שאלה לכולם..

deddy23

New member
שאלה לכולם..

מאז שאני זוכר את עצמי תמיד אהבתי היסטוריה - יש משהו מאוד מעניין בלחקור את העבר - אנשים, מקומות, ארועים, תאריכים וכו'.. החלטתי לא מכבר להתחיל ללמוד היסטוריה באוק' שנה הבאה שכן באוק' השנה עוד הייתי בהודו ולהתחיל ללמוד בפברואר הקרוב לא מתאפשר לי מכמה בחינות.. השאלה שלי היא כזו (והיא בעצם מחולקת לכמה חלקים) אשמח לעזרתכם: *כחלק מאיזה תואר נכללים לימודי היסטוריה? *האם ישנו מוסד מסויים (אוניב'/מכללה) שמומלצת ללימודים אלו? *האם כאשר לומדים היסטוריה ישנה חלוקת נושאי לימוד ע"פ בחירה או שישנה מתכונת מסויימת ללימודים? *עד כמה שונה ההתעמקות בלימודי ההיסטוריה במכללה/אוני' לעומת התיכון? (משום מה אני מרגיש כל הזמן שבתיכון רק נתנו לי את קצה המזלג ושיש עוד הרבה יותר מזה לדעת...) *האם מי שממשיך את לימודיו לאחר קבלת תואר ראשון יכול להגיע בסופו של דבר לפרקטיקה מסויימת שאותה הוא יכול ליישם מתוך לימודיו? (בשפה פשוטה - במה ניתן לעסוק בתחום הזה לאחר השלמת הלימודים?) אשמח מאוד לתשובתכם וכן אם יש מי שלומד נושא זה (ואני בטוח שבעצם כולכם או לפחות רובכם לומדים...) אשמח להתרשמות מלימודי ההיסטוריה... תודה רבה

קוכולין

New member
איזה תענוג

לקרוא הודעות של אנשים שבאמת אוהבים היסטוריה. פשוט נפלא. ולשאלותיך: לימודי היסטוריה הם חלק מהתואר הראשון. באוניברסיטת תל אביב חובה לעשות עוד תואר ביחד עם התואר בהיסטוריה. לרוב מדובר בתואר נוסף במדעי הרוח (במקרה שלי: לימודי מזרח אסיה). במקרים מסויימים אפשר לעבור לחד חוגי, היינו- ללמוד רק היסטוריה- אבל רק בשנה שנייה. למיטב ידיעתי אף מכללה לא מלמדת היסטוריה, ואם כן- אני לא רוצה לחשוב באיזו רמה. היסטוריה לומדים באוניברסיטה. למרות כל הבעיות הידועות באוניברסיטת תל אביב, החוג להיסטוריה שם פשוט מצויין. יש מרצים מעולים, והתוכנית טובה- זה פשוט תענוג. אני מאד ממליץ לך על החוג בתל אביב, אבל האמת שאני לא מכיר כל כך חוגים אחרים. בוגימן בטח יוכל לספר לך על החוג בירושלים. כשלומדים היסטוריה בתל אביב (חוגים אחרים אני לא מכיר)- חייבים לקחת קורסים מבואיים או תרגילים על שמונה תקופות או תחומים: יוון הקלאסית, רומא העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת, המאה התשע עשרה, המאה העשרים, ארצות הברית ואמריקה הלטינית. מעבר לכך אתה בוחר קורסים על נושאים ספציפיים יותר מתוך רשימה (למשל, המהפכה הצרפתית, שורשי מלחמת העולם השנייה, ציד מכשפות בעת החדשה המוקדמת, מבוא לנאציזם, קולנוע והיסטוריה, פולחן קדושים בימי הביניים ועוד) וסמינרים- שהם מעמיקים הרבה יותר (למשל- עולמו של הרודוטוס, קריאה במיסטיקה של ימי הביניים, סחר העבדים האטלנטי הפרדת דת ומדינה בבית המשפט העליון של ארצות הברית, משיחיות וסטליניזם, תרבות ויימאר ועוד רבים אחרים). חוץ מזה אתה חייב ללמוד שפה שלישית שאינה אנגלית, מתוך מבחר של שפות רבות מאד. כמעט כל הקורסים והסמינרים מתמקדים בתרבות המערב. אם אתה רוצה ללמוד היסטוריה של הודו, סין או יפן אתה מוזמן לקחת את החוג למזרח אסיה כחוג שני- גם הוא חוג מעולה עם מרצים מדהימים. היסטוריה באוניברסיטה שונה לחלוטין, לחלוטין ממה שאתה לומד בתיכון. המטרה באוניברסיטה זה לא להקיא חומר, אלא ללמוד תהליכים, להבין גישות בהיסטוריה, להכיר את המחקר, לחשוב כמו היסטוריון והכי חשוב- לתת לך כלים של חוקר. בנוגע לפרקטיקה לאחר מכן, זו בעיה קשה. רוב האנשים אינם יכולים למצוא עבודה שקשורה לתחום, מלבד הוראה בבית ספר. אם תצטיין במיוחד, ותיצור קשרים, יש אופציה למצוא עבודה באקדמיה בארץ או בחו"ל- אבל מדובר במתי מעט שמצליחים. מי שלומד בנוסף גם בחוג למזרח אסיה (הרי חייבים חוג שני) יכול ללמוד יפנית או סינית- וזה דווקא נותן לך אופציות מקצועיות לא רעות בכלל.

deddy23

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

ואם התענוג היה שלך לקרוא הודעה של בן אדם שבאמת אוהב היסטוריה אז מה אני אגיד על מה שאני מרגיש כשאני רואה את הרשימה החלקית אני מניח של החוגים ללמידה? בא לי ללמוד את כל מה שנרשם בהודעה ואף יותר... תודה על ההכוונה, אני מניח שאני עוד אגיע לכאן כשאתחיל ללמוד - בכל מקרה בינתיים אני מעשיר את הידע שלי מלקרוא את ההודעות שלכם...

ע מ י ש

New member
אוסיף ואומר

כי אם תבחר בתל אביב אני ממליץ לך לקחת קורסים אצל פרופ' יוסי מאלי פרופ' מירי אליאב פלדון פרופ' יונתן פרייס

קוכולין

New member
ואילו אני ממליץ בחום

על פרופ' אביעד קליינברג (פולחן קדושים, נצרות, ימי הביינים) פרופ' שלמה זנד (קולנוע והיסטוריה, קולוניאליזם, נאציזם ופשיזם) פרופ' עירד מלכין (היסטוריה של יוון הקלאסית, דת ומיתוס ביוון)

ע מ י ש

New member
הם אכן כריזמטיים

אבל אגוצנטרים, מלא כל הארץ כבודם. אני לא מתלהב מכאלה. אני אוהב גם את חלפין.

קוכולין

New member
סליחה, מלכין בכלל לא אגוצנטרי

למדת איתו פעם? הוא אחד הפרופסורים הצנועים והחביבים יותר שהיכרתי. ובנוגע לחלפין- כסטודנט שלו, דעתי עליו גרועה מאד (ולא בגלל הציון שהוא נתן לי- שהוא דווקא טוב). אם תרצה אשמח לפרט במסרים אישיים.

ע מ י ש

New member
חלפין אכן מורה גרוע

אבל הנושאים שלו יחודיים וההשקפות שלו מעניינות אני אגב לא למדתי שם בצורה מסודרת, רק ככה קורסים פה ושם. את מלכין ראיתי בכנסים שונים ומשם ההתרשמות שלי.

זיו טל

New member
הקלות הבלתי נסבלת...

שימו לב איך אתם שוחטים פרות קדושות בלי כל הסוס. כל מיני גנראלים עולים פה על המוקד ואיש לא נחלץ לעזרתם. אבל כשזה מגיע ל"פרופסורים" באונ' תוקפת אתכם חלחלה... ממה אתם בדיוק מתרגשים ? פרופסור עשוי מחומרים שונים מאשר גנראל ? ואם הוא פרופסור מה זה בדיוק אומר עליו? כמו שאיש צבא שמשרת הרבה זמן מגיע לדרגה גבוהה , בדיוק כך פרופסור באונ' ואין כל הבדל גם זה וגם זה טועים ושוגים ומדברים לפעמים לא לעניין כי זה טבע האדם.

ע מ י ש

New member
מה השמחה שקפצה על ראשך?

אמרתי בדיוק את מה שהיה לי להגיד? מה כאן לא בסדר?

זיו טל

New member
העליתי את ירושלים על ראש שמחתי.

מעניין למה אתה מגיב. אני דווקא התייחסתי ל"חרדת הקודש" של קונולין שבכל פעם שמזכירים פרופ' באונ' תל אביב רועדות לו הברכיים מהתרגשות.

ע מ י ש

New member
אני מגיב כי דברת אלי

בשרשור וכן כי זה פורום בו אנשים מגיבים לכל מני הודעות גם אם לא כוונו אליהם באופן ישיר.

קוכולין

New member
אני חושב שאתה קצת מגזים

באוניברסיטת תל אביב יש פרופסורים טובים, ויש גם פרופסורים גרועים. יש אנשים שאני מעריך מאד באופן אישי, מתוך היכרות, ויש כאלה שלא כל כך. האמת שאני ממש לא מבין מה הסיפור שלך.

טרה10

New member
יש שתי מכללות בדרום-אחוה וספיר

שבהן את השנה ה-1 ואולי גם ה-2 לומדים במכללה. לדעתי כל מכללה קשורה גם לאוניברסיטה. את ההשלמה עושים או בב"ש או בבר אילן.התואר נחשב בדיוק אותו דבר כי ההשלמות מחייבות. זו לא בושה, וגם לא תמיד מתקבלים לאוניברסיטה. לכן האפשרות המעשית להתחיל במכללה ולהשלים באוניברסיטה. מכיר בעלת תואר שני אחת לפחות שהשלימה את התוארים בהיסטוריה בב"ש. ואחת שהשלימה את הב.א. הלימודים אגב-לעתים אצל אותם מורים.

זיו טל

New member
קשה אתכם . אני למדתי דווקא

בירושלים אמנם זה היה לפני די הרבה שנים אבל האונ' העברית נשארה בעיני לפחות כמוסד מכונן. משו משו. למדתי אחר כך בארה"ב - גם שם באונ' מכובדות ותמיד עשיתי השוואות לירושלים וירושלים עלתה על כולנה... מה שמאד חסר לי בארץ זה דווקא נושא של התמחות ! אין בארץ אונ' שמתמחה בתחום מסוים - למשל הסטוריה צבאית. בארה"ב יש וזה נפלא. בארץ הכל מיש-מש כזה וקצת קרתני. למעט כמובן הסטוריה של עם ישראל שבאופן טבעי יש התמחות רצינית בארץ. ולשאלה מה עושים עם זה ? התשובה היא כלום והכל. פרנסה מהסטוריה לא עושים, רק אהבה.

nitsansh

New member
ישראל מדינה קטנה...

אתה לא מצפה שבמדינה של 6-7 מיליון תושבים יהיה המבחר שיש במדינות עם עשרות ומאות מיליונים... בתחום ספציפי כמו זה שציינת יש תלמידים בודדים בכל אוניברסיטה שמעוניינים להעמיק, ובשבילם לא שווה לפתוח קורס... גם לא לכל תחום יש מרצים מתאימים... זה גם טבעי שבמידה שיש התמחות אז היא בהסטוריה של המדינה והעם שלנו...

Boogieman

New member
זה עניין של הקצאת כספים.

הכלכלנים נהנים מתרומות של בעלי הון, ובתמורה מלמדים שבלעדיהם כולנו נמות ברעב ועם ישראל נהנים מהזרמת כספים של יהודים מארה"ב. אבל לאף אחד לא משתלם לממן חבורה של קשקשנים ועושי צרות מהחוג להסטוריה. בגלל זה אנחנו חוג עני ומקוצץ, למרבה המזל, הסטוריון טוב יכול להסתדר רק עם ספריה, קפאין וניקוטין.

למעלה