שאלה לכולם!?

שאלה לכולם!?

הי לכם. בתור נציגת בעית עודף המשקל (אבל לא מייצגת באמת אף אחד) רציתי לשאול אתכם שאלה. האם אתם חושבים שיש פה מקום גם לנו להיות כאן? נראה לי שההתייחסות לשומן, אצל האנורקטיים והבולמיים היא שונה, ה``אובססיה`` מגיעה מכיוון שונה. השומן נתפס כמשהו רע, השמן, לפי כל הדעות ברחוב נתפס כעצלן, חסר שליטה עצמית. בעוד שהאנורקטיים (אם אפשר להגדיר ככה, בכלליות) הם הרבה יותר בשליטה, כמובן עד גבול מסוים, על גופם. מקווה שלא פגעתי באף אחד.. אשמח לשמוע תגובות. אוהבת.

תרנגולת

New member
לא לא.. ממש לא שליטה.

האוכל שולט בחיים שלנו. זאת לא שליטה. אולי נתפס כשליטה, אבל לא שליטה. אם הייתה שליטה- לא היו מתים מזה, לא היו מתאשפזים בגלל זה. גם בולמיה לא נחשבת שליטה, כי אחרי הכל בולמוסים יש. מה גם- שההרגשה של השליטה מתפוגגת מהר מאוד. אם את מרגישה שאת לא שולטת כשאת בבולמוס, ואני מרגישה לא שולטת כשאני אוכלת מעל הרגיל (ועדין מעט), ההרגשה היא אותה הרגשה- התוצאות בגוף שונות. אבל הראש- הוא אותו הראש.

תרנגולת

אני יודעת, לזה התכוונתי עד גבול מסוים.. אבל הדחף או המטרה היא לא הפוכה או השמן לא נתפס בדיוק כיצור שממנו הכי נמנעים?? הגורם למחלה??

צפרדעית

New member
בהחלט ניב...

והרי גם אני כאן.... השמנת יתר היא מחלה לכל דבר והרי זהו פורום לתמיכה בהפרעות אכילה. ניב חמודה.... אני מבינה כ``כ מבינה מה את עוברת, חיה את זה כל חיי (גם כשלפעמים אין שומן) שמן תמיד יתפוס את עצמו שמן... ללא שום קשר למשקל גופו. המלחמה היא תמידית ואנחנו צריכות ללמוד לחיות איתה.

הי צפרדעית

לא ממש לזה התכוונתי אלא יותר לאיך אנחנו נתפסים אל ידיד חברנו לפורום.. חברנו הרזים.. בכל מקרה, תשמרי על קשר..

קארן_@

New member
הי ניב...... בקשר לגבול שהזכרת כאן...

לא נראה לי.... אני בטוחה שהתייחסות השומן אצל הבולמים והאנורקסים היא אכן מגיעה ממקום שונה. אבל לצערי הרב, בתור אנורקסית (אני שונאת את ההגדרה הזאת) שנמצאת בבלאגן הזה עם עצמי כבר 10 שנים, הגבול הטוב התטשטש כבר מ-ז-מ-ן..... אני יודעת שבמצבי היום, לעולם לא אהיה שלמה עם עצמי, בכל משקל שאהיה בו, השליטה פרשה כנפיים מזמן, ואם קיימת שליטה מסויימת היא של המחשבות האנורקסיות המעוותות שקיימות בתוכי. לדעתי, הפרעת אכילה, ולא משנה על איזה צד אנחנו מדברים- פוגעת בנפש בכל מצב. כולנו סובלים בעקבות ההפרעה- מהרס עצמי, מייסורי מצפון, ומהפחד הזה, של הידיעה הכ``כ חזקה שהשליטה- היא מאיתנו והלאה.... אוהבת, קארן.

למעלה