שאלה לכווולם

tamir2006

New member
שאלה לכווולם

אבקש תשובות רציניות ענייניות וכמה שפחות ציניות(כדרכם של ישראלים בדרך כלל). למה אוניברסיטה על פני מכללה??

R o n 86

New member
כמה סיבות שכרגע אני מצליח לחשוב:

-יותר קשה להתקבל--->בממוצע התלמידים יותר חכמים-->אם אתה באוניברסיטה יחשבו שאתה יותר חכם מאחד שבמכללה -איכות המרצים.... לא נראה לי צריך לפרט כאן -יותר זול

XnirX

New member
אז ככה

תואר שונה בתחום הטכנולוגי - B.SC לעומת B.TECH יותר זול כמו שכבר נאמר ובמקום עבודה יסתכלו עליך בצורה אחרת לגמרי

כי יכול להיות שאפילו תלמד שם משהוא

אני לא ציני :)

edi18

New member
תלוי בתחום-אם אתה רוצה ללמוד

משהו הומני אז אין הבדל ויש מכללות שטובות יותר מאוניברסיטה. אך בתחום ההי תק יש הבדל ברמת הלימודים ובהערכה של המעסיקים.

gabimaor

New member
היה לא משמן דיון

דומה על כך. נאמרו הרבה מאוד דברים חכמים. אולי כדאי לחפש את זה ולקרוא. לדעתי,כמו שכבר נאמר,יש תחומים שמכללה עדיפה בהרבה בהנחה שניתן לחיות עם המחיר. יש מכללות שמתמחות בתחומים מסוימים והן פשוט טובות יותר.זה נכון בעיקר בתחומים יותר הומניים,מדעי החברה.לגבי התחום הריאלי, עדיין יש התייחסות רצינית יותר לבוגרי אונברסיטה על פני מכללות.לגבי איכות ההוראה,לא חושב שיש בזה אפילו גרם של אמת. איכות המרצים,לפחות באונ' ת"א בפקולטה להנדסה, היא נמוכה להחריד.חלק (אולי כולם) מהמרצים הרי מרצים מאונס ולא מתוך בחירה ומרגישים את זה נהדר.....

TRIPLEfnH

New member
כי אנחנו חיים בחברה תחרותית ?!

ואם יותר קשה להתקבל למשהו ויותר אנשים רוצים להתקבל אליו אז הוא יותר טוב.

זה לא תמיד נכון

לא בכל מסלול לימודים כל אוניברסיטה עדיפה על פני כל המכללות. זה פשוט ענין של רמה אקדמית ושל סגל הוראה. מן הסתם מוסדות המחקר העיקריים נמצאים באוניברסיטאות ושם גם נמצאים המומחים בתחומם בד"כ.

למעלה