שאלה לכולם...

arik87

New member
שאלה לכולם...

למי שראה את הסרט "החתונה היוונית שלי" יש שם נעימה יפה שמחה כזאת שנקראית כך Xekina Mia Psarobulla יש אותה הרבה בסרט, למשל שהם בוחרים בגדים לחתונה ועוד הרבה פעמים עכשיו השאלה שלי אם יש לזה גירסה עם מילים והאם זה הולחן במיוחד לסרט או שזה נעימה ישנה תודה מראש

F a d i

New member
יאסו אריק

הנעימה הזו כמו שאר הנעימות בפס קול הסרט מקוריות ונכתבו עבור הסרט אבל הכותבים הכניסו בתוכן אלמנטים של המוזיקה היוונית המסורתית ולכן זה מזכיר לך לחנים ישנים ומוכרים כמו שתוכל לקרוא באתר הזה וכאן תוכל לקרוא על זה שהקטע הזה (מס'2) בדיסק לא היה אמור להכלל בגירסה הסופית..(לא בסצינה המקורית) ופה מראים מה היה המקורי SCORE ומה התווסף אחר כך אם יש לך את כל הפסקול תנסה להאזין לקטע שנקרא ISTANBUL COFFEE HOUSE ותראה שיש שם קטע מאוד דומה (או בדיוק העתק) לשיר רבטיקו מוכר...מזהה?!

מנדובלה

New member
גם לי יש שאלה : חספיקו ../images/Emo70.gif

למה סוג המוזיקה ניקרא "שוק הבשר" מה ההיסטוריה מאחורי זה ???????

notis12

New member
מנדובלה ../images/Emo141.gif

1. אין סוג של מוזיקה שנקרא " שוק הבשר " . 2. בלב שוק הבשר באתונה ממוקם מעדון בשם " היא סטואה אטון נאטון " שפרושו אצל בני האל מוות . 3. מועדון זה נשמר והונצח כמועדון רבטיקה כפי שהיה בשנות ה-30 וה-50 . ע"מ להגיע למועדון יש לעלות במעלית לגובה של קומה אחת בלבד וזה נעשה בזמנו ע"מ למנוע פשיטות של המשטרה { כיודע למעודנים בשנים ההם כינו אותם בשם "טאקה" מחששות } . וכמובן שם עישנו סמים וע"מ למנוע מהמשטרה לפשוט בכוח גדול בנו את המעלית הקטנה הזו. 4. בעלי המקום משתדלים עד היום לא לשנות את צביונו של המקום ולשמר אותו כפי שהיה בעבר , גם הזמרים וגם המוזיקה שמנוגנת שם היא בהתאם לשנים ההם. אין סיכוי לשמוע שם שיר שחובר או הולחן אחרי שנות ה-60 . . 5. מכאן אנו הישראלי מכנים את המועדון ואת סוג המוזיקה הישנה בשם " המוזיקה משוק הבשר באתונה " 6. מקווה שעזרתי

F a d i

New member
היי אודי../images/Emo24.gif

אני מניח שאת מתכוונת לשם הריקוד... הריקוד נקרא "כאסאפיקו" ו"כאסאפיס" זה קצב (יכול להיות שבגלל זה התבלבלת בשם כי זה קרוב ל"שוק הבשר"?!) הנה ציטוט למה שאנג'לו כתב פעם: "החלק ההתחלתי והאיטי:HASAPIKOS=ריקוד הקצבים שמקורו בריקוד שרקדו חברי גילדת הקצבים היוונים באיסטנבול לאחר שנכבשה ע"י התורכים.(מאה 15והלאה)." ותודה לנוטיס על המידע המענין

מנדובלה

New member
../images/Emo20.gifפאדי תודה גם לך נשמה

קיבלתי תשובות לגבי 2 עיניים בשאלה אחת.....

למעלה