שאלה לכולם.........

wingate

New member
אם אף אחד

לא יוליד ילדים, לא תהיה אנושות. והאדם שהחליט לסכן את חייו, הוא זה שהחליט שהחיים של האחר חשובים יותר. לרוב כי הוא מאמין שבמותו הוא מציל יותר מאדם אחד, אבל יש גם מי שמת למען הצלת אדם בודד. אז אולי לך לא משנה מי מת - אבל כנראה שלמעורבים בנושא זה מאוד משנה. כל אדם שעוזר לאנשים אחרים, כולל רופא שמתעסק עם אנשים שלא תמיד ירצו עזרה - ורופאים מותקפים לא בעולם השלישי אלא כאן בבתי החולים - מסכן את חייו. וסליחה, אבל אם את מגיעה לקופת חולים, מקפידה לא לשתות מי ביוב ובודקת את איכות המזון לפני שאת אוכלת אותו - אל תגידי שאנשים מתים ממחלות לטובת העולם בגלל קשיי צריכה. אנשים מתים ממחלות כי אין להם קופת חולים, ולא אנחנו נחליט מי צריך למות כדי להפחית את הלחץ על כדור הארץ. האנושות וויתרה על הבחירה הטבעית, או על "הפחתת האוכלוסיה העודפת" על ידי התעלמות מצרכיה. חוץ מזה, שהעולם הולך ומשתפר לא כשאנשים מתים, אלא כשאנשים בריאים ומשכילים יותר. זאת הסיבה שצפון אירופה מובילה את המהפכות הירוקות (לא שלצפון אירופה אין בעיות משלה, כמובן, אבל אנשים מתפנים לדאוג לעולם רק כשהם לא צריכים לדאוג לארוחה הבאה שלהם).

Mystic Circle

New member
גם לא מתים לטובת העולם

אבל יוצא בעקיפין שזה לטובת העולם. אומרים שבעוד 10-20 שנה היבולים לא יספיקו לכולם ויהיה רעב..כי קצב גידול האוכלוסיה מהיר מדי. אז תארי לך, אם לא היה איידס באפריקה ומחלות במדינות מתפתחות, מה היה קורה עכשיו? כדור הארץ לא מספיק לעמוד בקצב
לא תהיה אנושות - לא יהיה סבל וגם ככה לא כולם יפסיקו ללדת, אבל אם יאטו את הקצב זה היה מצויין!

wingate

New member
אבל זה לא נכון היסטורית

סתם דוגמה: אמרו שהודו תגווע ברעב. במקום להיכנע ולהתבונן בזה קורה, שינו את צורת החיטה כדי שניתן יהיה להפיק יותר תבואה ומנעו מוות המוני. ומתמטית, זה כנראה לא יהיה נכון גם בעתיד (אגב, לרוב לא מדברים על מזון אלא על מים. מזון בסיסי - תבואה וירק - נוכל לגדל בכמות מספקת. זה יבוא על חשבון הטבע, אבל זה לא יביא למוות המוני של בני אדם). חוץ מזה, אם לא היה איידס באפריקה ומלחמות במזרח התיכון, אולי ממשלות היו מגלות מספיק אחריות כדי לעשות את מה שעשתה סין - להגביל בחוק את הילודה. למנוע ילודה היא שיטה הומנית בהרבה מאשר לתת לאנשים לגווע ממחלות, מלחמה ורעב.

מקמיקא

New member
אל תדאגי

התאוריה המדוברת היא ישנה, והיא הופרכה בעיקר בגלל שהיא לקחה בחשבון התקדמות טכנולוגית. אוכל אף פעם לא יהיה בעיה של המין האנושי - אולי מים. כיום יש מספיק אוכל בעולם כדי להאכיל את כל הילדים הרעבים בכל העולם, ועוד קצת - הבעיה היא שחברות שמייצרות את האוכל זורקות הרבה לפח פשוט כדי להעלות מחירים. (הייתי מרחיב אבל אני יחיב לזוז)

Mystic Circle

New member
אבל אם לא יהיה מים

לא יהיה עם מה להשקות את היבול, ואז לא יהיה אוכל! התחממות גלובלית->בצורת->אין מים->אין אוכל וגם אני שונאת את זה שזורקים אוכל
באפריקה זה היה מתקבל בשמחה, גם אם זה פג תוקף!

מקמיקא

New member
גם למחסור במים אין לך מה לדאוג בזמן הקרוב...

הרי ידוע שרק 2% מהמים בעולם הם מתוקים, כאשר 1.5% נמצאים בתוך הקרחונים. כלומר, כל המים שבני אדם שתו, אי פעם - הם פחות מ0.5% מהמים בכדור הארץ. יש לך עוד ~המון~ מים באוקיינוסים, וברגע שיווצר מחסור אמיתי - לא מחסור מדומה שנוצר בגלל מניעים כלכליים למיניהם - התפלה תפתור את כל הבעיות. הבעיה העיקרית של התחממות גלובלית היא לא בצורת, אלא המסת הקרחונים שתגרום להצפת ערי חוף. בכלל - אין הרבה בעיות בעולם שלנו כיום שאי אפשר לפתור עם טכנולוגיה. הסיבה היחידה שלא פותרים אותם, היא כי המערכת מקולקלת. פרסמתי בפורום סרט בנושא, לא?

wingate

New member
זה משפט גאוני

אבל באמת, את לא צריכה לדאוג מסוף העולם. דבר ראשון, התחממות גלובלית מביאה לבצורת בחלקים מסויימים ולעודף מים (הצפות) באזורים אחרים. היא לא מביאה למחסור גלובלי במים מתוקים. וגם אם כן היה כך, מים לגידול יבולים פשוטים מאוד להשגה: אנשים לא אוהבים לשתות מים מותפלים, אבל בירקות/פירות/תבואה הם לא שמים לב ולא מתעניינים. בקיצור, הבעיה היא לא מחסור במשאב. הבעיה היא שהוא כבר לא יהיה משאב זול ומקומי, וזה אומר שצריך שיתוף פעולה ובירוקרטיה כדי להשיג אותו. שיתוף פעולה היא נושא שעד היום לא הצטיינו בו, לא בתוך מדינה ולא בין מדינות. אבל אני מאמינה שהוא יתפתח עוד רבות לפני שיגמרו המים. למה? כי בניגוד לבצורת מקומית, מאלו שתוקפות אזורים באפריקה שלאף אחד לא אכפת מהם, הבעיות שיווצרו בהתחממות הגלובלית הן גלובליות, כלומר, הן יפגעו גם במדינות שהעוצמה הכלכלית או הצבאית (או גם וגם) שלהן מחייבת התייחסות. הן יידאגו להתפלה ולמערכת שינוע אפקטיבית, שהמדינות העניות יותר שיפגעו יוכלו "לתפוס עליה טרמפ". אז נכון שחוזים מלחמות על מים - אבל חזו גם מלחמות על נפט, ומלבד עירק אף אחד לא מוטרד מהקונספט הזה יותר. אבל אם את פסימית, אני מציעה לך לבקר בתורכיה וקרואטיה לפני שמישהו שם לב על איזה מאגרי מים מתוקים הן יושבות.

snoopytush

New member
עבדתי בקייטרינג יום אחד

טוב יומיים
והם זרקו כמויות עצומות של מזון לפח . שאלתי למה הם לא מביאים זאת לבתי תמחוי ומסתבר שגם הם לא רוצים איזה בזבוז

מקמיקא

New member
לא משתלם

למה שהם ישקיעו משאבים בלעשות משהו שלא מכניס כסף? יותר מזה - עצם זה שהם מחלקים אוכל מוריד את הערך של האוכל (כי אם אנשים ידעו שמחלקים אוכל בחינם בבתי תמחוי - כמה מהם ייקנו אותו?), מה שיעלה את המחיר שלו. והנה לך דוגמא לכך שהמערכת הקפיטליסטית לא עושה את תפקידה כראוי...

inbardaf

New member
האחד האנשים היותר מדהימים שאני מכירה

הוא מי שעשו עליו את הסרט פאץ' אדמס.. והוא הגיע למה שהגיע ועזרה העצומה שהוא מעניק לעולם, בגלל רצון להתאבד ואישפוז מרצון בבי"ח פסיכיאטרי. הוא ראה את הדברים מבפנים, הוא ראה את היחס של הרופאים, הוא למד רפואה וראה מה קורה בבי"ח בארה"ב. הוא אדם מאוד מצחיק ומשעשע, אבל גם כזה שלא נותן לשמחה לעוור אותו מלראות את הסבל והרוע בעולם.

avi1283

New member
זאת רק דרך הסתכלות

יש גם הרבה יופי וטוב לב בעולם ואי אפשר שהוא יהיה מושלם, תמיד יהיו דברים בעולם רעים וטובים כי הכל יחסי. נראה לי שפעם למשל היה יותר גרוע, וגם אם בעתיד יהיה הרבה יותר טוב עדיין ימצאו בו דברים רעים כמו שאת מוצאת כי ככה זה צריך להיות... אין טוב בלי רע. זה מיותר להיות עצוב בגלל זה וגם אני חושב שאין בזה שום דבר "חכם" במיוחד כשיש לנו השפעה ואנו יכולים לשנות את העולם ולהפוך אותו ליותר טוב. פעם גם האמנתי שאם אני בדכאון או עצוב אז זה "אמיתי" ולנסות לשנות את זה יהיה זיוף, אבל זה ממש לא נכון המצב רוח מושפע מהפעולות שלנו ומהמקום שבו אנו נמצאים, וזה דווקא יותר "חכם" לנסות לגרום לעצמנו להרגיש יותר טוב.

avi1283

New member
רוצה לדעת

אכנס קצת לדיכאון אמנם אבל תוך שעה אצא מזה ואנצל את הזמן יותר טוב. הבעיה היא ששבוע זה קצת, אז אני אבלה כמה שיותר עם המשפחה וחברים. אם היה לי שנה לעומת זאת אז הייתי משנה הרבה ומפסיק לעשות דברים שאני עושה כרגע למען עתיד כמו לימודים, ולחסוך כסף. ויותר מנסה לתת עזרה ממשית לעולם עכשיו. וגם הייתי משתדל לעשות דברים מגניבים שלא יצא לי לעשות כמו הופעות בחו"ל מסעדות פאר ועוד למרות שאין יותר מדי כי אני משתדל גם עכשיו לעשות את מה שאני אוהב.

למעלה