שאלה לכולם

סוזי64

New member
שאלה לכולם

תהיתי מה אתם מתכננים כנושא הראשון עכשיו שהחגים הסתיימו...סתיו?? מסיק?? או משהו אחר?? פתאום אני מרגישה שזה עדיין לא ממש סתיו אעפ שירד היום גשם...הרי צפוי מזג אויר חם כמו של הקיץ.
תודה מראש על המענה.

WatchMeWatchYou

New member
מזג אוויר סתווי הוא הפכפך

כך שהגיוני שיהיו ימי גשם לצד ימי שמש חמים יותר. מהבחינה הזו אפשרי לעסוק בנושא הסתיו. אצלי הילדים בעצמם העלו את נושא מזג האוויר ואמרו שהקיץ בשלבי סיום..
מעבר לזה ישנה עכשיו תקופה ארוכה בלי חגים, אז כדאי לעסוק בנושא אורך שילווה אותך לצד עונות השנה\חגים.. יש גננות שמתמקדות עכשיו בנושא אני וגופי, חברות, או כל תוכן אחר שאת מתחברת אליו.
לדעתי סתיו הוא לא נושא בפני עצמו, מתמקדים גם בחילופי מזג האוויר ומאפייני העונה, אבל במקביל עוסקים בנושא נוסף.

galizoe

New member
הסתו נכנס לפי תנודות מזג האוויר לאורך הזמן

אני ממשיכה בנושא חברות שהתחלנו בכיפור, משלבת אותו עכשיו עם החזרה על כללי הגן שצריך אחרי החופשים... במקביל מתחילה את יוצר החודש... ובימים סתויים גם עוסקים בסתו כעונת שנה (בפינת הטבע, לא בלוח הראשי).
אני מתיחסת לסממני הסתו ככל שפוגשים אותם - יש אצלנו עכשיו פריחת חצבים נהדרת אז אני מזמינה הורים לטייל ולשלוח תמונות של הילדים עם חצבים, תיכף יעברו בדיוק בעירי מעל ראשנו החסידות אז נזכיר גם אותן... כשיצאו השבלולים נביא לגן... כל דבר בזמנו משתלב בנושא הראשי.

בדיוק ככה כמו גליזוא

florentin

New member
יום חופשי גננת וסייעת

שאלה אליכן כגננות -
בגן העיריה של בתי הגננת והסייעת ביום חופשי ביום שישי. לגננת יש עוד יום חופשי (אולי לא כל שבוע - לא בטוחה).
לי זה נראה ממש לא לעניין - גם כי יום שישי זה יום של קבלת שבת, ימי הולדת וכו'. וגם כי לא הגיוני בעיני ששתיהן יהיו ביום חופשי באותו יום ויהיו גם גננת וגם סייעת מחליפות. (מבינה שלפעמים קורה, אבל כאן זה לכאורה סידור קבוע שיהיה לאורך כל השנה).
שאלתי את אחת האמהות, והיא בכלל לא הבינה מה הבעיה. לדבריה הגננת המחליפה מקסימה. (מאוד יכול להיות, אבל לטעמי ממש לא משנה שום דבר).
לפני שאני הולכת עם זה הלאה - האם יש כאן בעיה לדעתכם או שאני מגזימה?

תודה מראש,
פלורנטין.

galizoe

New member
לא אידאלי אבל לא סוף העולם לדעתי

בגני עיריה ימי ההולדת אינם עם הורים אלא לרוב לזוג או קבוצת ילדים ואין מניעה לערוך אותם לא בימי שישי. לגבי קבלת שבת, אפשר לערוך את הטקס עם הגננת המחליפה הקבועה ונשמרת החזרתיות והשיגרה של הטקס כי זו תמיד היא (יותר בעייתי בעיני כשהיום החופשי הנוסף, יום משרת אם, של הגננת הוא שישי ואז ימי השישי הם לסרוגין עם המחליפה)

למעלה