שאלה לכולם!

Downy

New member
גם לאוסטרליה דיי קל....

אני אישית מכירה בחור שסיים תואר בנושא המיחשוב בארץ והיגר לאוסטרליה.קיבל אישור עבודה אחרי חצי שנה ואזרחות אחרי שנה וחצי.

SupermanZW

Well-known member
כמעט כל אחד עם תואר יכול להגר

לאוסטרליה, זה גם נכון.

שלום לאלמונית...

כמו שנאמר פה לפני היתרונות והחסרונות משתנים מאדם לאדם,ובכלליות, הייתי אומר שהיתרון הכי גדול במעבר למקום חדש הוא ההתנסות בתרבות חדשה,הכרת אנשים חדשים ושבירת השגרה שבחיים במקום אחד (לצורך העניין ישראל), כך שגם אם אהבת או לא אהבת את המקום החדש, עדיין התנסית בהכרת התרבות-וזה כבר היתרון הכי גדול מבחינתי.החסרון הכי גדול הוא, שבלי ניירת (אישורים) מתאימה, לא תוכלי לעבור לגור בחו"ל,(תמיד תוכלי לבקר).ולרבות ארה"ב שבה ההגירה שוברת לאחרונה שיאים בכותרות בניסיון האמריקאים לצמצם אותה ככל שניתן,ניו יורק ולוס אנג'לס כעקרון, אלה ערים מאד יקרות, וללא ספק אם תחליטי "לעבור" בכל זאת לאחת הערים הזאת, תיאלצי לעבוד לא חוקי (וזה אומר לחיות כמו תיאלנדי בישראל - לפחד להתפס ע"י ההגירה, להיות מנוצל ע"י מעסיק שמוכן לקחת את הסיכון ולהעסיק אותך בדרך כלל תוך ניצול מחפיר מבחינת שעות העבודה והמשכורת-שגם אותה לפעמים לא מקבלים..)האופציות החוקיות שכן עומדות לפנייך בתור חיילת משוחררת ללא תואר הן: (בתור חיילת משוחררת ללא תואר את נפסלת כמעט מראש לכל סוג של ויזת עבודה.) - את יכולה להירשם ללימודים בחו"ל (מה שיתן לך תואר אישור עבודה לזמן קצוב אחרי הלימודים). - את יכולה להירשם להגרלת הגרין קארד - את יכולה למצוא בעל אמריקאי בהצלחה!

Aus wizard

New member
כן, אבל...

איפה בחו"ל? מה המטרות שלך? הבנתי שאת עומדת להשתחרר, הסיכוי שלך להגר כמעט אפסי, רוב מדינות ההגירה דורשות אנשי מקצוע, באוסטרליה למשל (איפה שאני חי כרגע) לא היה לי סיכוי להגר ללא מקצוע, אפשר להגר על בסיס חתונה למשל אבל זה סיפור מסובך גם כן. את שואלת מה היתרונות: אז לדעתי הם רבים, את קודם כל תראי דרך חיים אחרת, מנטליות שונה, תרבות שונה, תלמדי דברים על עצמך, יפתחו לפניך הזדמנויות חדשות, תוכלי לעשות דברים אחרים ותטעמי משהו שונה בחיים ויש עוד... חסרונות: רחוק מהמשפחה, רחוק מהחברים, לא תרגישי את החגים, תפסידי אירועים משפחתיים בגלל המרחק, תרגישי לפעמים לא שייכת או לא מחוברת לסביבה החדשה, געגועים ועוד... אולי תעשי מה שהרבה צעירים אחרי צבא עושים, פשוט נוסעים לטייל בעולם נהנים ואח"כ חוזרים לומדים ואז אולי בעתיד תוכלי לשקול להגר לאיזה מקום שטיילת בו ומאוד אהבת אותו. שיהיה לך בהצלחה.

עוד שאלה....

מישהו מכם יודע אם המקצוע - מתורגמנות הוא מקצוע מבוקש בארצות הברית ( הערים שדיברתי עלייהן- ניו יורק ולוס אנג'לס)?

מתורגמנות לאיזה שפה?

עברית? לא ממש... אבל לא מזמן דווקא שמעתי שיש חברות שמחזיקות מתורגמנים בכל השפות והם שולחים למתורגמנים שלהם מדי פעם חומר לתרגם (העבודה היא דרך האינטרנט מהבית)... אבל שוב, אם זה תרגום לעברית אז לא ממש נראה לי שיש דרישה כזאת... (בכל מצב חיפוש בגוגל יעשה עבורך את העבודה הרבה יותר מהר)

Downy

New member
יש לי רעיון בשבילך שיכול לעזור לך..

אם את טוענת כי האנגלית שלך טובה. אולי תפני קודם לסוכנות NANNY בארץ.הם שולחים צעירות לתקופה של שנה או יותר לארה"ב כדי לעזור למשפחות יהודיות עם ילדהם. את יכולה לבקש ניו יורק או לוס אנג'לס.זו חוויה לא נורמלית,אשר תתן לך בטחון ואולי תפתח דלתות עבורך. דבר נוסף שאת יכולה לעשות הוא,לפנות לקונסוליה ולשאול לגבי שליחות צעירים לקהילות היהודיות בחו"ל. בהצלחה

saritoosh22

New member
הרעיון השני נראה לי יותר מוצלח

להיות NANNY זו יכולה להיות חוויה מדהימה או חוויה נוראית! מאוד תלוי על איזו משפחה "נופלים", אז צריך לקחת בחשבון. אבל לנסות דרך שליחויות של לימוד השפה העיברית אל קהילות יהודיות נשמע לי רעיון ממש טוב.

Aus wizard

New member
נראה לי שלא

ברוב מדינות ההגירה יש מספיק מהגרים שיודעים את השפה המקומית + את שפת האם/בית שלהם, לכן אני חושב שזה לא ממש מבוקש, אבל אפשר לנסות.

maximf

New member
אם את רוצה דברי איתי

אני עובר עוד מעט ללוס אנג'לס ללמוד, אולי אני יוכל לעזור לך במשהו

SupermanZW

Well-known member
התשובה קצרה מדי

אם יש לה יכולת כלכלית להתחיל חיים במדינה אחרת אשר עונה על ציפיותיה והיא יכולה להגר לשם באופן חוקי ולמצוא עבודה במקצועה אז כדאי לה להגר. כרגע לא כדאי לה להגר כי כרגע אינה עונה על הקריטריונים של אף מדינת הגירה.

newbie2

New member
את מה שאני אמרתי במילה אחת

לקח לך ארבעים ואחת מילים.

SupermanZW

Well-known member
לכתוב סתם "לא" או "כן" זה לא רציני

צריך גם לנמק.

aloni29

New member
אם את רוצה להתחיל במשהו

אז אשמח להציע לך עבודה ללא גבולות של מדינה. מדובר בחברת תקשורת המספקת שיחות חינם בין כל חבריה בעולם ובתעריפים זולים מאד כאשר מחייגים מחוצה לה. אשמח לעניין אותך בפרטים נוספים. ובהצלחה!!!

למעלה