שאלה לכולם...

שרוך

New member
הי כנסי

בס"ד הי לשואלת רציתי להגיד לך שבמקרה שלי אני לא חושב שלי כאב יותר !! כי היא זאת שפרקה את החבילה לא אני !!! אני לא חושב שאם תיהיה לי חברה ואנ יאוהב אותה ואז אני יגלה משהי אחרת אני יעזוב אותה כך זה גם בחתונה !!! ואני עדין חושב שאם שומרים נגיעה !!! כן אפשר להיות חבר וחברה כמובן עד גבול הטעם הטוב שזה לא פוגע בלימודים !! חג שמח שרוך

tamarhp

New member
אוקיי

במקרה שלך. ויכול להיות שיש בנות שמכינות את עצמן מראש. אבל בעיקרון היחס לקשר הוא שונה, וגם תלוי כמה משקיעים בקשר. ולמה מראש צריך להתחיל את הקשר, אם יודעים שמתישהו יפסיקו אותו? ובחתונה זה אחרת! כשאתה בחטיבה-תיכון אתה מתחבר עם מישהי בשביל להיות חברים. בגיל מאוחר יותר מכירים לאנשים במטרה לחפש מישהו לבנות איתו בית. זו הסיבה שלא אמורים להיעלב מפרידה, כי מראש מכירים כדי לבדוק מה יהיה.

tamarhp

New member
אני בטוחה

שהרבה מסכימים איתך, אבל פשוט מראש עדיף להתרחק מזה. חכמים קבעו הרבה "סייגים" (כמו איסורי שבות בשבת), וכל אחד יכול להוסיף סייגים משל עצמו כדי להתרחק מכל "דבר עברה". אישית היית מעדיפה להתרחק מכל דבר שיכול להיהפך לחברות, אבל אם זה באמת סתם ידידות אז נראה לי שזה בסדר (כשזה מקובל על שני הצדדים ואף אחד לא מתכנן להמשיך את זה למחוזות אחרים או משהו).

tamarhp

New member
נו באמת!

ידידות זה קשר הרבה יותר שטחי, סתם לדבר מדי פעם או משהו כזה. חברות זה אומר הרבה יותר זמן ביחד, קשר רגשי יותר עמוק, הרבה יותר השקעה ואמון. לפרט עוד??

lali37

New member
בדיוק להפך

ידידות זה קשר עמוק שמדברים על הכל אחד עם השני חברות זה שסתם יוצאים לסרט וכאלה (אני מדברת על חברות בגילאים14-15-16-17 בגילאים יותר גדולים החברויות יותר רציניות בד"כ)

tamarhp

New member
לא משנה

בואו לא נקרא לזה בשמות, כי ההגדרות סתם יבלבלו אותנו. יש "קשר עמוק ומושקע" ו"קשר שטחי". בקשר שטחי לא נראה לי שיש בעיה של ממש (כמובן שעדיף להתרחק בכלל מהנושא) אבל מלכתחילה לא משקיעים בו הרבה ולא בונים עליו, אז זה סתם בזבוז. בקשר עמוק בגילאי 14-17 חבל להשקיע, כי ממילא אף אחד לא מוביל את זה לחתונה או משהו, ולכן מתישהו יהיו צריכים להיפרד, מה שלא קורה בקשר של שתי חברות או שני חברים. לכן חבל מראש להתחיל קשר כזה שסופו להינתק, וגם יש בו חשש שיעברו בטעות על איסורים (איסור נגיעה, ייחוד וכדו').

מוצארט

New member
בולשיט אחד גדול!!!

מאיפה לעזאזל הבאת את ה- בנות הרבה יותר רגישות מבנים?? יאללה, איזה שטויות...

mgirl

New member
תשמע,

אולי יש בנים רגישים... וזה נורא נחמד והכל, אבל אתה חייב להודות שהרבה בנים הם פשוט מצ'ואים. לפחות בחודש הראשון של קשר, הם שם רק בשביל האגו. אולי אח"כ זה מתפתח ליותר, אבל יש כאלה שאם הם יהיו בקשר עם מישהי איזה חודש ואז הם יפרדו, הבחורה תפגע הרבה יותר מהם.

tamarhp

New member
צודקת, כרגיל..

סתם, שכחת שאני תמיד צודקת? וואו, לא האמנתי שא-ת תכתבי את מה שכתבת.. תודה..

mgirl

New member
א-ני תמיד צודקת!

ולמה? בגלל שאני אמרתי. ובגלל שאני תמיד צודקת אז אני תמיד צודקת. הבנת?

מוצארט

New member
לזה אני קורא עליבות...

העניין עם הבנים (ברובם) שהם מפנימים את זה, אבל בהחלט הם לא פחות רגישים מהבנות. זה כמו להגיד שלבנות יש אף יותר יפה משל בנים - שטויות.

mgirl

New member
נו, בדיוק

הם מפנימים את זה. ז"א, הם לא טוחנים בזה שוב ושוב. רגישות היא לא האם אתה זוכר את זה, אלא האם אתה נותן לזה להשפיע עליך. בנים מפנימים ושוכחים מזה. בנות לעומתם, טוחנות בזה שוב ושוב ונהיות אומללות, וזו רגישות. 'בנת?

mayakol

New member
לבנות יש אף יותר יפה משל הבנים...

סתאאאם... המשפט שאמרת דרש את זה...

למעלה