שאלה לכבוד הרב.

esterhouse

New member
שאלה לכבוד הרב.

שלום כבוד הרב, אני עומדת להתחתן בע"ה ביום חמישי הבא ורציתי לשאול כמה שאלות. א.הבנתי שבשביל שהרב שמחתן אותי יוכל לחתן הוא צריך אישור מיוחד מהמקווה. ב.מה זה "חופת נידה"? בהצלחה עם הפורום החדש!.

מזל טוב,מזל טוב,מזל טוב!.

קודם כל הרבה מזל טוב,ברכה והצלחה בדרככם החדשה!. לעניין ההלכתי: כתוב ב-"טור" כך: [יורה דעה-סימן קפה]:"האישה...אסור לו לבוא עליה עד שתאמר לו טבלתי-ונאמנת". כל עוד אישה לא טבלה (משום טומאה) לפני חתונתה והרי זו טמאה-אסור לבעלה לקיים עימה יחסי אישות. זוהי דעת הטור. ולכן הרבנות ביקשה ממך להביא טופס מיוחד מהמקוה שטבלת לפני החתונה,שאם כך אסור לקיים את הקידושין.(וזה לפי דעת הרבנות הראשית) אולם ישנם מקרים הנקראים "חופת נידה" -שבכל זאת האישה ראתה דם ונטמאה ועדיין מקיימים את הקידושין במועד המתוכנן. אין זו סתירה בין הדברים (שכאן אסור וכאן מותר) אלה שבד"כ חופת נידה היא איננה מתוכננת ובעיקר ירידת דם נגרמת עקב ההתרגשות הרבה לפני החתונה. נהפוך הוא-בהדרכת כלות (מי שעוברת) מלמדים את הכלה שעליה לתכנן את מועד החתונה כך שבודאות ליל הכלולות לא יפול על ראיית וסת. באספקט מודרני אולי יש מקום לומר כי עניין הנאמנות נשמר לבני הזוג בינם לבין עצמם ואין צריך לערב גורם חיצוני (כגון הרבנות). וכן גם עניין הטבילה שבו יש מכלול מועט של דעות מיושנות. כתוב בתורה כך:[ויקרא פרק ט"ו פסוק י"ט]: "ואישה כי תהיה זבה דם, יהיה זבה בבשרה-שבעת ימים תהיה בנידתה וכל הנוגע בה יטמא עד הערב". ורש"י מפרש שנידה מלשון נידוי-ריחוק. האם יש צורך להרחיק אישה בשעת וסתה?.

midiman

New member
מה זאת אומרת "להרחיק" את האישה?

אני יודע שיש איסור על משכב בתקופת הוסת אבל "להרחיק" אותה?. זה כבר יותר מידי!

esterhouse

New member
כבוד הרב,בנוגע לשיחת הטלפון אתמול.

קודם כל תודה רבה, אני וצחי ממש מודים לך על האינפורמציה המקדימה. אתמול בשיחת הטלפון אמרת שישנה אפשרות להתחתן ללא הטופס של המקווה, אם נוכל לקבל אינפורמציה לגבי זה אנחנו ממש נודה לך. וצחי שואל מתי בדיוק צריכים להביא את הטופס של ההרשמה לנישואין ומי צריך להיות חתום שם?. ובנוגע לעדים לחיתון-אין לי מושג מהיכן אני אשיג שני אנשים שומרי שבת אם תוכל לעזור לנו. ובכל מקרה תודה שפקחת לנו את העניים בנושאים האלה. אסתי.

אולי יסבירו לי הרבנים

איך הם יכולים לקבל על עצמם להגיד שאפשר להתחתן ללא טופס המקווה? האם הם לא מבינים שזה אומר שהם ביודעין פותרים את הנשים מללכת למקווה?

הסבר לדבר.

אישה הינה נאמנת בענייני איסור והיתר בבית דין רבני,ולבעלה. לכן נאמנה לומר "טבלתי" לבעלה. חבל שבימינו הרבנות צריכה לחטט בפרטים האינטימיים והאישיים ביותר של בני הזוג (כגון אם היא בתולה או לאו-לעניין הכתובה),מאשר לתת אמון לזוג המעוניין לכתחילה לבוא ולהתחתן בחתונה אורתודוכסית-מסורתית. והרי אותם הזוגות שלא ירצו לטבול לא יבצעו טקס זה לעולם. ונמצאנו "מכשירין את האסורין" (שמחתנים בהיתר ולאחר זמן יחיו באיסור ויש על כך הרחבה בספרות הפסיקה-לדיעות האוסרות לחתן זוג החי באיסור) והרוצים להתחתן בחתונה אזרחית עושים זאת כבר כיום-ואין בהם טבילה. ד"א-בעדות רבות ישנו "טקס ליל הטבילה" שהכלה הולכת עם בנות ביתה (אמה,סבתה ודודות) ובנות בית החתן (אימו סבתו ועוד) לבית המקוה ושם "חונכים" את טבילת הכלה בשעה שכולם מסתכלים על טבילתה. באופן אישי הכרתי זוגות רבים שתיארו את ההשפלה שנעשתה מתוך ההכרח האורתודוכסי כמשפיל ומבזה,(לדעתם והבנתם) ואין התחשבות בדעתם החופשית והאישית (כפי שההלכה כן נותנת אמון באישה). ובכל זאת הם רצו חתונה מסורתית. לדידי חלילה לי מלאמר "היתר" על האסור ובודאי לא אומר "על טמא-טהור". רק להתחשב בעניין הפרטים לפי שו"ע והפוסקים. [חשוב לציין שלפי כמה פוסקים "חילונית" אינה נחשבת בת ישראל לענייני עדות ולכן צריכים ממנה את הטופס של הטבילה] כל טוב.

giingiit

New member
האם הרב מציע, שהרבנות תתן אמון

בכל הקשור לטהרה, בבני זוג שמולם לא למדו הלכות ואינם מקיימים מצוות????

giingiit

New member
ודבר נוסף

לפי מי כבוד הרב הולך בפסיקה זו? איזה מגדולי הדור מסכימים בסוגיא זו עם כבוד הרב?

טקס טבילה?../images/Emo6.gif

בזה גיליתם את פרצופכם
אין כזה טקס! יותר מזה - אך ורק הבלנית נכנסת עם האשה - אלא אם האשה אומרת במפורש לנשים להכנס איתה. אני התחתנתי לפני 7 חודשים. השכנות שלי הצטרפו אלי ורצו להכנס איתי. הבלנית בעצמה אמרה לי לא לעשות את זה. אתם טועים ובכוונה תחילה גורמים לאחרים לטעות. לפחות תוסיפו לשם שלכם: צוות רבנים רפורמים.

ezer

New member
אלו הם רבני ארגון צהר

לרבני ארגון צהר יש פסיקות "מקלות". ובמאמר הארוך של "אייל הקורא" אפשר למצוא את הענין של חוסר טבילה מצד רבני צהר.

masorti

New member
אז שיכתבו זאת ב"הודעת המנהל"..

ואז כל אחד יוכל להחליט האם הוא מעוניין להיוועץ בהם או לא. מה הטעם שחרדי ישאל אותם שאלות, אם ממילא פסקיהם לא מקובלים עליו?

ezer

New member
מסורתי, חרדי לא נכנס לכאן לקבל...

חרדי לא ישאל שאלות באינטרנט. לרוב החרדים יש רב בשכונה או בישיבה או בכולל. וחרדי שכן שואל שאלות באינטרנט, שיבין את הבעיה שלו.

Prince of Wales

New member
אויש נו באמת, אנשים מספיק

אינטליגנטיים כדי לדעת אם הפסיקה מתאימה להם או לא.

masorti

New member
לא מדויק...

אין פה ענין של "מתאים להם" אלא של הסתמכות על קו הלכתי ופוסקים קודמים שמקובלים עליהם. ולא לכל שואל יש מספיק ידע כדי לזהות לפי מי פסקו רבני הפורום.

הרי אתה בעצמך הראית:

שלמשל אתה לא מסתפק בפסקי הלכה שסותרים את התנ"ך ורוצה הבהרות נכון ? אז אני סומך על האדם שיש לו מספיק כושר שיפוט בעניינים אלו על מנת לבקש הבהרות.

G o v e r n or

New member
חה, חה, חה, ככל שיכלתי להבחין,

דווקא masorti נאלם... אם מאמרו של Heyer מהווה פריצת דרך כה משמעותית בגנטיקה, הכיצד זה לא מצא דרכו לרשות הצבור? לא יעלה על הדעת להצביע בוויכוח על מאמר שאינו מצוי ברשות הצבור ולשלוח את הקורא להרשם כמנוי בספריה, או לרכוש את הפרסום...

למעלה