחת מעקב! ../images/Emo140.gif

האלמנט החמישי.. מומלץ ביותר! מעבר לאפקטים המרשימים מסתתרת פילוסופיה חמודה. והג´ינג´ית .... אב טיפוס של תפוזינה! ובכלל, איפה התרומה שלך לעניין הסלמון? הא? אבי, מבסס יחסים עם נורווגיה.

beagle

New member
הג´ינג´ית היא גם נורווגית?

אתה לא במעקב, פשוט הייתי שם... אני בדר"כ שם. ולגבי הסלמון - אני נטולת רעיונות, מצטערת. חוץ מסושי. אה! עליתי על משהו! האושר הוא סושי. כזה טרי, קצת דביק, עם אצה מסביב. נפל לי האסימון לגבי האלמנט. ואם כבר מערבבים סרטים בדיון הנוכחי - ממליצה בחום על הסרט "אושר". סרט קשה, ברם ממלא אותך ברגשות סותרים ובעלי עוצמה, עד שצלעותיך יחשבו להתפוצץ. ביגל, מבססת יחסים עם בתי קולנוע.

shonshon5

New member
הג´ינג´ית? לא... רק הסלמון..

ו...כן. סושי טוב עשוי להיות בתנאים מסויימים מבוא לאושר. נניח... כאפריטיף למיס אנג´לינה.. "האושר"? באמת שיש לי בור בהשכלה. אבי, זקוק לפרטים משלימים.

למעלה