שאלה לכולם

smailie

New member
שאלה לכולם

האם קיימת תרופה שתנטרל לחלוטין את הנזקים של הריטאלין?

אולי תפרט באילו נזקים מדובר...

בבקשה תהיה ספציפי (בלי תיאורי צבע לשיער, קורקבנים, זקנים גוססים וכדומה)

smailie

New member
טוב... אז ככה

(ולא אתייחס לזה שקודם ראיתי את מנהלת המכינה עוברת והתאפקתי מלומר לה איזו מילה גסה) 1. איטי מאוד מבחינה מוטורית וזקוק ליותר משלושת רבעי שעה כדי להתלבש, להתקלח וכיו"ב פעולות טכניות יומיומיות. 2. הריכוז נפגע מאוד: כשאני לומד לקראת מבחן או מנסה לסכם פרק בעבודה, אני נאלץ להפסיק כל 5 דקות ובכל מקרה איכות הניסוח והאירגון חלשה מאוד, מה שמקרין גם על הציונים, בסופו של דבר. 3. לא מצליח להיות שיטתי בשירטוט (טבלה, צורה סכמטית וכו') והדבר כרוך בדקות ארוכות מן המקובל של עבודה, שוב - באיכות לקויה. 4. לא מצליח לקשור שרוכים באופן מהודק מספיק. גם כשאני עושה זאת, הם נפתחים לי כל הזמן. 5. עווית בלתי רצונית באצבעות יד ימין (יצויין, שזו לא בעייה שהייתה לי בעבר, אלא התחילה רק בשלב מסויים בילדוּת, אחרי שכבר הייתי מטופל זמן רב בריטאלין ובסוגים נוספים של תרופות). 6. חוסר ריכוז קשה מאוד, המשפיע על היכולת שלי להבין טקסט נתון בשפה האנגלית ולערוך את האינטגראציה שבו. כן... "צוללת צהובה" (מה זה הכינוי הזה? לא שמעת שבניגוד למנהל שלי מהתיכון להקת "הביטלס" כבר לא קיימת??) הצלחתי לענות על השאלה לעניין, מבלי להיות ציני, אני חושב. אה?

ובכן

סעיפים 2, 6 מדברים על אותה בעיה (בעיות ריכוז). בעיות ריכוז אמורות דווקא להיפתר ע"י ריטלין... לגבי ריכוז באנגלית (ס 6) - אפשר לשלם על תרגום של מאמרים. זה עולה 20 ש"ח לעמוד, תתחלק עם עוד כמה סטודנטים ותתרגמו את כל המאמרים הרלוונטיים. לגבי חוסר ריכוז כללי (ס 2) - קח סדנא בשיפור מיומנויות הזיכרון והריכוז, או תרגל יוגה. סעיפים 1, 3, 4 גם הם מדברים על בעיה אחת (בעיות מוטוריות). קראתי מתישהו שדווקא הלידול עלול לגרום לבעיות שרירים, שיוצרות קושי בתפקוד מוטורי. האם קיבלת הלידול? לגבי טבלאות ותרשימי זרימה (ס 3) - נסה להיעזר במחשב. נוח מאוד לערוך טבלאות באקסל. אפשר גם ב- וורד (למרות שזה פחות נוח). אם אין לך אפשרות להשיג מחשב, אתה יכול לקנות מדבקות של חיצים, וכשאתה מכין תרשימי זרימה לא תצטרך לשרטט אותם. פשוט תדביק את החיצים שהכנת מראש (זה גם יותר אסתטי וגם יותר מהר מאשר להתחיל לשרטט). באופן כללי, כדאי לך לכתוב בעיפרון, ככה לא צריך לזרוק דף שלם בכל פעם שטועים. ובעניין שאלתך לגבי הכינוי שלי, היות שאתה שואל בצורה לא נעימה, אני חושבת שכרגע לא תקבל תשובה. (אם זה באמת חשוב לך, התשובה בכרטיס האישי שלי).

smailie

New member
בסך - הכל התעצבנתי על הציניות שלך מקודם

ובכן: קיבלתי גם הלידול. אולי זה מה שהחמיר את הקשיים הרלוונטיים. לגבי אנגלית: זה פותר אולי את הבעייה של תרגום מאמרים לצורך הגשת עבודות וכו', אבל מה אעשה בזמן בחינה, כשהריכוז קריטי?

../images/Emo27.gifsmailie - לדעתי הגעת למסקנה המתבקשת

ומה שאתה מתאר יכול להיות קשור דווקא להלידול... אני מציעה שתתייעץ עם רופא..

הלידול קשור מאוד למה שאתה כותב

זה עשה דברים ממש חומרים לבני כמעט שיתק לו את הגוף לא היה יוכל ללכת והעיינים ממש היה מפחיד לכן הפסקנו את הטיפול .

guybz

New member
הלידול הוא תרופה חוסמת דופאמין בעוד ריטלין

הינו תרופה מגבירת דופאמין. הקוקטייל הזה של תרופה חוסמת דופאמין עם תרופה מגבירת דופאמין איננו הגיוני. הלידול ניתן כדי למנוע טיקים ופעילות יתר אובססיבית. ריטלין ניתן כאשר יש מחסור בדופאמין ודווקא מגביר טיקים והתנהגות אובססיבית על פי התיאור שלך אלו תופעות לוואי קלאסיות של הלידול. כאמור יש משהו לא הגיוני בפרוטוקולו הטיפול שלך וכדאי לשוחח על כך עם הפיסיכאטר או הנוירולוג שרשם את התרופות הללו. גיא

../images/Emo124.gif גיא בן צבי, אתה עדיין כאן?

יש לי שאלה... יש לי במקרר 2 פאקטים של אומגה 3 שקניתי ממך לפני כשנתיים (לא יכולתי לסבול את הטעם של זה אז הפסקתי לקחת, וממילא הייתי בהיריון והרופא אסר עליי את זה). קיצר, חשבתי להתחיל לתת לתינוקת שלי את זה, אבל השאלה היא אם אני צריכה לקנות שוב פאקטים חדשים או שאפשר קודם לתת לה את הישנים... או בקיצור: האם יש לזה איזשהו תאריך תפוגה? (זה היה כל הזמן במקרר).

guybz

New member
יש על האריזה תאריך תפוגה. חיי המדף של שמן

דגים בקירור הוא 3 שנים. אם זה שנתיים אצלך זה כנראה גבולי. בקיצור תראי מה מודפס... אם את לא בטוחה תמצצי קפסולה אחת ותבלעי את השמן. אם הטעם טוב, כלומר טעם של דג ולא טעם מר חזק ומסריח אז השמן תקין. אגב העצה של הרופא היא העצה הגרועה ביותר ששמעתי בתחום תזונת נשים בהריון. אין דבר חיוני יותר לאשה בהריון וכמובן לעובר מאשר אומגה 3... גיא

על האריזות אין תאריך תפוגה ../images/Emo10.gif

רשום שהוא מוטבע בתחתית הקופסא, אבל לא מוטבע שם כלום (כלומר, רשום שם קוד ייצור שמורכב בעיקר מאותיות, לא משהו שנראה כמו תאריך). טוב, אם אין ברירה אני אטעם את זה
כמה אמורים לתת לתינוקת בריאה (טפו טפו חמסה חמסה) בת שנה וחודש ששוקלת 9 קילו?

דווקא יש תאריך

והוא מוטבע בדפוס על דופן האריזה, לא בתחתית. אני מניחה שמאחר שעברו שנתיים תמימות, התאריך נמחק, בשל הלחות והרטיבות (זה קרה לי כבר בתוספים אחרים). טבלאות משקל יש באתר אומגה 3 גליל. נראה לי שקפסולה אחת תספיק לעכשיו
ויש מצב שהיא תתרגל לטעם ותדרוש עוד!

חחח דווקא לא נמחק. מודפס שם 1008 9198105.

אלא שאני לא יכולה להבין מכך מהו תאריך התפוגה. זה נראה יותר כמו מס' סידרת הייצור (גיא באמת יכול לבדוק לפי הסידרה, מהו התאריך האחרון לשימוש, אאבל אני לא). בתחתית הקופסא מוטבע: 560ML P.E.T A (גם זה אינו תאריך, אלא משקל). קיצר, אני מאמינה לך שאצלך מודפס. אבל זה לא ממש עוזר לי.

guybz

New member
זה אומר תאריך יצור 10 2005 ותאריך תפוגה

10 (אוקטובר) 2008. צריך להיות בסדר. אלו אריזות מסוג ישן. באריזות מהסוג החדש התאריך מוטבע בצורה ברורה עם שם חודש ושנה וגם מספר אצוות יצרן השמן. זה כחלק מהלקחים לשיםור המוצר גיא

guybz

New member
מדי פעם אני עובר כאן, ביחוד אם מבקשים ממני

smailie

New member
ככל הזכור לי, זה לא היה במקביל

קיבלתי כל אחת מן התרופות בתקופות שונות. זכור לי גם סוג נוסף של כדורים שקיבלתי: תרופה בשם דופאריד. לגבי יצירת קשר עם הפסיכיאטר או עם עם הנוירולוג שרשמו לי את התרופות הללו, דומני שהדבר כבר איננו מעשי: התרופות הללו ניתנו לי בילדותי, לפני הרבה שנים ואינני יודע אם אוכל ליצור כיום קשר דווקא עם אנשי המקצוע הספציפיים. אולי כדאי שאפנה לכל נויורולוג שהוא. תודה בכל אופן.

למעלה