שאלה לכולם!

SupermanZW

Well-known member
אני עדיין חי בישראל ומתכוון להגר

לקנדה עוד שנה (כאשר אסיים את לימודי), אחרי שכבר ביררתי בדיוק מה אני צריך לעשות כדי להשיג PR.

דווקא כן ארה"ב

התנאים באירופה ליהודים ישראליים הם הרבה יותר קשים מהרבה בחינות. לוס אנג'לס תהיה מצוינת בשבילך אם יש לך אנגלית טובה. ואם כבר, אז תכווני לכיוון san fernando valley, שזה האזור בו נמצאים הכי הרבה ישראלים וגם המון חברים שלי (גרתי שם 3 שנים). אם תחליטי לשם, נכיר לך כמה אנשים טובים שיעזרו לך לפחות בתחילת הדרך. מילגות לארה"ב, יש הרבה. זו הטעות שאני עשיתי כשנסעתי, שלא חשבתי בכלל על הויזה הנכונה. לעומת זאת, בואלי שם יש המון עבודות לישראלים, יותר קל להסתדר גם עם דירה וגם עם עבודה, והכי חשוב - האמריקאים מסמפטים אותנו, לעומת האירופאיים. כיום אני באיטליה, ואני יכול בהחלט לומר לך, אמריקה עדיפה. מנטליות של עושר ושפע, כל דבר שתרצי בזול וגם אם לא, יהיה מי שימכור בפחות, כלכלה בריאה וחזקה, שירות לקוחות מצוין בהרבה מקומות ועוד מיליון יתרונות. אם כבר, אז אמריקה. קנדה??? קנדה??? השתגעתם? אני לא מכיר ישראלי אחד שחי בקנדה ובאמת רצה להשתקע שם, כולם סיפרו לי כמה המדינה הזו גרועה לנו. תכירי את התרבות האמריקאית קודם, זה בהחלט מומלץ. ברגע שאני מסיים כאן ללמוד, אני בא לנסות לעבוד בארץ ואם לא, אמריקה.
ושיהיה בהצלחה, שלומי

SupermanZW

Well-known member
אתה בטח לא יודע כמה קשה היום להשיג

גרין קארד, או אפילו ויזת עבודה בארה"ב, אתה כנראה חי בשנות ה80 של המאה הקודמת או שאתה מאלה שבונים על עבודה באופן לא חוקי, מה שמאוד לא כדאי לעשות בשנים האחרונות כי ארה"ב התחילה לרדוף בשיטתיות את המהגרים הלא חוקיים ב2001 ומי שנתפס מגורש לכל החיים (עד אז הגירוש היה ל10 שנים, עכשיו זה לכל החיים) ולא יכול לחזור לארה"ב לעולם. לי יש שני חברים שחיים בקנדה, אף אחד מהם לא שוקל לחזור.

Downy

New member
אם תרצו אין זו אגדה.....

אני מאמינה שרוב הישראלים שהגיעו לארה"ב עם ויזת סטודנט,רובם עבדו לא חוקי עד סיום הלימודים.והיום יש להם גרין קארד.אני אישית מכירה כמה. אם יש רצון חזק להצליח מצליחים.והאמת דרך לימודים פה הכי קל לקבל גרין קארד.

SupermanZW

Well-known member
בשביל זה צריך שיהיה קודם כסף כדי

שאפשר יהיה ללמוד ולהתקיים גם במידה שלא מצליחים להשיג מלגה. גם עם 3 עבודות (במיוחד שמדובר בעובדים לא חוקיים שניתן לנצל ולשלם להם משכורות רעב) לא מרוויחים מספיק כדי לממן לימודים ומחיה, כאשר הלימודים לבד עולים $30K לשנה.

Chinita

New member
תתפלא אבל לא..

אפשר למצוא אוניברסיטה ב 10K לשנה, וקולג' גם בפחות. וכן יש שם כסף של מילגות... צריך רק לדעת לחפש ולמצוא אותו.

SupermanZW

Well-known member
גם $10K זה הרבה כסף, ובכלל לא ברור

שסטודנט יכול להרוויח סכום זה+הוצאות מחיה בשנה, בכל מקום אפשר למצוא מוסדות המחלקים מלגות, וכמו תמיד, רוב מבקשי המלגות לא מקבלים אותן.

דווקא להיפך

נראה לי שחסר לך קצת מידע מציאותי. הייתי שם 3 שנים, ואכן עשיתי טעות ונשארתי לא חוקי (הגעתי לפני 9.11 בכמה חודשים), אולם היום אני יכול להיכנס ויכול לצאת משם כמו עשרות אלפי ישראלים אחרים באותו מצב. לא לחזור לעולם? אלא אם כן עברת על חוק פדרלי, אין דבר כזה. ארה"ב רוצה תיירים, הם מתקיימים יפה מאוד מזה, והפסילה היא רק ל7 שנים במידה ועברת על חוקי הגירה מאוד חשובים להם, כמו עבודה אמריקאית. במידה וזייפת ID, ועבדת בחברה כאילו אתה אמריקאי (כלומר, לקחת מקום עבודה שראוי לאמריקאים), ולא שילמת מיסים וכו', אז הם ירצו מאוד שלא תהיה שם. למרות שהייתי לא חוקי, שילמתי מיסים, זה עמד לטובתי. קנדה... סבבה, אם טוב להם, שיהנו. אני לא שמעתי על קנדה דברים טובים, אבל איש איש ומזלו. ארה"ב לא רודפת אחרי מהגרים לא חוקיים. ברגע שכן, הם רק צריכים לעשות מעבר קליל בקליפורניה ולגרש 2.5 מיליון מהגרים לא חוקיים שחיים שם. ארה"ב זו מדינה של מהגרים, זו לא מדינה של "אמריקאים ילידים", כי אחרת הנשיא היה אינדיאני וחלק רציני מכלכלת השפע של ארה"ב היה עדיין שייך למקסיקו. ואם כבר בא לך לקשקש שטויות, תעשה זאת בטעם.

SupermanZW

Well-known member
מעניין

הרי ארה"ב רואה בעבודת מהגרים בלתי חוקיים תפיסת מקומות עבודה של אמריקאים, עבודה ללא ויזת עבודה או גרין קארד היא עבירה פדראלית, זאת עילה לפסילה. ארה"ב היא מדינה של מהגרים, אבל זה לא אומר שהיא מוכנה לתת זכויות לאלה שמהגרים באופן בלתי חוקי אלא רק לאלה שעושים זאת באופן חוקי, להזכירך גם ישראל היא מדינת מהגרים, ואתה רואה בעצמך כיצד מתעללת המדינה בעובדים זרים בלתי חוקיים (הם נמצאים כאן מתוך מטרה לחיות כאן, כלומר גם הם מהגרים בלתי חוקיים).

המדינה שלנו

היא בין האכזריות בעולם למהגרים לא חוקיים ובטח לאלו שאינם יהודים. ארה"ב מעלימה עין מהמון מהגרים מהסיבה הפשוטה שהם משלמים מיסים ועוזרים לבנות את הכלכלה האמריקאית. הם עושים עבודות שאמריקאים לא מוכנים אפילו על לחשוב לעשות (בסגנון של עבודות שחורות אצלנו). חוץ מזה, גם מהגרים לא חוקיים רבים נמצאים בתהליכים של להפוך לחוקיים. זה לא הופך את זה ל"בסדר", אבל אמריקה זו אמריקה והיא לא נותנת זכויות שווא, אלא מעודדת תעסוקה שלא על חשבון ביטוח לאומי. ועבודה ללא ויזת עבודה וללא גרין קארד איננה עבירה פדראלית. עבירה פדראלית זה משהו הרבה הרבה הרבה יותר חמור, תגיע לכיוון של פגיעה בכוונת זדון או פגיעה בילדים, זה מתחיל שם. צ'קים מזויפים, גניבה מהמדינה וכהנה הן עבירות פדראליות - רצון לפרנס את המשפחה שלך במדינה העשירה בעולם איננה עבירה, ואתה לא מקבל 10 שנים בכלא בגלל זה. חוץ מזה, רמת הגמישות בארה"ב בנוגע להגירה - למרות ספטמבר 11 - היא הרבה יותר גדולה מכמעט כל מדינה אחרת, למעט אירן

SupermanZW

Well-known member
שאלה

אם אדם עובד באופן לא חוקי בארה"ב אבל משלם מיסים אז הוא יכול להיות בטוח שלא יחפשו אותו ושלא יגרשו אותו?

תשובה..

ללא קשר לתשלום מיסים,ארה"ב לא מחפשת שום אדם שעובד לא חוקי. אם הרשויות היו מחפשות די היה להם לעלות על אוטובוסים\תחבורה ציבורית, ובלי להתאמץ היו תופסים המון, מה שבכל זאת עושה ההגירה אלה "מבצעים מתוקשרים" - כלומר בחברות מובינת מדי פעם או בעגלות בקניונים- אז אמנם הם לא תפסו המון אנשים (בדרך כלל מספר האנשים שנתפסים מגיע לכחמישה שישה) אך ההד שהעניין תופס עובר מפה לאוזן וכך מהמבצע המקומי הם יוצרים כח הרתעה.... ובשום מצב לא שמעתי מעולם על אדם ספציפי שההגירה חיפשה אותו (על בסיס עבודה לא חוקית כמובן). בקשר למיסים- קיימת תמימות דעים שהחלה לפני מספר שנים אצל המקסיקאים הלא חוקיים (ולאחרונה אומץ הרעיון ע"י לא מעט עורכי דין), שבמידה ואדם כבר עובד לא חוקי, במידה וייתפס ע"י ההגירה, יתייחסו אליו בסלחנות אם יתברר שהוא שילם את המיסים (עורכי הדין מכנים את זה "עבד לא חוקי בעל כורחו, אך לא התעלם מהחובות שלו לחברה\מדינה). וחרף העובדה שהאדם משלם מיסים, לא יוכלו רשויות ההגירה לחשוף את האדם מהסיבה שלמס ההכנסה ולרשויות ההגירה יש אינטרס שונה, מס ההכנסה רוצה את הכסף ולכן לעולם לא יחשוף את המידע עם שום רשות אחרת. בגדול אף אחד לא יכול לתת תשובה חד משמעית לעניין (וזה אפילו תלוי על איזה צד קם פקיד ההגירה הספציפי לצורך העניין) אבל הדעה הרווחת היא שזה בהחלט עוזר. אז את המספר משיגים דרך משרד מס ההכנסה (IRS) והוא נקרא TAX ID (שבניגוד לשאר האוכלוסיה החוקית שמשתמשת במספר ביטוח לאומי).

צודק, ורק הוספה קטנה

לבן דוד שלי ביטלו לפני כמה שנים את הבקשה לגרין קארד (לאישתו יש) בגלל שגילו שהיה עובד לא חוקי, ורצו לגרשו - במשפט השופט לקח בחשבון שהוא שילם מיסים ולמעשה היה צריך לפרנס את משפחתו, ולכן נחשב "אזרח מועיל" ולא גורש וחודש לו תהליך הגרין-קארד. קחו בחשבון, כדאי מאוד להישאר חוקי, אבל קורה ויש מקרים שהם מעל לשליטה של כל אחד מאיתנו ואז צריך לעשות את המיטב כדי להראות נכונות הוגנת כלפי הכלכלה על חשבונה אתם חיים. לשלם מיסים, למרות שזה נמצא פלצפני, זה עדיין בעד האינטרסים שלכם במיוחד אם אתם במעמד לא חוקי בארה"ב. מה שנקרא, נקודת זכות.

Downy

New member
אני חושבת...

שלקנדה הרבה יותר קל להגיע מארה"ב. אבל בטח יש קריטריונים מסויימים או עדיפות לבעלי תואר.

למעלה