שאלה לי,

y o u a n d i

New member
שאלה לי,

יש לי שאלה, מה ההשראה של שואו מסט גו און או מה המסר שלו? שמעתי שרוג'ר כתב אותו אבל עם לא הייתי יודע הייתי מייחס את זה לפרדי כי זה שיר שנשמע כו צוואה וזה מתאים לתקופה שבו הוא נכתב. אשמח עם תענו.

TOMTOMTOM6

New member
נראה לי שבריאן כתב אותו.

ונראה שזה שיר על הופעות.. הוא ממש לא נשמע כמו צוואה.

Great Pretender

New member
דוקא כן נשמע כמו צוואה.

יותר נכון - כמו מן קטע ביומן, המספר על החיים - What Are We Living For ? חושב עליהם, ומסיק מסקנות - I guess Im learning, I must be warmer now - איך להמשיך לחיות וכו'.

BQL

New member
אז ככה,

קראתי על זה מתישהו ואני לא מוצאת כרגע את המקור, אם אני זוכרת נכון אז בריאן כתב את המילים עם השתתפות מעטה של פרדי, רוג'ר וג'ון עבדו יותר על הקטע המוזיקלי שגם אותו אם אני לא טועה בריאן הלחין. בסה"כ הקרדיט לשיר ניתן לקווין כלהקה כמו בכל השירים באלבום הזה ובקודמו. על בריאן עברה תקופה קשה באותו זמן, ובכל מקרה יש טוענים שהמילים הושפעו גם ממצבו של פרדי באותם ימים.... (מוזמנים לתקן לגבי טעויות/אי דיוקים) לא יודעת אם צוואה אבל כמו שאמרה Great Pretender זה באמת נשמע יותר בכיוון של תיאור מצב, מסקנות ותהיות של אדם שהשלים עם גורלו.... בכל מקרה זה שיר עצמתי מאוד.

khammel

New member
נכתב ע"י בריאן

מקורות ההשראה הם כנראה מה שעבר על פרדי אבל גם (אולי יותר) המקורות לדכאון העמוק שכמעט הביא אותו להתאבדות בתחילת שנות התשעים.

Teo Toriatt

New member
מוות ודיכאון

היתה לו תקופה קשה, הוא בכלל נוטה לדכאון הבחור (לא יעזור כמה שיותר עצוב השירים יוצאים יותר טוב) היה לו מוות של חבר (פרדי) מוות של אב, מוות של עוד חבר (Cozy)... בקיצור לא כיף. וכן הוא כתב את המילים בהשראת ועבור פרדי אבל כל המילים שלו פחות או יותר וכך גם הלחן

Teo Toriatt

New member
לא למייטב ידיעתי למרות שיכול להיות

את השיר הזה הוא כתב במכונית (המיתוס אומר מונית אבל לא נראה לישבמעמדו הוא נסע במונית, יש לו נהג...) בדרך מהקרנה של סקיצה לHighlander שעשו עבורם. זה שיר שנכתב בעיקר לסרט אז אני לא יודע כמה לשייך לו משמעויות של דיכאון וכדומה. יכול להיות שזו הייתה תקופת דכאון למרות שהלהקה הייתה בהייפ של הצלחה אז אני לא יודע אם זה היה משהו רגעי או לא....

BQL

New member
הנה:

מויקיפדיה באנגלית: May is known for being rather quiet and reserved at parties. He has stated in interviews that he suffered from depression in the late 1980s, even to the point of contemplating suicide, and that drug use would have worsened any problems he faced. At the time, during the recording sessions of the Queen album The Miracle, he was splitting up with his wife Chrissy, his father died, and as a result of Freddie Mercury's illness, Queen retired from touring.

teo toriatt.

אולי בלי לשים לב כתבת משפט קשה ( הוא בכלל נוטה לדיכאון ). מאחר וההיבט הזה לא ממש מוכר לי בכל הנוגע לבראייין ומאחר שמאחורי משפט קטן כזה , מסתתרים בדרך כלל מסמכים " כבדים " , אתה חושב שאתה תוכל להרחיב או להפנות בעיניין זה למקור רלוונטי כלשהו שממנו או לא ממנו אתה מסתמך ? או שבכלל המשפט לא מדוייק והוא נכתב כתוצאה מאי זהירות הכותב בנושא שמחייב זהירות ורגישות מירבית. תודה.

Teo Toriatt

New member
המשפט די מדוייק

זה לא שאני הפסיכולוג האישי שלו, או מבין משהו בפסיכולוגיה, אבל אתה יכול למצוא ראיונות רבים עם בריאן שהוא אומר שהוא נוטה לדכאון, שהוא טיפוס דיכאוני וכדומה - בעיקר על דברים שקשורים לאותה תקופה שעליה השרשור הזה. אתה יכול למצוא לכך אזכורים רבים באינטרנט, במקומות רשמיים יותר ופחות, רובם מתייחסים לשנות השמונים המאוחרות כמובן. אם תבחן דברים שבריאן עצמו אמר וכתב, באתר שלו תמצא כמה אזכורים, כגון: "מפליא לראות לכמה אנשים יש בעיית דכאונות (כמובן גם לי)" יולי 06. www.brianmay.com בנובמבר 05 הוא התייחס להיותו טיפוס דכאוני שבעבר היה זקוק לטיפול מקצועי, כיום הוא בסדר אך "האפלה" נמצאת שם ברקע כל הזמן. בראיון איתו מ 98 למגזין OK (שנמצא גם כן באתר שלו כך שנראה לי שדבריו לא סולפו) הוא אומר שהוא נוטה לדכאונות באופן תכוף.

y o u a n d i

New member
באתר שנתת לאקורדים של שירים של קווין,

היה כתוב מילים ולחן רוג'ר טיילור. אני לא ממש מתמצא בקורות השיר אז אני לא שולל את מה שאמרתם.

y o u a n d i

New member
אה ועוד משהו שמעתי שבבית האחרון של השיר

פרדי התחיל לכבות באמצע ההקלטות ושאמורים לשמוע את זה זה נכון?

khammel

New member
מילים ולחן -- קווין

המילים נכתבו בעיקר ע"י בריאן. לחן ע"י רוג'ר וג'ון עם תוספות מבריאן והמפיק. לא שמעתי אף פעם על הקטע הזה עם פרדי.

למעלה