שאלה לי

שאלה לי

אני וחברה מתכננות להשכיר דירת 3 חדרים במרכז.השאלה שלי האם אני אוכל לתחזק דירה במשכורת של 3000-3200 שקל או שזאת תיהיה התאבדות?

fighter21

New member
בטח שתוכלי

דירת שלושה חדרים- 2 חדרי שינה וסלון, מטבח, מרפסת קטנה..

NightElf

New member
זה תלוי ומשתנה אצל כל אחד

בגדול, אם את יודעת לנהל תקציב בצורה טובה, ואת לא בליינית ועושה שופינג כל שני וחמישי, יש לך סיכוי טוב להצליח ולחיות טוב. אבל, אם את אוהבת להתפנק בשופינג אחת לכמה ימים, וניהול כלכלי הוא לא הצד הכי חזק שלך, אז את עלולה למצוא את עצמך במינוס תוך תקופה קצרה יחסית... אז לחשב טוב טוב ולשקול את מאזן ההכנסות וההוצאות, ורק אחרי זה להחליט אם לעבור או לא לעבור. מעבר לדירה שכורה זאת בריכה עמוקה שכדאי ללמוד לשחות לפני קפיצת ראש עמוקה אלייה.

כמו שכבר אמרו המון פעמים...

יש אנשים שבתקציב הזה יכולים אפילו לחסוך כסף, זה הכל תלוי באופי של הבנאדם (וגם במיקום של הדירה
).

לדעתי זו כן תהיה התאבדות

אלא אם תחיי בצניעות של נזירים. שכ"ד ממוצע של דירה סבירה בפריפריה של ת"א בעיר זולה - -450-500$ נגיד בפ"ת (אם תתקרבי לת"א המחיר יעלה) שזה 1000-1200 ש"ח לפחות. חשמל - 150 ש"ח לחודש בממוצע כל אחת (בחורף יותר מ-150 ,בקיץ פחות). ארנונה-, גז, מים,אינטרנט, כבלים/יס, אוכל, תחבורה, ועד בית - עובר בכיף את ה-1000 ש"ח וגם זה אם את קונה את האוכל בשוק או אוכל מאוד בסיסי וזול. אז הגענו ליותר -2500 בחישוב גס , וזה בתנאי שאת גרה בדירה ממש זולה. ומה עם בילויים? או נגיד קנייה של רהיטים או מכשירי חשמל גדולים הכרחיים כמו מיטה ומחשב? גם אם תעשי את הקנייה בתשלומים תעברי יחד עם זה את ה-3000. יש עוד הוצאות לא צפויות כמו תרופות כשחולים, חתונות וימי הולדת של חברים. במיוחד בקיץ כשפושטים את הרגל בגלל שיש מכה של חתונות שכל אחת זה 250 ש"ח מינימום. ועוד לא הזכרנו שכ"ל אם את מעוניינת להתחיל ללמוד משהו. אז לדעתי תגיעי למינוס בבנק לא קטן תוך זמן קצר, ומה שבטוח זה שאין מצב שתצליחי לחסוך משהו לעתיד.

?

אם היא מתכוונת להשכיר עם חברה דירת שלושה חדרים, היא תוכל למצוא אפילו בתוך תל אביב דירה ששכר הדירה שלה נמוך ממה שציינת (עבור החלק שלה כמובן).

למעלה