שאלה לכולם

RobinhooDw

New member
שאלה לכולם

היום לקחתי את חבר שלי במכונית לשחק כדורסל וממש פחדתי לדבר ולכן כמעט שלא דיברתי בכלל, כל הדרך הרגשתי כאילו שאני מאכזב אותו,תקשורת בין חברים זה הדבר החשוב ביותר וכשאין את זה אז אין כלום. גם לכם יש את ההרגשה הזאת עם חברים?

shoshyyy

New member
כן לפעמים ...

אבל אני לא חושבת שלחברים שלנו כל כך אכפת מגימגום שלנו. הרי הוא חבר שלך , כי כייף לו איתך , והוא מעריך אותך . תתגבר על הרצון לא לדבר. ותידבר איתו.

R O N Y1

New member
חברים וגימגום לא הולך יחד

מיקרה שקרה לי בתיכון היה לי חבר שתמיד היינו יחד גימגמתי לידו חופשי בקיצור חברים אבל מה יום אחד היה לנו ויכוח סוער שבסופו של דבר ניצחתי לפתע הוא אמר"סתום כבר יא מגמגם גגגג".אני כמובן הרגשתי שמכניסים לי חרב בלב ושאני משותק ולא יכול לענות פשוט הוא רמז לי אתה מגמגם ואני מעל ושזה ישאר כך. מה שמובן כאן שהייתי צריך להיות כל הזמןנחות מימנו למרות שהוא חבר ומבין אבל עד נקודה מסוימת אז רובין החושים שלך צודקים אתה הרי יודע שאם תראה את החולשה שלך לחברך במיקרה של כסאח הוא ידע להפעיל את נשק יום הדין ושאף אחד לא יבלבל לי את המוח שיש לו חברים שמבינים!!! תחכו לריב רציני שמוציאים סכינים ..... אולי שכחתם שיש לנו נקודת טורפה . אמר לי פעם חנן שאישתו בזמן ריב אומרת לו "סתום מגמגם " אם אישה אומרת לבעלה אז קל וחומר שגם חבר ישפיל!!!!!!!!!!!!! רוני

a9981

New member
תגובה

רוני..אני יודע שזה קצת נדוש , אבל מי שאמר לך את זה לא היה באמת חבר שלך..וזה מקרה של 1 למליון. אני לא יכול לחשוב כרגע על מישהו שיגיד לי מגמגם בתור עלבון , חבר ידיד או סתם מכר. (גם לא בצחוק אלא אם כן אני אתחיל את "הצחוק"). אם תהיה כל הזמן בהתגוננות ותסתיר דברים אין כאן חברות אמת. לרובין - אם הוא חבר שלך ובן אדם אינלגנטי לא צרי להיות לך שום חשש לדבר איתו. (על כל דבר).

RobinhooDw

New member
a9981

אבל זה לא שאם אגיד לו אז הכל יסתדר. זה נכון שאם אהיה כל הזמן בתגוננות אז לא תהיה חברות אבל גם יש כאן את העניין של הרושם וכו, חוץ מזה מי ירצה להיות חבר של מגמגם?

רחלי360

New member
לא מסכימה איתך, למה שלא ירצו להיות

חברים שלך? לי יש 4 חברות הכי טובות שאוהבות אותי ומקבלות אותי כמו שאני למרות הגמגום!! החוכמה היא להתחבר לאנשים הנכונים שאיתם אתה מרגיש הכי טוב ובנוח. אני גם אנצל את ההזדמנות לספר חוויה אישית שעברתי ושהבנתי בגללה שלא תמיד שמים לב לגמגום: כשעשיתי טירונות, באחד הערבים שמעתי במקרה שיחה של כמה בנות שצחקו על איזה מישהי מהפלוגה והייתי בטוחה שזה עליי בגלל הגימגום, אז יותר מאוחר שאלתי את אחת הבנות אם במקרה הן צחקו עליי בגלל שאני מגמגמת אז היא אמרה לי: מה? בכלל לא צחקנו עלייך אלא על מישהי אחרת, ומה את מגמגמת? בכלל לא שמים לב.

sahar sh

New member
רוני, אף פעם לא הגבתי לתגובה שלך...

אבל הפעם אגיב. אתה מדבר על "חרב"...אז לדעתי אתה גם איזה שהוא סוג של חרב...חרב שקורעת למגמגמים פה את המפרש ואז כל הרוח יוצאת ממנו. בקיצור, את ממש מוריד את המורל פה עם התגובות שלך. אתה אחלה גבר והכל אבל תשתדל להראות גם צדדים חיוביים לפעמים. סהר

stkachov

New member
לשמחתי

אף פעם לא הייתי במצב של כסאח או ריב ממש ממש רציני עם חברים, שהגיע לקללות וגידופים הדדיים. רוני אני חושב שאתה מדבר על ילדים בגילאים יותר נמוכים... ואז צוחקים על הכל... על משקפיים, על ההורים, על כל דבר שאפשר למצוא צוחקים. בגיל יותר מבוגר אין את הדברים האלו, לפחות אני מעולם לא נתקלתי בכך.

...

מלבד מקרים חד פעמיים (שמעולם לא קרו לי), שעליהם אולי אפשר לסלוח כי כל אחד יכול לפעמים לפלוט שטויות ולפגוע - חבר שמשתמש בנקודות התורפה שלך נגדך ראוי לבעיטה בתחת החוצה מהחיים שלך. קל וחומר בת זוג.

shuky63

New member
ברגע הראשון שקראתי את ההודעה שלך

מה שהבנתי ממנה זה שכיוון שהדיבור כרוך במאמץ וריכוז עבורך כמו כולנו וכיוון שאתה נהגת ואתה (בגלל גילך)נהג לא מנוסה לא הרגשת שאתה יכול גם לדבר וגם לנהוג.מהתגובות שקיבלת הבנתי שכנראה זו לא הבעיה אלא שהתבישת לדבר איתו בגלל הגימגום.זו תופעה שקוראת אצלי הרבה עם אנשים שאני לא מכיר טוב.למשל לא מזמן לקחתי טרמפ בחזרה מהעבודה מנהלת חשבונות חדשה אצלנו שאני כמעט לא מכיר והתנהגתי והרגשתי בדיוק כמוך כמוך. האם החבר שנסע איתך הוא חבר קרוב או סתם חבר לכדורסל בלבד? אני פיתחתי לי במשך השנים את יכולת ההקשבה המפורסמת שלי שמאפשרת לאנשים כמעט זרים לשפוך את ליבם בפני וכך מפצה על מיעוט הדיבור שלי.

stkachov

New member
להקשיב זה טוב

אבל מה קורה כשיושב לידך מישהו שגם כל הזמן שותק. אז זו בעיה ואתה לא יודע מה לעשות ושניכם מרגישים נבוכים. אצלי אם זה מדובר באנשים זרים לחלוטין, כמו למשל מישהו שאני נוסע איתו ברכבת, אוטובוס, לוקח טרמפ... אין לי בעיה לדבר מולם, ההפך. כי אני יודע שעוד כמה דקות הוא ייצא מכאן וזו תהיה הפעם האחרונה שהוא יראה אותי אז אין לי בעיה של לפחד מה הוא יחשוב עליי ועל הגימגום... פשוט כי לא אכפת לי, כי אני לא אפגוש בו לעולם.

RobinhooDw

New member
חבר מאוד קרוב

איתי כבר מגיל מכתה ז', 6 שנים בשנתיים אחרונות לא ממש הייתה לי בעיה לדבר איתו, והיינו מדברים המון. אבל עכשיו שאני מנסה לחזור לעצמי אין לי בררה אלה לגמגם. זה כאילו שמחבר טוב אני הופך למישהו שהוא לא מכיר בכלל, מישהו זר. כאילו למה שמישהו בכלל ירצה לדבר עם מישהו שלא יכול לדבר. בעצמי לא הייתי רוצה לדבר עם עצמי אז למה שחברים שלי ירצו, אני מפחד שבסוף מה שיקרה זה שהוא ידבר איתי בגלל שהוא מרגיש מחוייב לדבר איתי. מה שכנראה יקרה בגלל שבכלל לא בה לי לדבר עם אף אחד... בכלל זה כיף לכם לדבר עם חברים שלכם? או שאתם עושים את זה מתוך הרגשת מחוייבות או משהו כזה?

אילנית31

New member
אם זה חבר מאוד קרוב אז מה הבעיה?

הם חברים שלי, ומחפשים את קירבתי יותר מאשר אני את קירבתם, והגמגום בכלל לא מהווה בעיה. כן, כיף לי לדבר עם חברים. ואני אף פעם לא מדברת מתוך מחויבות!

RobinhooDw

New member
לא יודע לא כיף לי לדבר....

כל פעם יש לי כאב ראש אחרי כשאני מדבר, ואני כמעט שתמיד נמנע מלהגיד את מה שאני רוצה... אני לא אומר שאין לי רצון לבטא את עצמי אבל כל פעם שאני פותח את הפה אני מצטער על זה אחר כך...

אילנית31

New member
רובין, ואיך זה עם המשפחה הקרובה?

איתם אתה מדבר? מנהלים שיחות? "כואב לך הראש" אחרי שאתה מדבר איתם??

shuky63

New member
על תאורית האני במראה שמעת?

האדם הוא לא מה שהוא ולא מה שאחרים חושבים שהוא אלא מה שהוא חושב שאחרים חושבים שהוא. לפי זה אין פלא שאתה מרגיש כל כך רע. למה אתה חושב שהחבר שלך לא רוצה לשמוע את הדיבור המגומגם שלך? אם אני זוכר נכון בעבר לא גימגמת בעזרת טכניקות שהמחיר שלהם מבחינתך היה כבד מאד. אם החבר שלך לא שמע אותך מעולם מגמגם אז יכול להיות שהוא מופתע וכדאי שתדבר איתו על זה ותספר לו למה אתה היום מגמגם זה יוריד ממך את הלחץ שאתה שרוי בו.

shoshyyy

New member
אז מה שאתה אומר

שבגלל החוסר הבטחון שלך , וחוסר השלמה שלך , אתה חושב שכולם חושבים ככה . אתה טועה !!!!! תלמד שאנשים רואים תמונה שונה ממך. יש אנשים ששמחים לדבר איתך, תן להם אפשרות, חבל שאתה מפספס את זה בגלל שמחשבות השליליות שלך . תחשוב על זה .

light blue

New member
רובין תקשיב

פעמיים אתה כותב "מי בכלל ירצה להיות חבר של מישהו מגמגם" גם אני נהגתי לחשוב ככה תקופות מסוימות. קודם כל זה נורא עצוב לחשוב את זה. מה שאתה אומר זה שכל עוד אתה מגמגם צפויה לך בדידות תהומית. זה ממש לא נכון. הגמגום הוא בסך הכל תכונה אחת מסך התכונות שלך, וחוץ מזה אני בטוח שיש לך תכונות אחרות טובות, כמו נאמנות, חברות טובה, חכמה ועוד הרבה. תתפלא אבל הרבה אנשים ירצו להיות חברים שלך אם לא תיסגר אליהם כי כל הזמן תחשוב מה הם חושבים עליך. האמת, זה נורא נח לחשוב ככה וזה מסיר ממך את כל האחריות לקשר. אתה אומר "אני מגמגם ואין מה לעשות". אני חושב שיש הרבה מה לעשות. אתה צריך להשקיע בחברים ובחברות, וזה אומר להפתח ולדבר על הגמגום. אני מדבר עם חברים שלי על הגמגום לא פעם, והם נורא אוהבים שאני משתף אותם בזה. בקיצור אל תסגר לעולם ותשתוק כשאתה מסיע חבר. תדבר איתו אל תתבייש מהגמגום. אם אתה שואל אותי לדבר על הגמגום פותח הרבה מאוד מכשולים תקשורתיים. בהצלחה

barba

New member
חברים

לי יש הרבה חברים שאני מדבר איתם חפשי בלי לחשוב על הגימגום והם מאד אהבים להיות בחברתי כמו כן אני מנצל כל הזדמנות לדבר גם עם זרים בנסיעות ברכבת גם על הגימגום בעצמו ולא מיתביש כי מי שמיתבייש מיתיבש ומפסיד

מכירה את זה כ"כ חזק . . .

לפעמים זה גורם לי להרגיש שאולי אני משעממת את החברים שלי , כי אני שותקת המון - אין לי כח לגמגמם , להתחיל בדיחה ולא לסיים אותה . . .

למעלה