שאלה לכולם

עונה לשאלותייך וכמובן מסירה ספקות..

אני לא נסעתי לשליחות אלא, הוריי החליטו לבדוק איכות חיים אחרת ובמקביל למידת השפה האנגלית... אני זוכרת מתי רמזו לי שאני הולכת לעבור לקנדה.. זה היה בארוחה במסעדה במרכז העיר של ראשון, איפה שאז גרתי.. הוריי אמרו שהם מתכננים לעבור בית והם שאלו אותי מה דעתי על לעבור ארץ.. כמובן שמראש לא הסכמתי.. זה היה בערך חצי שנה או פחות לפני...כמובן שהתחלה ממש לא רציתי ואז הוריי הכירו לי בת בגילי שעברה גם כן לקנדה לא מזמן (למי שתוהה מי זו ומכיר אותי זו שי).. היא ניסתה לדובב אותי וסיפרה לי כמה נפלא בקנדה ועד כמה כייף.. הגעתי לקנדה ומהר מאוד מצאתי את החבר'ה הישראלים.. וכמובן פיתחת גישה אחרת לחיים.. אני לוקחת את החיים כאל צחוק ולא אכפת אם אני לא מבינה או שזה קשה.. פשוט גישה של כייף.. להינות מהחיים.. עכשיו כשאני מסתכלת לאחור אני מגלה, שהמעבר דווקא היה לטובה... אני מרגישה פחות או יותר כמו בבית.. נכון שאני מתגעגעת לחבר'ה הישנים שלי אבל, בשביל זה יש דואר, מסן, אי סי וביקורים.. אני די מבינה אותך, עינב, אבל, תראי שבסוף זה תמיד לטובה.. זה ישפיע עלייך בעתיד וכמובן יעזור לך.. נצלי את הזמן שנותר לבלות עם חברותייך ותדאגי שהן לא ישכחו אותך וישלחו לך חבילות ומכתבים.. שלך, קרן

תזה עוד משהו

ניראה לי שלא ממש השארו לי פה חברות שיהיו איתי בקשר גם עכשיו אני לא ממש בקשר פה עם אנשים בבי"ס שאני מסתובבת אז כן.. כאילו ככה בקושי מדברות בטלפון וניפגשות אנחנו לא ממש אותו דבר הם אוהבות משהו ואני משהו אחר לגמרה. ויש חברות שאני גם ככה ניפגשת איתם פעם בחודש חודשים הם גרות רחוק ממני במרכז ואני בצפון...איתם אני מדברת כל יום בטלפון או במסנגר אבל גם יכול להיות שנדבר פחות ולאט לאט הם ישכחו אני לא יודעת כלום!!! יכול להיות זה שאני יסע אז החברות פה בקיבוץ שלי ישתנו יענו יתחילו להתקשר פתאום ואני ירגיש שהם פתאום רוצות לשמור איתי על קשר ובטח שאני יבוא לחופשות גם ירצו להפגש איתי וכאלה אבל יכול להיות שיהיה ככה רגיל קיצר אין לי מושג נחיה וניראה.. אין מה לעשות...

To4Ka

New member
עינב, זה עוד יותר טוב

אני לא מציעה לך לעזוב בריב כדי שלא תטוסי עם הרגשה רעה, אבל אם את לא ממש מסתדרת או לא מחבבת אותן את תתגעגעי פחות, וזה כבר יקל עלייך
אז תעברי ותפתחי דף חדש

לא לא רבה חס וחלילה!

שונאת לריב עם אנשים!!1 פשוט אין לי קשר איתם ממש טוב.. כאילו אני חיה איתם מגיל 0 בערך... ובד"כ יש חברה אחת או כולם בקשר ממש טוב בקיבוץ זה כמו משפחה או כמו אחים כל הכיתה אבל לי אין ממש קשר אלהם חפיף לא לא רבה!!!:)

Emc2

New member
מישהו מתנדב להסביר לי

מה הקטע בלעבור לחו"ל ולהסתובב עם ישראלים? בסדר, אני מבין, אולי בהתחלה זה יותר נוח וזה מפחית מהטראומטיות של המעבר, אבל למה אנשים שגרים בחו"ל כבר למעלה לשלוש שנים מתעקשים להשאר בחברה הישראלית הקטנה שלהם, ולא להפתח לתרבות שהם גרים בה?

Emc2

New member
שפת אם אפשר לשמר בבית מצויין

ועם כמה מתוך קבוצת ה"ישראלים" שלך היית מתחבר גם בארץ? אני אהיה מופתע עם יהיה מדובר ביותר מהעשרים אחוז...

שני דברים..

א. אני בת!!!! ב. כן הייתי מתחברת אם הייתי שומעת עליהם בארץ... ואם יש לך בעיות עם זה שיש כאלה שמעדיפים אז, כדאי לך לשמור אותן לעצמך..

Emc2

New member
*_*

א) סליחה, ניסיתי לנסח את ההודעה לשני המינים (מתוך עצלנות לבדוק את מינך בכרטיס האישי) אבל פיספתי את ה"התחבר"... שוב, שליחה ב) יש לי רק מילה אחת להגיד על ב'.... מה?!? מצטער, אבל לא הבנתי כלום

אסביר שוב..

יש ישראלים שמעדיפים להתחבר לישראלים אחרים בגלל שהם רוצים לשמור על השפה וגם בגלל שהישראלים שעוברים לארץ אחרת, משתנים לטובה ולומדים נימוסים והליכות.. יש כאלה שמשנים את גישתם לחיים (לדוגמא: אני..) ויש כאלה שלא יוצרים קשר עם ישראלים.. כל אחד ואחת יש לו/לה בחירה משלו/משלה... אני אישית אם הייתי מכירה את אותם הישראלים בארץ בוודאי שהייתי מתחברת איתם אבל, מכיוון שכרגע אני לא בארץ אז אני מתחברת איתם.. תראה, זה סיפור ארוך למה בחרתי להיות עם חבר'ה ישראלים.. ואני לא מתכוונת לספר אותו.. לפחות לא על גבי הפורום הנוכחי... אם תרצה לדעת בדיוק אז שלח מסר.. אם לא אז סבבה.. קרן

נרוש

New member
זה דווקא מה שטוב

אני הכרתי פה דווקא ישראלים שבחיים לא הייתי חושבת להתחבר עלהים בארץ... אני לא רואה את זה בתור דבר רע... רצית להכיר תרבויות חדשות ואני הכרתי.

Emc2

New member
תרבויות חדשות - עדות אחרות?

סבבה, מצוין, להחשף למשהו שונה זה תמיד טוב, אבל לא כדאי להחשף ל"ישראלים שבחיים לא היית חושבת להתחבר אליהם בארץ"... בארץ? אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהרוב כאן בחו"ל לתקופה מוגבלת. לא עדיף לנצל את התקופה המוגבלת הזאת ולנסות ללמוד משהו על תרבות המקום במקום לגלות משהו על עדות שאפשר לפגוש בתל אביב, בירושלים, באילת, ובעצם, אך ורק בארץ? אבל ניחא

נרוש

New member
שאלה...

ואני ממש לא אומרת את זה ממקום של התנשאות... אל תבינו אותי לא נכון. אבל אולי מישהו יכל להסביר לי מה כל כך מיוחד בתרבות אמריקאית שיכול לתרום לאופי האדם? אני באופן אישי לא מצאתי כלום... ונכון אולי זה כי לא חיפשתי אבל בכל זאת

Emc2

New member
אני מצטער...

אבל אם את שואלת שאלה בסגנון, משמע לא בדיוק הבנת מה הרעיון בלנסות להתערות בתרבות אחרת, בלנסות וללמוד על תרבות אחרת. בלי להעליב כמובן. עם הגישה שלך היא "אוקי, אז מה בעצם אני יכולה ללמוד מהם?" במקום "בוא ננסה, מן הסתם בתהליך אני אלמד דברים על עצמי ועל עליהם" אז הגישה שלך מוטעית בבסיסה. ואל תשאלי אותי מה התרבות האמריקאית יכולה לתרום לך, כי אני באמת לא הבן אדם הנכון לענות על השאלה...

Trinity 8 P

New member
אני אתן לך כמה הביטים התחלתיים...

נימוס. לוא דווקא נימוס מזוייף, אנשים יגידו לך "בוקר טוב" כשהם רואים אותך ברחוב מוקדם בבוקר. הם יחיכו כשהעיניים שלכם יפגשו... יש להם נטיה ויכולת להתמקד בדברים לא חשובים והם פיתחו תרבות של ספרי קומיקס ופיצ'יפקס. זה אולי נראה לא חשוב אבל זה גאוני. ארצות הברית זה המקום היחיד שייצרו בו צלחות של המלאכיות של צ'ארלי ןזה המקום שהתחיל את תרבות איסוף קלפי הבייסבול. כבוד לבני אדם אחרים. הנהיגה פה (בהשוואה לישראל בעיקר) סומכת המון על היכולת של בני אדם להעסיק שיקול דעת ולדעת שהם ימנעו מדברים טיפשיים על הכביש כי הם מכבדים אחרים על הכביש. אבל, having that said, לא מגיעים לארץ אחרת כדי ללמוד ממנה, צריך לדעת להסתכל גם על הדברים המזוויעים כמו העובדה שרובם מצביעי בוש קפיטליסטים מסריחים ושיש כאלה שמתקיפים את ספונג' בוב.. אל תלמדי מהם, תסתכלי עליהם ותגידי "הממ מעניין, זו התרבות האמריקאית, כמה טוב שבסוף אני אחיה בקנדה"

b i n g l e

New member
הטבע היהודי

ככה היה וככה הם ישארו אין הרבה מה לעשות כשמחנכים אותך שאתה מהעם הנבחר והשאר הם "סתם" גוים בעעע

Emc2

New member
תפיסה מטומטמת

ואחר כך מתפלאים למה יש אנטישמיות בעולם...

נרוש

New member
זה הכי נוח

אני עם ישראלים כי טוב לי איתם.... למה לי להעביר שלוש שנים בחברה שאני לא מרגישה נוח בה? שאין לי שפה משותפת איתם (מעבר לעברית...) אני רוצה להעביר את הזמן שלי ביחד עם אנשים שאני מתחברת ואוהבת בלי להתעקש על לנתחבר לתרבות שהיא לא שלי... אבל זאת אני ויכול להיות שאם הייתי במקום אחר שהאנשים היו קצת יותר מעניינים אז הייתי רוצה גם להתחבר עליהם. בנתיים שום דבר ממה שראיתי לא מסקרן אותי.

למעלה