שאלה לכוווולם !

berrale

New member
מסכים

מסכים מאוד, בייחוד לגבי החלק השני. כל מי שחושב שיוכל לשנות, צפויה לו אכזבה מרה. לגבי החלק הראשון, נכון היו שינויים (תואר שני יש כבר מזמן אבל מלגות לפטופ וכו´ לא היו בזמני..). הדברים קשורים כמובן בשוק ההיי-טק. אבל לצערי, כצפוי, לאור המשבר החמור בהי-טק ירד הצבא מחלק מהרעיונות לטיפוח העתודאים. הצבא מתנהל בראיה צרה, לטווח הקצר, בשיטת כיבוי השרפות, וחבל שכך ! לא אתפלא אם בקרוב יוחלט "עקב קיצוצים" על חיסול המלגות והתנאים המשופרים. לגבי הבטחת שיבוץ במקצוע- אני לא מאמין שהצבא אי פעם יבטיח למישהו דבר כזה, שהרי צרכי הצבא קודמים לכל, והדבר הוכר גם ע"י בית המשפט.

Hawk17

New member
צודק

זה כנראה באמת ככה. העתודאי שאני פגשתי אישית שייך לדור לפני שנתנו כסף ו"התחייבו" על שיבוץ במקצוע.

פלטרון

New member
שאלה לכוווולם !

אני אמנם חדש (יחסית) בפורום , אבל שמתי לב לכך שבכל פעם שיש ויכוח על עתודה בעד או נגד , הדיעות , ובעליהן , מתחלקות ל-3 ( נו .. צבא הרי
) : 1) עתודאים ותיקים - בקבע ( לקראת סיום ממש ) , או אחרי שירות , והם קוטלים העתודה חבל"ז. 2) עתודאים שלומדים כרגע ! חלקם קוטלים .. חלקם לא ... ( רציתי לרשום שרובם קוטלים ... אבל שיניתי דעתי ... לא ממש ספרתי הרי ! ). 3) עתודאים wanna be - בני 17-18 ומתלבטים . והם לרוב ( כולם ממש - כי אני לא זוכר מקרה הפוך ) תומכים בעתודה ! ובלהט ! ויש להם מגוון דיעות בעד .. לא רוצה להתיימר להבין מה ולמה - אבל שימו לב לחוקיות המעניינת הבא : ככל שאתה עמוק יותר במסלול , אתה יותר נגדו ! למשהו יש דיעה בנושא ?? אני אתרום את שלי - אתה בן 17-18 , זה הרי טבעי שיהיו לך לבטים . הרבה אנשים בעלי לבטים , מנסים לשכנע את עצמם ע"י כך שהם מביעים תמיכה גורפת במסלול , ומשננים ( בפורום ) שוב ושוב את היתרונות . אתה בן 21-22 , אוטוטו בצבא . נו , אתה הולך לעבור מאזרחות לחיילות. תקבל משכורת כמו קרבי , תשרת כמו ג´ובניק - בהבדל , שלך כבר יש תואר אקדמי , וכבר קרעת את התחת 4 שנים בשביל משהו , שאת פירותיו המידיים יקבל משהו אחר( צה"ל ) . אז הנה הסיבה למרמור . אתה בן 26-27 , כבר עמוק בצבא ויודע בדיוק מה זה עתודה . אז הנה מספיק סיבות להיות נגד ( סיבות , שעכשיו כשאתהבעתודה , אתה יודע אותם ) נ.ב. פרט לשמש כמובן , שהוא נופל לקטגוריה אחת , ועם זאת תומך נלהב של העתודה . למשהו יש דיעה אחרת ?? למה ככל שאתה עמוק יותר במסלול , אתה נהייה יותר נגדו ( יחסית כמובן לנקודת הפתיחה ההתחלתית שלך .. ) ??

יוסי99

New member
סטטיסטיקה

1) כמו שנאמר כבר הרבה פעמים, עתודאים מרוצים\מרוצים יחסית לא מחפשים פורומים של עתודה, יש להם דברים אחרים על הראש ואין להם "מסר לאומה". 2) מדי פעם הם מופיעים, אבל הם לא נשארים כאן באופן קבוע, כי אין להם "מסר לאומה". הם הסתדרו טוב פחות או יותר, כמובן שבטח שמעו גם על מקרים שלא, אז הם לא יגידו לך "כן זה הדבר הכי טוב בעולם.." שיהווה משקל נגד ל ראנווי למינהם שאומרים "זה הכי גרוע בעולם". הם בסה"כ מגיעים, אומרים אני עתודאי וטוב לי, שלום ולנתראות. ע"ע שני הקמ"שים שמדי פעם קופצים לביקור. 3) שים לב שלא כל מי שאומר כביכול "עתודה זה רע" נורא סבל מהעתודה מכל הבחינות. הרוב קובלים על דברים מסויימים, אבל בסופו של דבר בחשבון הסופי רובם מודים שהם היום במצב הרבה יותר טוב ממה שהיו ללא העתודה. הנה, הלכה התיאוריה שלך.. אתה צודק לגבי בני 17, הם לא יודעים כלום והאתוס העממי זה "וואי, עתודאי, לומד באוניברסיטה, פצצה" כי הרי יש מלא אנשים בגילם שהולכים להיות פקידות וכיו"ב. מה גם שאנשים שלא מתעניינים בתעודה לא מודעים לבעיות שיבוץ וכד´ ובטוחים שבסה"כ זאת אחלה השקעה בעתיד שלך, שלא יכולה שלא להשתלם. אבל מרגע שהם קצת נכנסים לעניינים, הם מתלבטים אפילו יותר מהסטודנט הממוצע. ולגבי הסטודנטים - ברור שיחשבו דברים טובים באופן חלקי, אם לא, למה שילכו לעתודה?

Hawk17

New member
לעתודאים מרוצים אין סיבה לבוא לפה .

אם אתה עתודאי מרוצה ומבסוט, לרוב אין לך סיבה שתטרח ותבוא לפה.. טוב לך. לעומת זאת עתודאי שנשרף, ומאוד רע לו, יש לו סיבה טובה מאוד לבוא לפה. אם זה לרוב בגלל הסיבה שהוא מרגיש את עצמו חייב להזהיר את כל השאר מפני הבור הנסתר שבו מעד ונפל כי לא ראהו,ואם זה סתם לעיתים רחוקות מתוך רגשי נקמנות בצה"ל, שיהיו לו פחות עתודאים. יש חיה כזאת עתודאי מרוצה,(ואני מכיר אישית מקרוב אחת כזאת), רק שפשוט קולה לא נשמע פה כי אין לה סיבה לבוא לפה..

berrale

New member
יש בזה משהו

יש משהו בהסברים הפשטניים לעיל. ואולם , אין בהם כדי לשלול כהוא זה ולו מקצת האנטידוטים לעתודה, קרי הטענות החריפות המועלות השכם וערב כנגד המסלול והתנהגות הצבא... אל תתנחמו בהסברים אלו. ולהוסיף משהו לדבריו של פלטורן: סיבה נוספת היא בגרות (דעות/רגשות משתנים). לפחות היא מהווה סיבה אצלי. איש מהצעירים פה לא יכול להיות בטוח שבעוד כך וכך שנים, יחוש כלפי המקצוע הרלונטי,כלפי עצמו ובכלל בהתייחס לראייתו לעתיד, אותו הדבר. גם מי שכל כך בטוח בעצמו - ואולי דוקא מי שכל כך בטוח בעצמו. ולסטטיסטיקה אחרת: שמעתי על הרבה עתודאים אשר לאחר הצבא ממשיכים בכיוון אחר (האחרון שאיתו דיברתי המשיך לכיוון רפואה סינית...מה זה אומר?

יוסי99

New member
ולהמשיך לכיוון אחר

בגיל 27-8 עם כסף בצד, אחרי שכבר למדת והתנסית במקצוע אחד, זה הרבה יותר קל מאשר בגיל 27-8 כבקושי סיימת ללמוד משהו אחד, אין לך גרוש על התחת ועוד לא ניסית לעבוד במקצוע עדיין. מצד אחד זה מוכיח לכאורה שהם טעו במה שחשבו שיהיה מקצוע חייהם וכביכול "זרקו" 10 שנים. מצד שני, יש להם אפשרות הרבה יותר טובה לעשות ספין בצורה חלקה יחסית, לבוגר אוניברסיה טרי שעוד לא יודע מה בדיוק הוא רוצה מעצמו.

פלטרון

New member
לא מסכים איתך ...

האמת היא שאני לא כל-כך מסכים איתך . זה מזכיר לי קטע מהסרט "מסעות גוליבר" ... יש להם איזשהי בעייה ( שגורמת לספינה שלהם לרעוד ללא שליטה ) , אז כולם אומרים , ´נחכה , והבעייה תעבור לבד´ , ורק אחד חושב שמה שגורם לבעייה , לא סביר שיעלם כך סתם . צריך לפעול כדי לתקנו . אז הוא עושה זאת , וכאשר הכל חוזר להיות כשורה , אז כולם אומרים לו - אתה רואה - טעית ! ע"י כך שחיכינו , הבעייה פתרה את עצמה ... רוצה לומר , לטעון שכל אלו שמרוצים פשוט לא באים לפה , ולכן לא שומעים קולם ( גם כי אין להם מה לבוא לפה .. הרי הם מרוצים ) נראה מוטעה . חוץ מזה , אני מסכים כי עתודאי לאחר שירות יכול למצוא 101 דברים טובים יותר לעשות , ולא משנה אם הוא מרוצה או לא ( אלא אם הוא מרגיש חובה לעדכן עתודאים אחרים על המסלול ) . אבל לומר זאת על עתודאים שלומדים כרגע .. נראה לי קצת מוגזם ! גם עתודאים מרוצים , שלומדים עדיין יכלים ובאים לכאן .. נ.ב. אני בהחלט יכול לומר לך שמכל העתודאים שאני מכיר (כולם , אגב , בשלבי סיום של הלימודים ) , מספר - מ א ו ד - מצומצם מרוצה מאוד מן המסלול . הרוב המוחלט יאמר " חרא של מסלול .. אבל עדיף על-פני קרבי ... אז טוב שחתמנו ! " לא מעטים (אבל גם לא רבים כל-כך ), כמוני , יאמרו לך , שהיום לא היו חותמים , וממשיכים למסלול רגיל ! ככה זה בסביבתי , בכל מקרה !

ramil

New member
אני דווקא עתודאי מרוצה (יחסית)

ועוד התחלתי בעתודה הקרבית, כלומר התכנון המקורי היה להיות עכשיו מ"מ בשריון עם תואר במשפטים (אל תשאלו אותי מה ההגיון). אני מרוצה מהתנאים, מהיחס של המפקדים שלי, מהתפקיד שלי (למרות שיש בו מרכיב פיקודי גדול מאוד, וחלק גדול מהזמן אני עוסק בעבודה שאינה משפטית). מצד שני, אני תמיד אחד שמסתדר עם מה שיש, ונהנה לזרום לאן שהחיים מובילים אותי.

evilbanana

New member
בטח הגיוני ../images/Emo94.gif

זה בטוח הגיוני לאחד שכשמטלטלים לו אצבעות מול הפנים ושואלים אותו ´כמה זה´ הוא עונה 3.7. והגיוני גם למעריציו... מ"מ בשריון זה בשביל הפוזה... בשביל הבנות... בשביל השררה...
מיצי FOREVER!

ramil

New member
נונסנס שובר שיאים

את בטוחה שהיית בהכרה כשכתבת את זה? אם פספסתי את הבדיחה עם האצבעות - אני אשמח מאוד אם תסבירי לי...ומעבר לזה - אני באמת מאמין שיש במדינה שלנו כמה אנשים שהולכים לשירות קרבי ואפילו יוצאים לקצונה, לא רק משיקולי שררה, פוזה ובנות. להיפך, אני בטוח שג´ובניק מצליח הרבה יותר עם בנות, מהסיבה הפשוטה שיש לו זמן להכיר אותן... הקלישאה הנבובה שאת מנסה ליצור על הקצין המסוקס שבא עם הטנק לקחת את החברה שלו לבילוי - לא עומדת במבחן המציאות (בטח לא לגבי שריונרים). הסיבה שרציתי להגיע לשריון היא האהבה לטנק ולעוצמה שלו בשדה הקרב. שירות קרבי וקצונה - טוב, ככה חונכתי, לתרום כמה שיותר. תלונות נא להפנות להורים שלי.

evilbanana

New member
אולי תרגיע??

מה ז´תומרת?? מאיר אריאל...? עת השתחררתי הרופאים המליצו לי ביקור חודשי בנמל התעופה, זה באמת עושה לי טוב לראות מטוס גדול ממריא דרך דמעה שקופה... בסיפור שמקדים את השיר (כדאי לך לשמוע, די מצחיק) הוא מספר שלפני ששחררו אותו הרופאים בדקו את הכשירות שלו- טלטלו לו אצבעות מול הפנים, שאלו כמה זה, הוא ענה 3.7.. זהו. אני לא מנסה ליצור קלישאות נבובות. עזוב אותי. לא צריך לקחת הכל ברצינות, אני יודעת בדיוק מה זה לתרום ואין לי שום תלונות אליך או להוריך.
מיצי FOREVER!

evilbanana

New member
אוהבת...? תקשיב..

לא מבחירה. לידיד טוב שלי הייתה אובססיה אליו הוא אילץ אותי לשים דיסק שלו כל פעם שבאתי אליו. זה כבר בתת מודע שלי כל הטקסטים האלה.. הממ.. מעניין אם זה יעבוד גם עם החומר למבחן בפיסיקה..
מיצי FOREVER!

ramil

New member
"הדשא של השכן"

את הקטע אני מכיר, כמובן (זה קטע בו מאיר אריאל מספר איך הוא מייבש ומצמיא את הדשא שלו, כדי לקיים את הכלל לפיו הדשא של השכן ירוק יותר, עד שמאשפזים אותו). אני רק יכול לומר שבמקרה שלי כעתודאי- אני לא מקנא בדשא של השכן.

אבשי ג

New member
יש לי רעיון למה זה קורה...

רוב הדברים החיוביים בעתודה(לפחות למי שלא בונה על קריירה צבאית) הם במהלך הלימודים והתחלת השירות: החומר עדיין בראש מקבלים מלגות במקום "סתם" לעשות צבא רגיל צוברים נסיון וכו´ ככל שמתקדמים במסלול יותר ויותר אנשים בגילך מתחילים גם להתקדם ואז אתה מתחיל להשוות ולשכוח את הדברים החיוביים.

למעלה