שאלה לכולם!

hadas 14

New member
שאלה לכולם!

מהו הציטוט או המשפט שהכי אהבתם בסדרה ולמה? (אשמח אם תפרטו גם מאיזה פרק נלקח המשפט)

hadas 14

New member
המשפט שלי...

בכל אופן הוא: "Nothing disappears without a trace" שאמר אלברט הוסטין (ובהמשך גם CSM) בפרק "אנאסזי"

Gilliana

New member
יש המון - קשה מאד לבחור

וכפי שאמרה עינת - יש לנו שרשור כזה בטאגליינס ובהחלט שווה הצצה! בכל אופן - אני חושבת שהמשפט שאני באופן אישי הכי מזדהה איתו (מעבר ל- Trust no one כמובן), הוא: Every problem has a solution. טוב, לא בקונטקסט המקורי שבו המשפט הזה נאמר - אבל בגדול - אני חושבת שזה משפט אדיר ומאד נכון.

1Shir

New member
לגבי ה- Trust no one ...

זה משפט מאוד לא מדויק... כי בסופו של דבר הרי כן יש על מי לסמוך.. לא? נכון לומר לא לסמוך על כל אחד, אבל על אף אחד?! זה משפט שסותר את עצמו בסדרה לדעתי.

Gilliana

New member
לא, לא סותר בכלל

אל תסתכלי על המשפט הזה פשוטו כמשמעו. במשפט הזה יש מסר גדול: לא לבטוח באף אחד בעיניים עצומות, לבדוק כל דבר היטב לפני שאת נותנת אמון במישהו. לסמוך רק על מי שבאמת ראוי לכך שתתני בו את האמון. וזה המסר שהסדרה בעצם מעבירה - לשמור על עיניים פקוחות, לא לקבל דברים כמובנים מאליהם. אגב - נזכרתי עכשיו בעוד משפט גדול, אבל האמת היא שהמקור שלו היא לא תיקים אלא "הסנדק": Keep your friends close but your enemies closer

1Shir

New member
כן כמובן שעם המסר הזה אני מסכימה

ואת המשפט שנתת אמר Deep Throat ה-
שאני פשוט חולה עליו והוא נתן לנו המון משפטים חזקים ומעולים וחשובים!! וגם אני אוהבת את המשפט הזה ובייחוד את הדרך שבה הוא אמר אותו בפרק, בצורה כזאת שהוא השאיר לנו זמן להשלים בעצמנו את סוף המשפט, ורק אז אמר אותו בעצמו והעביר בנו צמרמורת וריגוש...

1Shir

New member
../images/Emo45.gif בחרת משפט יפה

ואני חושבת שלמעשה במשמעות שלו הוא דומה לנאומים של מאלדר ושל רייאס שאני נתתי.. זה כל כך יפה..

1Shir

New member
../images/Emo58.gif פרק אחרון..

"...Maybe there's hope" ועוד של מאלדר מהפרק הזה, פשוט כל מילה חובה.. A bullet between the eyes would have been preferable to this charade But I've learned to pretend over the past nine years - to pretend that my victories mattered, only to realize that no one was keeping score To realize that liars do not fear the truth if there are enough liars That the devil is just one man with a plan, but evil- true evil- is a collaboration of men which is what we have here today If I am a guilty man, my crime is in daring to believe that the truth will out and that no one lie can live forever I believe it still Much as you try to bury it, the truth is out there Greater than your lies, the truth wants to be known You will know it It'll come to you, as it's come to me, faster than the speed of light You may believe yourselves rid of your headache now and maybe you are, but you're only done it by cutting off your own heads ובאותו הקשר, מוניקה רייאס - You don't care about that child or what Scully had to sacrifice You're only too happy she had to give it up so there's no proof You don't care what these people have sacrificed over the last nine years, what's been lost to their cause You make a mockery of it, gladdened it proves your point ?What *is* the point of all of this To destroy a man who seeks the truth, or to destroy the truth so no ?man can seek it !!Either way, you lose << אולי המשפט הכי חזק שנאמר אי פעם בסדרה...

Gilliana

New member
כבר אמרתי שאין על מוניקה? ../images/Emo13.gif

אני לאט אבל בטוח הופכת להיות מעריצה שלה.

muldercrushed

New member
אני הכי אהבתי..

האמת, אני לא ראיתי את הסדרה בשלבים כל כך מתקדמים כמוכם אלא עד סוף העונה השלישית אז אין לי כ"כ הרבה משפטים משמעותיים שאני מתחברת אליהם אלא אני יותר אוהבת משפטים מפרקי הקומדיה אז הנה המשפט החביב עלי:Scully: "I'm not going to ask if you just said what I think you just said because I know it's what you just said אה והוא לקוח מהפרק עם דוקטור במבי בירנבאום (לא זוכרת איך קוראים לו..)

Gilliana

New member
War of the Coprophages

ובעברית הוא נקרא אם אני לא טועה - מלחמת הזבלנים.

muldercrushed

New member
אההה עכשיו נזכרתי...

ידעתי שזה וור אופ משהו אבל לא ידעתי של מי/מה

1Shir

New member
בהשראת טומס אני אתרגם (וכי זה ארוך)

פוקס מאלדר בנאום גזר הדין שלו בבית המשפט: "כדור בין העיניים היה עדיף על פני ההצגה הזאת; אבל למדתי להעמיד פנים במשך תשע השנים האחרונות, להעמיד פנים שלניצחונות שלי יש משמעות- רק כדי להבין שאף אחד לא סופר את הנקודות. הבנתי ששקרנים לא פוחדים מהאמת כל עוד יש מספיק שקרנים, שהשטן הוא בסך הכל איש אחד עם תוכנית, אבל רוע אמיתי- הוא שיתוף פעולה של בני אדם, וזה מה שיש לנו כאן היום. אם אני אשם במשהו, הפשע שלי הוא שהעזתי להאמין שהאמת תצא לאור, וששום שקר לא יוכל לחיות לנצח. אני עדיין מאמין בכך. עד כמה שתנסו לקבור אותה, האמת נמצאת אי שם, גדולה יותר מהשקרים שלכם, האמת רוצה להיוודע. אתם תדעו אותה. האמת תבוא אליכם, כפי שהיא באה אלי, מהירה יותר ממהירות האור. אולי אתם מאמינים שנפטרתם עכשו מכאב הראש, ואולי זה באמת כך, אבל רק עשיתם זאת ע"י עריפת ראשכם שלכם."

למעלה