שאלה לכוולם

b e c k y

New member
יש לי שאלה קטנה

סתם שאלה שלא קשורה לכלום. פשוט כי אני לא מכירה אותך. בן כמה אתה? אני רואה שאתה כותב הרבה בפורום ובעצם אני לא מכירה אותך בכלל. אני אשמח לדעת בן כמה אתה ומאיפה אתה בארץ. (אני מקווה שתספר לי)

jasmine38

New member
מה קורה עם הצינון והנזלת?

אפשר להניח שהמצב נרגע? ספרי לנו מנסיונך, איזו שיטה עזרה, ולאיזה שת"פ זכית מהילד?

b e c k y

New member
../images/Emo10.gif כלום לא עוזר.

הילד מצונן נורא. הוא לא הסכים שאני אטפטף לו כלום לאף והאדים עוזרים קצת אבל ממש לא מספיק. הוא כועס עלי (מה אני אשמה?) ומתקשה לנשום. זהו. אין לי שום דבר משמח לספר.

jasmine38

New member
סליחה שאני נודניק

לא לטפטף לאף, אלא תרסיס לאף. זה מרתיע את הילד בהתחלה, ולכן בהתחלה צריך הכוח. אין ברירה. בהמשך, הוא יבין שזה לא כל כך נורא, וישתף פעולה. גם לבני זה היה כך, הוא קיבל את התרסיס להתיז על דף נייר, שיראה שזה לא תכשיר ואו מכשיר אלים. ולאחר זמן מה, הפריע לו האחיזה שלי שכובלת אותו, פחות מהתרסיס. האחיזה נועדה, למנוע ממנו להפצע הגלל תנועה חדה ולא מבוקרת שלו, ובכדי למנוע אדי מי מלח לעיניים. אגב, אני לא מתרגש מהבכי שלו (לפחות לידו אני מפגין קור-רוח). הבכי קצת עוזר להפרשת הנזלת לקינוח האף, (נחמה קטנה). אמצעי שיכנוע נוסף........ מדי פעם (כל מספר חדשים, אנו עושים בדיקת ליחה, ע"י שקשי (שאיבת דגימה באמצעות צינור דרך הפה לקנה הנשימה), הוא עדיין לא יודע לירוק ליחה. ואם הןא מצונן, אנו מספרים לו, שהחיידקים גדלו, וכן הם לוקחים חלק מהאוויר שלו, ולכן צריך לכאסח אותם. ותפקיד מי המלח, להפחיד את החיידקים, שיברחו מהראות, ויבקשו לצאת מהגוף באמצעות הנזלת. ואם לא משתף פעולה, אנו מספרים, שלמחרת ניסע למרפאה, ונשאב את החיידקים באמצעות "צינור", שזה החשש הכי גדול, ואז הילד הופך להיות מאוד ממושמע. (נכון שהוא עושה זאת תחת איום וחרדה, אך בסיכום של איזון בין חרדה לבין הבריאות, לדעתי זה משתלם).

jasmine38

New member
ועוד משהו חשוב

להכין הפתעה של מדבקות או משהו שהילד אוהב, בכדי לתת לו לאחר הטיפול, בתוספת המון פירגון ועידוד.

b e c k y

New member
טוב, הצלחת לשבת לי על המצפון.

היום בערב אני אתעקש איתו. אגב גם אנחנו היינו נוהגים להכריח אותו לקבל טיפולים שונים ובדיעבד גילינו שהיתה לזה השפעה גרועה מאד עליו. זה גרם לו לחוסר ביטחון ולחרדות. לקח לנו הרבה זמן לעשות את הקישור אבל כשהבנו ושינינו את הגישה נעלמו גם הבעיות ההתנהגותיות שהיו. היום אנחנו לא מכריחים אבל מתעקשים ומסבירים. אגב לגבי דגימות הכיח גם אנחנו עברנו את הסיוט הזה בישראל. אני לא יודעת למה לא עושים את זה בהרדמה מקומית כמו פה. בכל אופן פעם אחת הודעתי לרופא שאני לא מסכימה יותר לבדיקה האכזרית הזו. הוא יכול לעשות אותה בהרדמה מקומית או לא לעשות אותה בכלל. והפלא ופלא הוא הצליח להסתדר בלעדיה.

שלום בקי יש לי EMAL ../images/Emo11.gif

שלום בקי מה נשמע? אצלי הכול טוב. אני אשמח להסביר לך בEMAL טוב. לך יש? או פה במסר נתכתב. [email protected] שבת שלום לך מאחל לאנדרו יונתן

למעלה