שאלה לי

soulbird

New member
שאלה לי

למי שיצא בשאלה האם למרות שיצאתם יש לכם עדיין כמה מנהגים של אז או שנטשתם לגמרי בצורה של הכל או לא כלום? בברכה ציפור

אצלי באופן אישי

נשארו עוד כמה מנהגים.. עוד לא יצאתי מזה לגמרי..ואני לא חושבת שגם אצא מזה לחלוטין.. ובכל אופן, אני חושבת ש-דתיים או לא, אנחנו יהודים, אז לא על הכל צריך לוותר..

anat80

New member
אצלי אלו ההורים שיצאו בשאלה

לפני 30 שנה בערך, ועושים קידוש בימי שישי, וגם את כל החגים. בבית גם הכלים כשרים (בקיצור - כל הדתיים כאן יכולים לאכול אצלי בבית בשקט)(אם אני אזמין אותם, כמובן). אבל זה נעשה לא מתוך אמונה כמובן אלא כהמשך למסורת מהבית (או במקרה הזה מהקיבוץ). ואגב, מיכל (שאני לא אפתח שרשור חדש) - את עדיין רוצה את העיתון ההוא? כי הוא זרוק לי בחדר

avidadon

New member
כמה נימוסים..

כמו כיבוד הורים, שפה נקיה, ועוד הליכות שבין אדם לחבירו שלמען האמת לא אלוהים המציא אותם..

anat80

New member
לא הייתי אומרת שזה עניין של הדתיים.

מה, אני לא מכבדת הורים ומשתדלת להשתמש בשפה נקיה וכ´ו? וחילונים אחרים? זה לא עניין של הדת, זה עניין של חינוך באופן כללי

ואני על מרדכי בן דוד

מה שמזכיר את עופרה וירדנה, לא?

אלי פלס

New member
חחח אהבתי את ההשוואה...

אצלי מרדכי נמצא איפשהו בתחתית הרשימה. אפילו אחרי דֹב הנדלר...

giingiit

New member
ומה עם שוואקי? לא רע בכלל

אפילו סוחט דמעה או שתיים בשיר "רחם". אגב, שמעתי כבר כמה חרדים שבברכת המזון עוברים לשיר את רחם בקטע הרלוונטי. זה ממש מצחיק. בברכה תמנה

MAYA20

New member
כשעבדתי בשבת חול המועד פסח../images/Emo79.gif

אחרי הסנדביץ, ממש אבל ממש נתקעה לי בראש המנגינה של עבדים היינו (ולא זה לא אומר רגשות אשמה על הסנדביץ אלה שהמנגינה ממש נחמדת)

ציפור, מה קורה לך?

מה אחד כמוך מתעניין במנהגים שאנו נוהגים או לא נוהגים! לך תתענין ב.... תאריך המדוייק של ביקוע האטום! למשל, וכך תוכל לרדת לעומק השאלה הקיומית של האדם המודרני זה יעשיר לך את החיים, תשאל את גינגית( אבל תזהר מגפילטע)

טוב

New member
למרבה המוזרות,

המון פעמים אני מתעוררת בבוקר עם מילמול של "מודה אני" בראש. לא יודעת למה זה לא עוזב אותי.

למעלה