שאלה לכולם

Dudidud

New member
אתה לא מכיר את הדת כלל.

וכנראה שגם את אבותיך לא. ואם באמת היית מבין את הרעיון שבהתרת נדרים זה לא היה כל כך מעצבן אותך.

niv1990

New member
אבותי היו די רציניים בענין

אני לא בא להשוויץ, אבל אם הייתי דתי, אני חושב שהיה לי במה להתגאות.. אני מעדיף לראות בהם את התכונה, שאם כבר עשו מעשה שגוי לדעתי, עשו אותו על הצד הטובה ביותר :) אני מכיר את הדת יותר מהפן הפסיכולוגי-היסטורי. אתה מה שאני יודע על התרת נדרים שמעתי מרב, אשמח אם תעשיר את ידיעותי:)

סלוניק

New member
בתור אדם שמפעיל מחשב בשבת

זו קצת חוצפה מצידך להטיף לאחרים על שמירת המסורת.

סלוניק

New member
אני לא צוחק עליך,

אני רק חושב שזו עובדה שצריך לקחת בחשבון כאשר ניגשים לבחון את הודעותיך. ובכן, אם יש לך תשובות ענייניות כלשהן, אתה מוזמן לציין אותם במקום להסתתר מאחורי מצבך הרפואי. אם על כל טיעון כושל שלך תתגונן במצבך הייחודי אולי אין טעם שתשתתף בפורום מלכתחילה.

כל כיפור לא נגעתי במחשב..

הכינוי הזה הוא של חבר שלי בכלל.. אני רק לפעמים משתמש בו..

סלוניק

New member
LOL מה שתגיד.

שני חברים שמשתמשים באותו כינוי, וזה שרק "לפעמים" כותב בו הוא זה שנוהג להציף דרך קבע את הפורום. מצטער ילד, הפעם נתפסת על חם.

Dudidud

New member
בקשר להתרת נדרים..

קודם כל לא ניתן להתיר נדר שאדם נדר (/נשבע/הבטיח) לחברו בכלל (למעשה זה לא נקרא נדר אבל שיהיה..), אלא אם כן שני הצדדים מסכימים לכך. התרת הנדרים שעושים בערב יוהכ"פ/ר"ה היא לא על נדר (בין אדם לעצמו, לאלוהיו..)שאדם מודע לו זוכר אותו אך בוחר שלא לקיימו (-בשביל זה הוא צריך למצוא תרוץ מוצדק מספיק מול שלושה או יותר שיסכימו איתו והם יוכלו להתיר לו את הנדר). התרת הנדרים הנ"ל מתייחסת רק לנדרים/שבועות/אמירות סתם.. שאדם אמר במודע או שלא במודע ואיננו זוכר אותם כעת. לא רק התבטאויות של "אני מבטיח ש.." אלא סתם "אני אתן.. אני אעשה.. אני.." שאדם אמר ושכח או לא יצא לו וכד'.. מטרתה של התרת הנדרים היא ליצור אצל האדם הבנה שלכל אמירה שלו (ואפילו הקטנה והשולית ביותר) יש משמעות והיא מחייבת. הוא צריך לעבור התרת נדרים כדי שאי קיום האמירה הזו לא יחשב לו עוון. כך שבפעם הבאה הוא ידע לא לפתוח את הפה סתם ולא להבטיח הבטחות בלי להתחייב להן ואם הוא כבר אמר שיוודא שהוא גם מקיים זאת.

niv1990

New member
אוקי תודה

אך כל עוד אפשר להחתרט, ז עדין עלול לדעתי לגרום קצת לאיבוד מחשיבות הנדר.

the new L

New member
מה הקשר בכלל?

הוא יכול לדעת המון על הדת ועדיין להחליט שהוא אינו מעוניין לקיים את המצוות השונות. מה הקשר בין מה שהוא עושה למה שהוא יודע? איך החלטת שהוא לא יודע כמעט כלום על הדת שלו?

mesiiii4

New member
לא.

מן הסתם

למעלה