שאלה לכולם על גברים.

שאלה לכולם על גברים.

אתמול חברה טובה שלי סיפרה לי שהחבר שלה קנה לה ליום ההולדת תכשיט.
לא האמנתי לה עד שהיא לא הראתה לי אותו. הייתי בהלם טוטאלי ובהיתי בה במשך איזה עשר דקות עם פה פעור.
לא חשבתי שיש דבר כזה בכלל, שגבר יקנה מתנה לאשה? וידאג לה?
מבחינתי תמיד גברים הצטיירו ככאלו שיכולים להיות מקסימים, עד שזה מגיע לארנק, ברגע שמעורבת הוצאה כספית כל שהיא ולא משנה איזה, הם פתאום מתהפכים לחלוטין.
הדוגמא הכי בולטת לכך היא אבא שלי. ההורים שלי גרושים מאז שאני בכיתה ג' בערך.
כשאבא שלי עזב את הבית, אחרי שאמא שלי הזמינה לו משטרה כי הוא כמעט הרג את התינוק, הוא מיד העביר את המשכורת אליו לחשבון ואמא שלי הייתה בחופשת לידה לאחר סיבוך קשה ולא היה לנו כסף לקנות אוכל. אני זוכרת בתור ילדה חודשים שבקושי היה מה לאכול.
אמא שלי התחילה לעבוד בעבודות פיזיות מאוד מאוד קשות מהבוקר עד הערב ומהסיבה הזו המצב הבריאותי שלה הדרדר מאוד.
היא אושפזה בבית החולים לאחר שגילו שיש לה גוש ליד חוט השדרה ועברה ניתוח מאוד קשה.
באותה תקופה אני, שהייתי בת 11 הייתי לבד בבית וטיפלתי ב2 אחיי הקטנים. אבא שלי היה מודע טוב טוב למצב ולא נקף אצבע כדי לעזור, כשאמא שלי הייתה במצב מאוד קשה בבית החולים.
כל עולמי חרב עליי ויש לי טראומות איומות בנוגע לאיך החיים שלי יראו בעתיד.
עד עכשיו תמיד פגשתי גברים שמאוד מזכירים לי את אבא שלי.
אני לא נכנסת עכשיו לרמות של מי משלם על מי בדייט. אף גבר מעולם לא הוציא עליי שקל בדייט. תמיד התווכחתי והתווכחתי עד שהוא נתן לי לשלם. ואם הוא ניצח אותי ושילם לי על הקפה לא נפגשתי איתו שוב.
ויצאתי עם גברים שאפילו לא יודעים כמה כסף יש להם בבנק מרוב שיש להם הרבה. ולי אין. כמעט ואין בכלל. ובכל זאת, הדבר האחרון שאני צריכה בחיים זה שגבר, שלא מכיר אותי בכלל ומה עברתי, ולא יודע עד כמה אני עצמאית, יבוא ויקרא לי נצלנית. אין סיכוי.
אני רואה את אמא שלי, אמא שלי היא אישה יפייפיה. פשוט יפייפיה. וחכמה ומצחיקה וכולם כל כך אוהבים אותה. ואני רואה כמה זה חסר לה שלפעמים אין אף אחד בבית והיא פתאום מרגישה את הריקנות. והיא לעולם לא תודה בזה אבל אני יודעת שהיא הייתה מאושרת עד הגג אם מישהו היה דואג לה מידי פעם, קונה לה משהו קטן ומראה לה שהוא אוהב אותה. שאכפת לו.
אני לא רוצה להיות כמוה. אבל מצד שני, אם לחיות עם גבר שיגביל אותי (אפילו בכסף שלי!), ויעשה לי חשבון על כל דבר שאני קונה, וגם לעולם לא יחשוב עליי ולא ישקיע בי, אפילו ביום ההולדת, (תמיד קניתי לחברים שלי מתנות יקרות מאוד ליום ההולדת. חסכתי חודשים לפני כדי לקנות להם, ולא קיבלתי כלום) אז עדיף לחיות לבד. לא רע לי לבד. וגם אם רע לי, עדיף שיהיה רע לי לבד מאשר שיהיה רע לי עם עוד מישהו.
מה אתם אומרים? כל הגברים הם כמו הגברים שאני מכירה?

אייני

New member
למה את חושבת שגברים שונים מנשים בזה?

יש גברים נצלנים ויש נשים נצלניות. יש גברים נדיבים, ויש נשים נדיבות.

את, כאישה - מעוניינת בין היתר בגבר שיהיה נדיב כמוך. זאת דרישה לגיטימית לחלוטין, במיוחד כשהיא מגיעה ממקום של שוויון, את לא מחפשת מישהו שיממן אותך, אלא מישהו שיעניק לך כמו שאת מעניקה לו.

ככה שהדבר היחידי שמפתיע זה שלמרות שזאת דרישה אצלך - את מתארת מצב שבו לא הצלחת למצוא שום גבר שבכלל מעניק לך אפילו מתנה ליום ההולדת (אני מקווה שהבנתי נכון וב"תמיד קניתי לחברים שלי" התכוונת לחברים חברים, ולא לחברים בכללי). כדאי לבדוק במקרה כזה אולי את לא מחפשת נכון. אולי את לא בודקת מספיק מראש את הקריטריון הזה למשל (יש דרכים לשים לב אליו בסופו של דבר, אם כי זה כמובן לא קל כ"כ), או אולי את מקלה ראש בקריטריון הזה ואז "נזכרת בו" כשכבר מאוחר מדיי?
או, אולי באיזשהו מקום ייתכן ואת מחפשת דווקא מישהו שדומה לאבא שלך. יש הרבה מאוד נשים וגברים עם בעיות לא פתורות בנוגע להורים שלהם ולכן הם מחפשים בצורה לא מודעת אדם שדומה להם דווקא. כדאי לחשוב על זה.

בכל מקרה - תנוח דעתך. רוב הגברים שאני מכיר ישקיעו באישה בטירוף. את פשוט צריכה למצוא את הגברים הנכונים, זה הכל

באמת?

זה נראה לי כל כך לא הגיוני כשאני חושבת על זה. אתה יודע כמה כתבות קראתי באינטרנט על הנושא הזה? ובכל תגובה של גבר שם נאמר שכל הנשים הן נצלניות ושכל מה שמעניין אותן זה כסף. ושייצאו לעבוד. אני לא מכירה אישה שלא עובדת. ההפך אני מכירה מלא נשים שמרוויחות הרבה יותר מהבעלים שלהן. מי מתחשבן על הדברים האלה כשחיים ביחד?
לא מעניין אותי רק כסף, אני רק לא רוצה להרגיש מסכנה. היה לי את זה מספיק בבית. אני לא חושבת שאני מאוד בזבזנית אם פעם בכמה חודשים מתחשק לי לקנות שמלה חדשה. אני לא יודעת כמה נשים אחרות מבזבזות אבל זו לא נראית לי הוצאה מוגזמת. אני לא מבקשת שבן הזוג שלי יקנה לי, למרות שזה יכול להיות מאוד נחמד אם הוא כן, אני פשוט מבקשת שלא יחליט לי מה לעשות עם הכסף שלי ושיפרגן ולא יגיד שאני מבזבזת על שטויות.
ולא, אני לא מחפשת מישהו כמו אבא שלי. ואני לעולם לא אסלח לו על מה שהוא עשה לי. בגלל זה אני דפוקה. בגלל זה כנראה אני מסתכלת על דברים שוליים ומחפשת מישהו שאם אי פעם יקרה לי משהו, אני אדע שהוא יהיה שם בשבילי או שאם אי פעם יהיה חסר לי קצת כסף למשהו שחשוב לי הוא יעזור לי כי אכפת לו ממני. וכמובן שאני אעשה את אותו הדבר מבלי לחשוב פעמיים.
זה פשוט נראה לי בלתי אפשרי למצוא.

אייני

New member
ברצינות?

את בונה את תפיסת עולמך על הגברים לפי הטוקבקיסטים באינטרנט? 90% מהטוקבקיסטים באינטרנט הם או טוקבקיסטים בתשלום שהמטרה שלהם זה בכוונה לעצבן כדי שיגיבו יותר (או סתם לתמוך במישהו ספציפי), או פשוט טרולים משועממים שנהנים מהשטויות האלה ומתשומת הלב.

עשי טובה לעצמך - ותבני את תפיסת העולם שלך פשוט לפי העולם שאת חיה בו, לא לפי קשקושים אקראיים לאיזו כתבה מפגרת באינטרנט.

ואני לא חושב שזאת בזבזנות גם לקנות עשרים שמלות בחודש. בזבזנות היא לא "לקנות X דברים". בזבזנות היא להוציא יותר כסף ממה שאתה יכול להרשות לעצמך, או להוציא כסף בצורה שלא תואמת את סדר העדיפויות שלך (למשל, את רוצה לחסוך לדירה - ומבזבזת על מכונית). אם את מרוויחה מספיק כסף כדי להרשות לעצמך לקנות דברים, ומה שמעניין אותך זה לקנות שמלות - אז למה זה בזבזנות? קני ותהני. הכל עניין של סדר עדיפויות בחיים ויכולת כלכלית, זה הכל.
מה שכן - זה שכשחיים עם בן זוג, אז גם לו יש מילה בנוגע לסדר העדיפויות, ולכן במקרה כזה הוא בהחלט עלול לחשוב שזאת בזבזנות. במקרה כזה - צריך לדבר איתו ולהגיע להחלטות משותפות בנוגע לתקציב שלכם. וזה גם מתקשר לדבר הבא שרציתי להגיב לך - "שלא יחליט לי מה לעשות עם הכסף" - זה תלוי. כשחיים ביחד, ההוצאות הכלכליות הן משותפות, ולכן גם ההחלטות הכלכליות צריכות להיות כאלה. לכן, כמו שאת תוכלי להטיל וטו על קניות של בן הזוג, גם הוא צריך להיות מסוגל להטיל וטו על קניות שלך. במקרה כזה כמובן שצריך לדעת לדבר בזוגיות. אם אתם לא מסוגלים להסכים על הוצאות כלכליות, אז כנראה שאתם לא מתאימים פשוט.
ככה שצריך להפריד בין "להחליט עלייך" לבין החלטות כלכליות שצריכות להתבצע ביחד. אם את עושה את ההפרדה כבר - מעולה. פשוט זה לא היה ברור מההודעה שלך.

ולא התכוונתי שאת מחפשת במודע מישהו כמו אבא שלך. התכוונתי שאת מחפשת מישהו כמוהו - בלי לשים לב לזה בכלל. רוב האנשים במצב שתיארתי - בד"כ כועסים מאוד על אחד ההורים שלהם, ובלי לשים לב איכשהו יוצא שכל בני הזוג שלהם נורא דומים להורה שהם כועסים עליו, למרות שהם הכי לא רוצים מישהו שדומה לאותו הורה.

זה בהחלט אפשרי למצוא, זה אפילו קל יחסית למצוא. את פשוט צריכה להבהיר לעצמך את הקריטריונים ולפעול לפיהם. זה הכל.

לא

אני סתם נתתי את הכתבות כדוגמא. זה פשוט כואב לי שכל כך הרבה גברים חושבים שזו נצלנות מצד אישה לצפות מידי פעם למחוות קטנות (לא צריך שיהיו יקרות), כאילו שבכלל לא צריך להשקיע בזוגיות, ושזה לא לגיטימי לתת. ואני כל כך רוצה מישהו שאני אוכל לתת לו יש בי כל כך הרבה רצון לתת אבל אני מפחדת שזה לא יהיה הדדי. אני במילא מתקשה לסמוך על אנשים ואני לא רוצה שזה יתגבר אצלי בגלל השטות הזו. אני מפחדת לתת את הנשמה שלי למישהו ולא להרגיש את זה בחזרה.
ו..דיברתי על בן זוג שאני לא חייה איתו. אף פעם לא חייתי עם מישהו. ברור לי לחלוטין שכשגרים ביחד סדר העדיפויות משתנה ובוודאי שלא אוציא כספים שאין לנו וגם אתחשב בדעתו. מה שאני מדברת עליו כרגע הם דברים שחוויתי עם בני זוג שסיפרתי להם שקניתי לעצמי משהו והם עשו לי על זה פרצוף ולא פרגנו בכלל. אני לא מדברת על זה שהם מעולם לא נתנו לי כלום.
אולי זה כי אני מאוד משדרת שאני עצמאית ושאני לא צריכה גבר כדי להסתדר בחיים ואני מראה לכולם שיש לי כל מה שאני רוצה ושאני מאושרת ואני תמיד ניראית טוב ומטופחת..למרות שבפועל אני עצובה הרבה פעמים וגם..אין לי כל כך הרבה. ואני מאוד מתביישת להביא גבר אליי הביתה.
אולי זה משהו בגישה שלי. במה שאני משדרת

אייני

New member
וובכן

יכול להיות שמרוב שאת מפחדת את משדרת בעצם שכאילו אין לך רצון בעצם להעניק? הרי אנשים לא קוראי מחשבות. הרבה פעמים לדוגמא ביישנות נתפסת כסנוביות. אולי הפחד שלך מזה גורם לסביבה שלך לראות את זה כרתיעה מהענקה, ולכן את מושכת אנשים בהתאם?

בנוסף - אם בני הזוג אשכרה עיקמו את האף ולא פרגנו - זה ממש ממש לא קשור לנצלנות או משהו כזה. זה קשור לאופי דפוק שלא מפרגן, נקודה. מישהו מראה לך משהו חדש שהוא קנה - המינימום של המינימום של נימוס בסיסי זה לחייך, להגיד תתחדש, ולסתום.

ואגב, האם ייתכן שאת משדרת קיצוניות, ולא באמת עצמאות? יכול להיות שמרוב שאת משדרת שאת "לא צריכה גבר", אנשים פשוט קולטים את זה ולכן מי שנמשכים אלייך הם בקטע של "לא צריכים אישה" ולכן את מקבלת אנטיפתים שאפילו לא מסוגלים לנימוס מינימלי?
בנוסף, אם את תמיד מאושרת ותמיד נראית טוב ומטופחת למרות שבפועל את עצובה - לדעתי זה משדר מאוד סגירות רגשית. מה שגורר, שוב, אנטיפתיים שלא איכפת להם מהרגש...

אני חושב שאת צריכה לעבוד קצת על עצמך - להיפתח קצת, ולהתחיל להאמין באנשים באופן כללי מחדש. ואפילו להרשות לעצמך קצת להיפתח רגשית ולשתף אנשים גם כשרע לך. באופן כללי - זה דיי חשוב בזוגיות. אחרי הכל אהבה היא סוג של היפתחות עצומה וביטחון עצום בצד השני. כל עוד לא תהיי במצב שתוכלי לסמוך על מישהו ב100% או תהיי פתוחה מספיק עם מישהו - לא תוכלי לאהוב באמת ובתמים. לפחות לדעתי.

תפסיקי לפחד, תתחילי לחיות.

ראית חיים לא קלים, אני מכירה עוד הרבה נשים עם אבות כאלה קשים שיצאו מהן נשים מאוד מצליחות.
תראי את היתרון - את לא פראיירית. אם משהו ייראה לך עקרוני, את תילחמי והפעם גם יהיה לך כוח כי את ילדה גדולה ופיקחית ולא תהי איפה שרודים בך.
את מתארת אלימות כלכלית שלא נחסכת מקשת מאוד רחבה של חתך מעמדות נשים, וזו מציאות.
איך הנשים נלחמות בזה? מאוד פשוט, עצמאיות מבחינה כלכלית, יוצאות לעבוד עם חשבון אישי שלהן.
אישה חזקה לא מנצלת גבר למטרות כלכליות. הנצלניות בסופו של דבר נשארות עם קולפן תפוחי אדמה כי גבר שיש לו כסף ושדואג באמת לכסף שלו, לא ישאיר לאחת כזו הסכם ממון נדיב.
ולפני מימוש הקשר הוא מחתים אותה על X Y Z. ואם הוא חכם, לירה היא לא תראה.
וכשזה יגמר (כי גבר בכל זאת בן אדם ורוצה רגש אמיתי בקשר) היא תעבור לגבר האמיד הבא עד שהיא תשיג את מה שהיא רוצה, גם במחיר יוגורט במקרר כי היא צריכה להראות כוסית.
עד כאן נשים נצלניות. בדיוק כמו שיש כאלה גברים.

ממה שאני רואה עכשיו, את מדברת על עוד משהו, לא המחווה ולא הכסף עצמו אלא הפחד שמישהו ישלוט בך.
את מביאה את המקרה הכלכלי מהבית כי זו היתה הדרך של אביך להראות שליטה. כאן את אומרת "לא עוד" , ואת צודקת.
רק שהפרשנות שאת עושה לזה, עושה לך שירות לא טוב כי את נכנסת לזה יותר מדי רגשית מאשר לבוא ולהחליט - אני רוצה לעמוד ברשות עצמי. להיות בעלת יכולת השתכרות כלשהי (ובשביל זה יקירתי את צריכה לצאת ללמוד ולהכשיר את עצמך, לא משנה במה), ארוויח לבד את הכסף, אצור ח-ן בנק רק שלי, אחסוך כמה לירות ואקנה לי לפי תקציב שאוכל לעמוד בו XYZ פעם בחודש נניח.

כשתחליטי להתחתן יום אחד, ושבנוסף בחרת להיות הזוטרית או המנהלת חטיבה באיזה עסק/ארגון, את עדיין אדון לעצמך. בדיוק כמו שרצית.
אהבה או לא אהבה, את צריכה לדעת לעמוד ברשות ובזכות עצמך, עצמאית.
בלי קשר לאמא או אבא.

הצעד הכי חשוב מכל הצעדים הוא לדעת לבחור את הגבר המתאים לך. השאר, סתם ביטחונות אישיים שלך לעצמך.

אני לומדת רפואה

ונלחמתי בכל כוחותי כדי להגיע לזה.
אני מאמינה שעם מי שאני לא אתחתן, תהיה לי משכורת גבוהה משלו כי אני מאוד עצמאית חרוצה ולא מתעצלת לעבוד שעות רבות. וגם לא תהיה לי בעיה עם זה. מי מרוויח יותר או פחות זה ממש לא משנה לי.
אני ממש לא מחפשת מישהו שיממן אותי. ולעולם לא אוותר על לעבוד.
אני רק צריכה לדעת שמי שאני אהיה איתו יהיה שם בשבילי. מישהו שאני אוכל לסמוך עליו. מכל הבחינות

קודם כל, ללמוד.

אם יש אהבה במקביל?! סבבה. אבל לא לוקחים שום מחיר כלכלי נוסף מלבד הלימודים.
תקרעי את העכוז עד שתקבלי את התעודה.
תחליטי להתחתן?! אחלה, אבל שזו לא תהיה הוצאה.

תלמדי יקירת,. אחר כך תדאגי לאהבה. אהבה מגיעה לכולם, השאלה היא האם יודעים לבחור אותה בחוכמה,
לבחור נכון את בן הזוג (שלא יהיה קשה/ שתלטן) ושיידע להעריך אותך באמת בעבור מי שאת, עם אותה מנטאליות וראש ולספק את הצרכים הרגשיים שלך.

ובסוף, האדם הנכון יתברר לך שהיה תמיד מתחת לאף שלך...

ladykat

New member
אם האהבה מגיעה לכולם

אז למה שנבחר אותה ?

היא תגיע וזה מה שיהיה.

אין כאן פאטאליסטיות,

הזדמנויות מגיעות לכולם, השאלה היא האם את בוחרת נכון. אם את לא בוחרת נכון- את נשארת לבד.
ואם את מתעקשת בכוח על מערכת יחסים שלא הולכת - את או סובלת (וזו כבר לא אהבה או זוגיות) או שאת לבד.
תזכרי שהחיים יותר חזקים מהרצון האגואיסטי של האדם ואם את הולכת איתם ראש בראש - זה מה שתקבלי, כלום בעצם.

ladykat

New member
את אומרת את זה בעצמך:

אם זו המערכת היחסים הנכונה- זה פשוט קורה ! כי זה שם וזה נכון. את לא בוחרת את זה !
זה פשוט שם כי זה קיים וזה טוב ונכון.

ו"במקרה הלא נכון" - הרי זה מקרה לא נכון !
את לא בוחרת!
את מכריחה את עצמך -
ומפה השורש של לא נכון!

לקשר הנכון - את לא צריכה להכריח את עצמך.

אין בחירה -
או שזה קורה , או שאת סתם מכריחה - וזו לא בחירה.

sani48

New member
בטח שיש בחירה

מה זה מכריחה את עצמך להישאר?
אם מישהי נישארת עם בן אדם שלא מעריך אותה(והיא מודעת לזה)אז יש לה ערך עצמי נמוך מאוד,ובגלל הבחירןת המוטעת שלה,היא תשרוף כל פעם זמן ואנרגיות על מישהו אחר(שהיא חושבת שיש בנהם משהו מיוחד)וככה זה יכול להימשך שנים רבות,זה משהו שמשפיע גם על האופי של הבן אדם,ומוריד לו כל פעם את הביטחון מחדש,אם התמזל מזלה של הבחורה והיא נפלה באמת על הבן אדם הנכון,אז יופי,אבל זה לא משהו שבא כל כך בקלות לכל אחת(במיוחד לא לכאלה שיש להן בעיה של ביטחון עצמי),לכן חשוב מאוד לעשות את הבחירות הנכונות

ladykat

New member
"בחירות" כאלה

זה אף פעם לא במודע.

בנאדם לא בוחר להישאר במקום אומלל בחיים שלו.

ועל הבנאדם הנכון - "לא נופלים"

בחיים האלה אין לנו "בחירות" או "נפילות" או במקרה

אין מקריות.
הכל מכוון. מכוון שנלמד.
אין לנו בחירה או יד בדבר.

sani48

New member
אני מכיר לא מעט בחורות

שבמודע נישארו עם גבר שבוגד בהם(ועד היום הן חיות איתו באותו בית)ולפעמים כן נופלים על הבן אדם הנכון(את יכולה לקרוא לזה גורל או מזל,או לא משנה מה)בחיים האלה יש לנו ועוד איך בחירות,אחרת מה אנחנו שווים?אם לא תיהי מודעת לזה שהבחירות שאת עושה מאוד משמעותיות,איך תלמדי משהו?נכון שבהרבה מהמיקרים אנחנו מקבלים הכוונה חיצונית,אבל מה שקורה בסופו של דבר תלוי בנו

ladykat

New member
בגידות זה לא בן זוג מתעלל.

ובדרך כלל לבחירות כאלה יש תירוצים אחרים.

לא בחרת להגיע לעולם הזה, איך תגיד שיש לך בחירה או יד במשהו ?
אין לנו בחירה בכלום.
הכל הבורא שם מולנו כמו במשחק של קלפים.
כל מהלך שלנו ידוע לו מראש.
זה רק נראה לנו ש"בחרנו"
אין בחירות.

sani48

New member
לא דיברתי על בן זוג מתעלל(למרות שגם זה קיים)

דיברתי על בן זוג שלא מעריך,מה קשור זה שלא בחרתי להגיע לעולם לבחירות שאני עושים בחיים?
,לפי התאוריה שלך,כל בן אדם שעובר סבל כלשהו,לא צריך להילחם בשביל לשנות את זה,כי זה כניראה רשום למעלה,וזה מה שצריך לקרות

ladykat

New member
לא אמרתי כזה דבר

רק אמרתי שאין לנו בחירות.

אם הבורא הביא לנו מלחמה אל הידיים - ברור שאני אפעל.
עדיין -
לא אני הבאתי אל עצמי את המלחמה.

sani48

New member
לפעמים צריך לפתוח במלחמה

גם אם היא לא בא אליך
,אם הכול היה ידוע מראש לא היה הרבה משמעות לעולם הזה,איך שאני רואה את זה,כל מה שאנחנו בוחרים לעשות בחיים זה סוג של מבחן,ואם אנחנו בוחרים לא לעשות כלום בזמן שכן היה צריך לעשות משהו,אז נכשלנו בגדול

למעלה