שאלה לכולם...

הזהר בדברייך סארטר.....

דמות האב הרע אותה מנס אלוהים בכול כוחו להציג בפני האדם רק מראה על טיפשוטו של האדם המוכן לקבל בדייה זו כאמת, אם היה אב טוב לא היה מראה לאדם וחווה את שני העצים האסורים בגן העדן עצם העניין שהראה, בזה הוא שם עצמו כחוטא המקורי , כי הרי איזה אב יאמר לבניו הקטנים האנושיים " על השולחן כל מיני מאכלים, איכלו. אך בשני אלו אל תיגעו"! ואז הוא הלך. כמובן שאים תעשה ניסיון דומה עם ילדים סמוך עלי שאל שני האסורים הם ייגשו ויטעמו קודם ! ולכן יש להאשימו ברוע לב. אלוהי צבאות אני - אל מלחמות ! למה לא אל של שלום? לא יהיו לך אלוהים אחרים! שלילת האחר - תוך איום " או שאתם איתי או שאתם נגדי" בדיוק כמו שהמוחמדנים אומרים היום! גאווה הנה תכונה אנושית מהבזויות שיש ! גאוותן הוא מעיין בלתי נלאה של צרות! בעצם חתימתך בשם סארטר על שם הוגה הדעות הצרפתי ג'אן פול סארטר אתה משתחצן בעצמך ומתהדר בעור לא לך. אלוהים צריך להשפיל את עצמו? - אתה קורא את מה שכתבת? האים ברגש של אהבה אתה מרגיש השפלה? האם לאמר למישהי אני אוהב אותך אתה מרגיש מושפל? אני לא מקנא באישתך { שתחיה} האים בברית החתונה אתה מרגיש מושפל? אם כן אז דע לך שיהדותך, הצליחה להשמיד כל רמץ של אהבה אצלך אישית.

s a r t r e

New member
דווקא

זה שאתה כל כך בטוח שאותם בנים אנושיים ילכו בכוונה לגעת דווקא בדבר שאביהם האוהב שעליו הם יכולים לסמוך אמר להם לא לגעת מעיד על הטבע האנושי המעוות ולאו דווקא על תכונותיו של אלוהים. איננו יכולים להבין מדוע אלוהים עשה מה שעשה, אבל מעצם זה שאנו מאמינים שהוא טוב אנו גם מאמינים שהייתה לו סיבה טובה לעשות זאת למרות הסיכון. אתה מתייחס לאלוהי אברהם יצחק ויעקוב כאילו היה זה אל פאגני. את האלים הפאגנים ותכונותיהם ניתן להשוות לבני אדם ותכונותיהם, מה שאין כן לגבי האל התנכ"י שפשוט איננו חלק מהעולם, הוא שונה לגמרי מכל דבר שנוכל להכיר והוא טרנסצנדנטי לחלוטין. לא ניתן לשאול עליו מדוע הוא אמר כך-וכך, שכן איננו יכולים לתפוס אותו לא מבחינה תבונית ואף לא מבחינת ערכי המוסר שלנו.

Yali 17

New member
בשום מקום ....

בשום מקום לא כתוב שהמשיח הוא אלוהים, חלילה, דברים טמאים כאלה לא יעלו ולא נכתבו בתנ"ך !!!! ( תגידי מה שתגידי, זה פירושים מעוותים שאת נותנת להם ). ישראל, יעקוב אבינו נאבק עם איש האלוהים, לא עם אלוהים ! הכוונה לשליח האל ? ( מה זה קשור ?????? ) די לשנות נושא ! את פני האל ? " מי ראה את פני וחי ? " כל מי שרואה את אלוהים ואפילו הצדיקים הגמורים מתים וחולפים מלהתקיים. משה שהיה הצדיק הגדול ביותר, ראה רק את השכינה בעוצמתה, אך בחיים לא ראה את " אור כיסא הכבוד ". הכוונה של פנואל- נגלו לפני מעשי האל ואורו. Pixy אני ואת כנראה לא קוראות את אותו התנ"ך, אלוהים בשום פנים ואופן לא הופיעה, לא מופיע ולא יופיעה בדמות של בנאדם. אלוהים הוא הכל, אין לו צורה, ואין לו מבנה, הוא הנצח והאין סוף. אלוהים לא נגלה לישראל כעמוד ענן וכעמוד אש, הכוונה היא שהוא יצר אותם, והם פלאות שעשה לישראל ובפלאות האלה נתגלה כבוד השם. אלוהים הוא קרובן ? את שומעת מה את אומרת ? אלוהים לא יכפר על מה שאנחנו עושים ! אנחנו מכפרים על החטאים שעשינו, תוך שאנחנו מבקשים שאלוהים ירחם עלינו ! את באמת מאמינה שאיזה רומאי לקח שוט והרביץ לאלוהים ????? חחחחח, אני נקרעת ! עפ"י דבריך, רוח הקודש נכנסה במריה "הבתולה " והולידה את אלוהים ? זאת אומרת שעפ"י דבריך לאלוהים יש אמא ! אז אלוהים הנצחי, הוא בעצם בנה של אישה בת אדם ? חחחח אלוהים ישפיל את עצמו ? את באמת שומעת את כל השטויות שאת אומרת ? אלוהים ? מלך הכבוד ? ישפיל את עצמו ??????????????????? אנחנו אפר ועפר, אנחנו אפס, אוויר וריק לעומת מלך כל המלכים, שהוא יסבול ( איך אלוהים בכלל סובל ?), למען העם ? הרי אנחנו אלה שסובלים כי חטאנו וככה אנחנו ממרקים את הנשמה, אז תפסיקי לדבר שטויות. תקראי את מה שאת כותבת, אני בטוחה שתצחקי על עצמך. ( לא היה לי זמן לנקד, לתקן טעויות עמכם הסליחה, אני ממהרת ). אני מבקשת משאר המשיחים לנסות ולענות לי על השאלה האחרונה ששאלתי אותכם...

Pixy led

New member
בקשר לאמו של האלהים,

הבתולה מרים היתה אמו של אלהים כפי שהתגלם בדמות אדם, לא של הישות הנצחית שהיא אלהים. כמו-כן, הרומאים הצליפו בדמות-האדם של אלהים, לא בעצם נצחיותו ואינסופיותו. יעקב בפרוש אומר: "כי ראיתי אלהים פנים אל פנים ותנצל נפשי." (בראשית ל"ב, 31) אני לא חושבת שאנחנו לא קוראות את אותו התנ"ך. ובכל-זאת, הרשי לי להפנות את תשומת-לבך לנקודה אחת בדיון שלנו. עד כה, את הצגת שאלות ואני עניתי עליהן כמיטב יכולתי. את היית בעמדת השואלת, הדורשת והמבקרת, ואני הייתי בעמדת הנשאלת, הנדרשת והמבוקרת. הגישה שלך הפכה להתקפה, אך שלי לא הפכה להגנה. הטענות שלך נעשו לכעוסות, אך שלי לא נעשו למפוחדות. אני אומרת לך כבר כאן ועכשיו שאין בי שום גדולה רוחנית שנפלאה מזו שלך. השלווה שנותנת לי את הכח לעמוד בהתקפות (וכמובן, אני מקבלת כאלה מדי יום ביומו, ולא רק כאן, ממך), הסיבה לכך שאני יכולה לענות בשמחה ובלי עצבנות, ולכך שאני לא נפגעת מדבריך, היא שרוח ה' עמי ועוזרת לי להתמודד עם הכל. אין שלווה גדולה מזו שנותן לנו הקדוש-ברוך-הוא, ואני חושבת שמה שהוא עשה בחיי הוא הוכחה – לפחות לי עצמי (שכן אין לי דרך לגרום לך לחוות זאת, זוהי מתנה מה') – לאמת של ישוע.

יעקב ראה את מלאך ה'

אף אחד לא יכול לראות את אלהים ולהישאר בחיים , איך כתוב בתורה "לא יראני האדם וחי" , וזה כולל כל בני אדם , יעקב , משה , וכו'

1key

New member
אולי זה לא היה מלאך ה'?

שים לב לקטע המלא מבראשית: "כה וַיִּוָּתֵר יַעֲקֹב, לְבַדּוֹ; וַיֵּאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ, עַד עֲלוֹת הַשָּׁחַר. כו וַיַּרְא, כִּי לֹא יָכֹל לוֹ, וַיִּגַּע, בְּכַף-יְרֵכוֹ; וַתֵּקַע כַּף-יֶרֶךְ יַעֲקֹב, בְּהֵאָבְקוֹ עִמּוֹ. כז וַיֹּאמֶר שַׁלְּחֵנִי, כִּי עָלָה הַשָּׁחַר; וַיֹּאמֶר לֹא אֲשַׁלֵּחֲךָ, כִּי אִם-בֵּרַכְתָּנִי. כח וַיֹּאמֶר אֵלָיו, מַה-שְּׁמֶךָ; וַיֹּאמֶר, יַעֲקֹב. כט וַיֹּאמֶר, לֹא יַעֲקֹב יֵאָמֵר עוֹד שִׁמְךָ--כִּי, אִם-יִשְׂרָאֵל: כִּי-שָׂרִיתָ עִם-אֱלֹהִים וְעִם-אֲנָשִׁים, וַתּוּכָל. ל וַיִּשְׁאַל יַעֲקֹב, וַיֹּאמֶר הַגִּידָה-נָּא שְׁמֶךָ, וַיֹּאמֶר, לָמָּה זֶּה תִּשְׁאַל לִשְׁמִי; וַיְבָרֶךְ אֹתוֹ, שָׁם. לא וַיִּקְרָא יַעֲקֹב שֵׁם הַמָּקוֹם, פְּנִיאֵל: כִּי-רָאִיתִי אֱלֹהִים פָּנִים אֶל-פָּנִים, וַתִּנָּצֵל נַפְשִׁי." (1) נאמר איש ולא מלאך. (2) אותו "איש" הזדהה בפני יעקב כ- אלהים.

לקיי אתה בטוח?????????

דבר ראשון אותו "האיש" , לא הזדהה בפני יעקב כאלהים , תראה לי איפה אותו האיש אמר את זה ? יעקב שאל אותו מה שימך ואז הוא ענה לו למה תשאל לשמי , הוא לא אמר לו אני האלהים , יעקב ראה את איש האלהים שזה מלאך. ודבר שני האיש שנאבק עם יעקב זה המלאך גבריאל , הרי על המלאך גבריאל נאמר איש , דניאל פרק ט' פסוק כא ' "והאיש גבריאל אשר ראיתי בחזון בתחילה מועף ביעף נוגע אלי כעת מנחת ערב"

1key

New member
אתה בטוח שמדובר במלאך?

האם האיש לא אמר ליעקב "כי שרית עם אלהים?". ובסוף יעקב מבין במי מדובר ונאמר: "וַיִּקְרָא יַעֲקֹב שֵׁם הַמָּקוֹם, פְּנִיאֵל: כִּי-רָאִיתִי אֱלֹהִים פָּנִים אֶל-פָּנִים, וַתִּנָּצֵל נַפְשִׁי"

"כי שרית עם אלהים"

"כי שרית עם אלהים" ,זה שהוא הולך בדרכו של אלהים , ולא שהוא הולך עם אלהים מכות , קצת הגיון , ואני חוזר שוב אותו "האיש" לא הזדהה בשמו , גם יחזקאל ראה "מראות אלהים" ,אבל הוא לא ראה את הקב"ה

Pixy led

New member
"שרית"

מפורש לפי מילון אבן-שושן כ"נאבקת".

tall5

New member
את דפוקה לאללה

רציני את באמת שומעת ת'צמך ??????? יש עוד אלוהים ? איזה אלוהים של בשר ודם ? איך את מעיזה לומר, שאיזה חייל רומאי מזדיין תקע לאלוהים, "בדמות האנוש ", קוצים בגב ???????? את עושה מאלוהים צחוק. חוץ מזה את כל הזמן מזכירה את אלוהים ואת ישו בנפרד איזו שטויות את מדברת, עלק אלוהים נרצח באכזריות, אלוהים נרצח ?????.. כדי לכפר על החטאים שלנו ? אלוהים ????????????????. הקב"ה ??????????? רצחו את אלוהים ? חחחחחחחחחחח בעיניים שאתם מפגרים

s a r t r e

New member
מומלץ לקרוא בעיון את התגובות לפני

שמגיבים. אילו היית מנסה להבין את התגובות לא היית שואל את השאלות הללו.

Tzemerr

New member
אלוהים הוא הנצח והאין סוף

אמרת Yali17 מכאן שלאלוהים כבר יש צורה, צורת הנצח והאין סוף .. וממתי אלוהים מוגבל כ"כ שלא יוכל להופיע בדמות אדם אם ירצה זאת ? אני לא מבילך מצד אחד את אומרת שאנחנו לא קוראים את אותו התנ"ך שאת קוראת ומצד שני אני מקבל את הרושם שאת בכלל לא יודעת או מכירה אפילו את המושג אלוהים ומה המשמעות שלו , אז אני אומר לך : אלוהים הוא כל יכול , מכאן שאם ירצה אלוהים להיות בו זמנית לבוש בשר בתור אדם וגם להמשיך להיות אינסופי לא אמורה להיות לו בעיה לעשות כך ...

tall5

New member
עזבי ילי כולם פה דפוקים !

מעוותים ת'תנ"ך ! כופרים

1key

New member
תשובה פשוטה מאוד

וַיֹאמַר עַל-כֵּן אָמַרְתִּי לָכֶם כִּי לֹא-יוּכַל אִישׁ לָבוֹא אֵלַי בִּלְתִּי אִם-נִתַּן-לוֹ מֵאֵת אָבִי׃ " (יוחנן ו' 65). והמבין יבין. אם את רוצה תשובות רציניות אז אנא תשאלי שאלות מסודרות ורציניות. לא ניתן להבין מתוך מה שכתבת- מה דיעות אישיות שלך ומה בדיוק את שואלת. שאלי, ותקבלי תשובה.

Yali 17

New member
1 key בשבילי...

בשבילי הציטוט מיוחנן ( הברית החדשה ), זה כמו לקחת ציטוט מספר של שלמה אבס.... זה לא אומר בעיני כלום ! אם היית שם לב, תקרא את ההודעה שלי בראש השירשור, ותענה על כל השאלות, תעלה עוד 2 תגובות שלי למעלה בשם " לפקסי ולצמר ולכל האחרים ", העלתי שם טעון כבד, שראוי שינתן לו תשובה או הסבר.

1key

New member
רוצה תשובות?

תשאלי בצורה מסודרת ואשמח לענות לשאלות. לא בשביל לריב או כדי לנגח האחד את אמונתו של האחר אלא כדי שתוכלי להבין את האמונה שלי כפי שאני רואה אותה.

למעלה