שאלה לכולם

ivan iLG

New member
שאלה לכולם

אמא שלי אמרה לי שהיתחליתי לגמגם מאז שעברתי איזשהו ניתוח בגיל 5 - 6 - שגם לי זה זכור כחוויה ביכלל לא נעימה... לא קשור לניתוח עצמו, אלה ליחס שקיבלתי מכל הצוות של בית החולים שטיפל בי (כאשר אמא שלי לא הייתה איתי) יחס מזלזל, משפיל ולא מיתחשב.... השאלה שלי אם גם לכם הייתה אזושהי חוויה שמאז היתחיל הגימגום??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

stkachov

New member
טריגר

אצל הרבה מהמגמגמים קרה איזשהו אירוע שהיווה טריגר ל"גימגוום" שבעצם עורר אותו משנתו. אני לא יודע איך להתייחס לזה. לי למשל כל הזמן אומרים שכשהייתי קטן אז נפלתי לבריכה ומזה מאוד נבהלתי ומאז אני מגמגם. אני לא יודע עד כמה זה רציני. אולי אנחנו מנסים למצוא איזה משהו להאשים אותו בגימגום שלנו, ולא להודות שזה משהו שטבוע בנו.

trtrkoni

New member
טבוע בנו?

הגימגום יכול להיות דבר חולף! רק צריך להתמודד איתו! אם אתה אומר שאין מה לעשות אתה תישאר ככה ובאמת תגיד שהוא "טבוע בך"

stkachov

New member
אכן טבוע בנו

מבחינה גנטית. האם הוא בא לידי ביטוי בצורה זו או אחרת, זה כבר עניין אחר...

ivan iLG

New member
ויטל...

אני אישית לא ממש מסכים שזה גנטי, איך למשל תסביר את המקרא של חבר שלי שבגיל 8 היה לו זעזוע מוח, ושמאז הוא היתחיל לגמגם? דרך אגב, אני לא ראיתי ושמעתי אף אחד שמגמגם כמוהו.... ועד עז לא היה זכר לגימגום....

stkachov

New member
פשוט מאוד

בדיוק כמו שכתבתי מקודם... הגן של הגימגום היה אצלו, והזעזוע מוח הזה "העיר" את הגימגום. אגב, זה מה שקרה אני חושב אצל מרבית החברים כאן... אגב, זה לא אומר בהכרח שזה מה שאכן קרה אצל חבר שלך, אבל זה בהחלט הסבר הגיוני ביותר.

ivan iLG

New member
אני לא יודע

עד שלא יגלו את הסיבה מדעית לא נדע... דרך אגב, מתוך סקרנות , איך אתה היתחלתה לגמגם?

shuky63

New member
אני מגמגם מגיל 12 ועד אז דיברתי

שוטף לחלוטיןשיחקתי בחוג דרמתי,דיברתי בכיתה,שום זכר לגימגום.אני מכיר גם מישהו שהתחיל לגמגם בגיל 20.הגמגום נמצא אי שם בפנים .צריך רק טריגר

lor2

New member
אני דווקא נוטה לחשוב שבאותה תאונה

המוח נפגע, ומכאן הגמגום. אזורים מסוימים במוח אחראים על הדיבור, ופגיעה בהם יכולה להביא להפרעות שונות בדיבור. במקרים של תאונות אני מאמינה שאפשר להתחיל לגמגם, ללא קשר לגן. (איון, מה קורה עם החברים שלך... דופקים לעצמם כדורים בראש, חוטפים זעזועי מוח...)

ivan iLG

New member
אני יודע...

ליפעמים זה נירא כאילו שחויות מסוימות של חיי לקוחים מסרט.

shuky63

New member
זה כנראה משום שאת רוב הסרטים

לא ממציאים מהדמיון אלא על פי דברים שקרו בחיים. למשל חשבתם פעם למה לא עשו סרט אסונות על מטוסים שפוגעים בגורדי שחקים? לכאורה בסיס נהדר לסרט אסונות אבל עד ה11 בספטמבר אף אחד לא חשב על זה.

stkachov

New member
איפה אתה גר?

במערות טורה בורה המקרה?

a9981

New member
זה כבר עלה בעבר אבל בכל זאת..

מה לגבי בן אדם שהתחיל לגמגם מאז שהוא התחיל לדבר (כלומר לא בגיל 5-6 אלא לפני), איפה הטריגר ? ומה אם בן אדם שאין לו מגמגמים במשפחה ? איפה הצד הגנטי פה ? אתם בעצם טוענים שזה נמצא אצל שאר בני המשפחה אבל במצב "רדום"??

shuky63

New member
לדעתי ככל שהגיל יותר צעיר צריך

טריגר יותר קטן. חשבתי על זה לאחר שפגשתי את אותו אדם שספרתי שהתחיל לגמגם בגיל 20 עקב הלם קרב והפסקת דיבור לשנה.ולעומת זאת אנשים שהתחילו לגמגם בגיל מאד רך לא יכולים לדווח בדרך כלל (גם לא מעדויות של משפחה)על סיבה לגמגום. בגיל רך מערכת הדבור לא מעוצבת והיא מאד שברירית ופגיעה. מספיקה "טראומה" כמו ללכת לאיבוד ל5 דקות בקניון כדי לשמש טריגר להופעת הגמגוםן(אם הנטיה קימת). אבל חיבת להיות נטיה כי הרבה ילדים הולכים לאיבוד בקניון ולא מתחילים לגמגם והרבה חילים לקו בהלם קרב ולא התחילו לגמגם.

a9981

New member
מאיפה..

מאיפה הבאתם את התיאוריה על גן של גמגום ועל טריגר, ועל נטייה לגמגום? יש הוכחות ? עד עמה שידוע לי עדיין לא יודעים את הסיבה לגמגום. וכנראה שיש אלפי סיבות שונות.

omadawn

New member
לא סביר שמדובר במשהו גנטי

אלא יותר כמו בעיה בתפקוד המוח, בדיוק כמו בעיות אפילפטיות שונות ושיבושים בבלוטות. זו יכולה להיות בעיה מולדת (שמתעוררת אחרי פגיעה או טראומה), וזו יכולה להיות בעיה עקב פגיעה מוחית. יש המון סוגים של גמגום, ויש המון סיבות לגרימתו.

ivan iLG

New member
לכל מי שמאמין "בטאוריית הטריגר"

ראיתי בחדשות (ערוץ 2 אני חושב) ליפני כמה זמן כתבה על מישהו שגימגם מאז ילדותו אני משער, ובגיל סביבות 50 הוא ניפגע מברק או היתחשמל איכשהוא (אני כבר לא ממש זוכר) וכשהוא היתוערר, הגימגום נעלם ל ח ל ו ט י ן !!!!!! אז מה קרה לטריגר? החזירו אתו אחורה?

omadawn

New member
שמעתי על מישהו שחישמל ברק

והברק התחיל לגמגם.. וברצינות, לא מוכר לי הסיפור. ה"תיאוריה" של הטריגר היא רק ניחוש אישי, גם אני עברתי תאונות דרכים בינקות, מי יודע אם זה לא הגורם.. לא ממש ידוע לי על מחקר שנעשה בעניין. השאלה אם טראומה יכולה להתחיל או להפסיק גמגום אינה רלוונטית, כל עוד לא ברור לחלוטין מה גורם לגמגום ולמה. עד אז, לא מומלץ לרוץ לשחק עם שקעים ותקעים ולקוות ל"הארה", אפשר גם למות מזה

למעלה