שאלה לכבוד הרב

שאלה לכבוד הרב

שלום!!! לפני שנה בערך אני ערערתי ביני לבין עצמי (יכול להיות שבלב ויכול להיות שבקול רם) שאני יותר לא אפזר את השיער ולא אמרתי בלי נדר וקורה לפעמים שאני רוצה לפזר אז האם צריך לעשות התרת נדרים?

וגם אמרתי שבזכות זה שאני לא אפזר אז

תתן לי ... עשיתי תנאי עם הקב"ה והקב"ה נתן לי את מה שרציתי אבל אני רוצה לפזר את השיער אני יודעת שעשיתי טעות... בקיצר מה לעשות? לעשות התרת נדרים???

הבה ונפריד בין הדברים..

הרהור אינו נדר. בקשר ל"עיסקה" עם הקב"ה - זה כבר משהו אחר, בפרט אם את מרגישה שנענת ע"י הקב"ה.. אין מצב להתרת נדרים על נדר שלא חל אבל יש מצב לעשות הכל ש"העסקה" עם הקב"ה תצא לפועל על הצד הכי טוב.

לא כל כך הבנתי

מה אני אמורה לעשות? אני לא יכולה תמיד להיות עם שיער אסוף! האם צריך לעשות התרת נדרים? כן או לא? מה לעשות??? ומי כן עושים התרת נדרים? תסביר שוב תודה וסליחה!

לא עושים התרת נדרים..

על מחשבות!! התרת נדרים עושים ר ק על נדר בפה מלא. אולי תסתפרי לתספורת קצוצה?

אבל...

יכול להיות שאמרתי זאת לעצמי בקול רם ואני לצערי לא יכולה להסתפר כי יש לי שיער ארוך, ואני רוצה שיער ארוך

אופירA

New member
מנהל
שיער ארוך

אבל שיער ארוך, לפי הלכות צניעות, יש לאסוף. לא צנוע ללכת בשיער פזור. (כמובן שבבית מותר). אם קיבלת על עצמך לאסוף את השיער, וראית שקיבלת על עצמך דבר חמור מידי לפי דרגתך, צריך לברר עד כמה חמורים הדברים ומה הגדרתם. אשה שקיבלה על עצמה כיסוי ראש, והתחרטה כי קשה לה מידי ורוצה לחזור ולגלות את שערה - אין רב שיתיר לה. רבנים שמדריכים בעלי תשובה היו מורים לה לכתחילה להיזהר מאד ולא לקבל על עצמה כיסוי ראש עד שתרגיש שהיא מוכנה לחלוטין. אפילו היו אוסרים עליה לקבל על עצמה כיסוי ראש, כדי שלא תתחרט ותרצה להוריד. כי להוריד - אסור בכל מקרה ואי אפשר להתיר. ונשאלת השאלה לגבי ענייני צניעות אחרים, כגון לאסוף השיער.

mnm6

New member
כדאי לך להכנס לדרשה האחרונה

של הרב מרדכי אליהו הוא דיבר בדיוק על השאלות שלך

סם2000

New member
יש דבר של מנהג שנוהגים אותו 3 פעמים

למנהג(טוב) שנוהגים שלוש פעמים ויותר נוהגים(!) נעשות התרת נדרים את נוסח ההתרה יש בכל סליחות (אשכנזיות)בסוף

למעלה