שאלה לכולכם

KnifeX

New member
שאלה לכולכם

שלום אני גבר בן 38 (מבנה גוף - רחב + כושר פיזי טוב)שמאוד מעוניין ללמוד קרב מגע ו\או כל אומנות לחימה אחרת,וזאת בגלל האלימות הגואה ברחובות. האם בגילי זה רלוונטי להתחיל ללמוד דברים כאלו? אם כן,לאיזו רמה אני יכול להגיע? האם זה מספיק בשביל להתגונן? ומה הייתם ממליצים לי? תודה רבה לכולכם!

אמילי ב

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני משערת שתוכל ללמוד בגילך כל אומנות לחימה(אין הגבלה של גיל ללמידה, זה תלוי רק בבריאותך.) אך מן הסתם זה תלוי בכושרך הפיזי ההתחלתי. ואולי תתקדם יותר לאט מאשר בחור צעיר.. אך גם תתקדם(אם תתמיד) אתה צריך אמנות לחימה שתוך זמן קצר תלמד את העקרונות והבסיס שלה ולא כזו ש"נמרחת" על פני זמן ארוך...

chinabird

New member
כן, גבוהה, כן.

מה ממליצים ודאי תלוי גם באיפה אתה גר, ומה נטיות לבך. אז איפה אתה גר, והאם חשבת על כיוון כלשהו, או שמעת על משהו שלכד את שימת לבך? האם אתה מחפש אמנות שתיתן לך כלים להתגונן תוך זמן קצר ותשלח אותך הביתה, או משהו שייתן לך כלים וגם יהיה בו מספיק עושר כדי להמשיך עם זה הלאה? ועניין הגיל, כאמור, אינו נראה לי בעייתי. רבים התחילו בגילך ואחריו.

ממממ

לאדע למה אבל יש לי תחושת בטן שתאהב ג'יג'יטסו... זו אומנות לחימה יפנית (ממנה יצאו הקרטה והג'וטדו) היא מאד מתאימה להגנה עצמית, והיא מתבססת על הרבה תרגילים מרתיאים, אפשרות לגמוטר קרב מהר... אמממ אבא שלי בן ארבעים ושתיים ומתאמן בג'וג'יטסו.. אבל המלצתי מהלב היא שתלך לשיעורי ניסיון במוכנים באזוריך ותבחר לבד, שיעור ניסיון בכולם זה חינם.....

crane

New member
טועה

הקרטה לא קשור לג'ו ג'יטסו, מלבד סגנון ואדו ריו, שמשלב טכניקות של קרטה שוטוקאן עם הפלות ובריחים של ג'ו ג'יטסו.

amir_aikido

New member
מצטרף להמלצה על בדיקה עצמית

ראשית, אני מצטרף להמלצה ללכת ולהתרשם בעצמך. בפורום תוכל רק לקבל המלצה מכל אחד על מורהו או על מעט מורים שחביבים עליו, והם לא בהכרח יהיו המתאימים לך. תיקון קטן להיסטוריה: מעט משיטות הג'ו-ג'וטסו הן אכן המקור לג'ודו, אך מקור הקראטה איננו קשור לג'ו-ג'וטסו. ולמיטב ידיעתי, אף אחת משיטות הג'וג'וטסו שהיו המקור לג'ודו לא נלמדות בארץ. לעומת זאת, רוב שיטות הג'ו-ג'וטסו שקיימות בארץ התבססו על ג'ודו כעל חלק מהבסיס שלהן וניסו לקחת את הג'ודו ולהפוך אותו לקרבי יותר בחזרה. נשמע מסובך? ג'ו-ג'וטסו הוא שם כולל להרבה אמנויות לחימה שונות. שנוסדו בתקופות שונות. מעט משיטות הג'ו-ג'וטסו העתיקות נלמדו ע"י ג'יוג'ורו קאנו, מייסד הג'ודו והג'ודו פותח על בסיסן. כשהג'ודו הגיע לארץ ולעולם, היו מורים הרגישו שהלימוד שלו הוא יותר מדי תחרותי ולא מספיק קרבי, והם יצרו שיטות לחימה משלהם על בסיס שילוב של ג'ודו וקראטה, וכינו אותן ג'ו-ג'וטסו. רוב השיטות הנלמדות בארץ שייכות לקבוצה זו. אמיר

siziphus

Active member
שלום מר סכין איקס...

אני בן 32, סובל מסכרת ולחץ דם, כמו גם עודף משקל (עצמות גדולות....).... התחלתי לפני שמונה חודשים להתאמן. הכושר, הסיבולת והבטחון התעצמו פלאים. היום אני חגורה ירוקה. תתנסה, תתעניין, תתמיד. בהצלחה.

דו קרב

New member
חפש את יובל נחמקין הוא בפורום.

ודווקא בקטע של מקלות. ארניס,אסקרימה, קלי, (השד יודע את ההבדל)

מצאנו כבר אחד את השני

"קטע של מקלות" זה תיאור נחמד אבל השיטה כוללת יש גם חרבות, סכינים (בעיקר) ויד ריקה
ארניס / אסקרימה / קאלי / סילאט ... אפילו השד לא יודע מה ההבדל

marx04

New member
אומנות לחימה

אין שום מניעה שתתחיל לעסוק באומנות לחימה בגיל 38, במיוחד כאשר אתה מתאר שאתה בעל כושר פיזי טוב. מאחר שעל פי חישוב קצר עומדות בפניך לפחות 40-50 שנות פעילות, אין לי כל ספק שתוכל להגיע לרמות הגבוהות ביותר האפשריות. רק לשם דוגמא, לפני מספר שנים השתתפתי בסדנת אייקידו שהעביר מורה יפני בן 60 לערך, כשיחד אתו הגיע תלמידו הצעיר בן ה-73 (בעל חגורה שחורה כמובן). כאשר ניסיתי לבצע טכניקה עם ה"ילדון" הזה הוא ניצב כסלע ללא תזוזה, וכששיעמם לו הוא פשוט העיף אותי מצד לצד. המלצתי שלא תיחפז, תעבור במספר בתי ספר לאומנויות לחימה באיזור מגוריך, ותבחר את בית הספר שנראה לך ביותר (בהתאם לאוירה בבית הספר, למורה, להתאמת האומנות לצרכיך ולאופייך). אם חיכית עד היום אין סיבה שתבחר דווקא באומנות שתקנה לך כישורי הגנה עצמית במהירות המירבית. יחד עם זאת, בעקבות דבריך, שבהם הדגשת את רצונך ללמוד בגלל האלימות הגואה, אני ממליץ לך לחשוב ברצינות על קרב מגע. קיימים מספר איגודים בארץ, שבכולם לומדים קרב מגע דומה מאד ויעיל מאד - קרב מגע ישראלי, קרב מגן ישראלי, האיגוד הבינ"ל לקרב מגע. להלן קישורים: http://www.kravmaga.co.il http://www.kravmagen.co.il/index_heb.htm http://www.kravmagaisraeli.com בברכה, אורי.

בכנות? אם אתה מעוניין רק בגלל

האלימות, הייתי ממליץ שלא ללכת לא"ל. גם אלו שלכאורה מתאימות לך (קרב מגע/קמ"י) לא שוות כלום ללא התמדה באימונים. ואין התמדה באימונים בלי הנאה מהאימון או מוטיווציה חזקה. יש דרכים אחרות להתמודד עם האלימות. כלב, צופר, קורסי הגנה עצמית (המפתחים מודעות נכונה ולא רק איך לתת או לחסום אגרוף) וכדאי להתעניין אצל "התגוננות רחוב" שכותב כאן בפורום. א"ל לצורך פיתוח יכולת הגנה עצמית בזמן קצר, זה בערך כמו לקנות רולס רויס כדי לנסוע למכולת פעם בשנה. זה יעשה את העבודה, אבל בהשקעה גבוהה מאוד לעומת הצורך המוצהר. http://www.tapuz.co.il/pcards/showcard.asp?forumuserid=50562

למעלה