שאלה לי.

יואב2

New member
שאלה לי.

האם אתם מודעים לעובדה שרוב התאולוגיה העברית העתיקה שאולה מהתאולוגיה של המזרח הקדום , אכד בבל אפילו חיתי ומצרי . כלומר ממקורות עתיקים עוד יותר. לדוגמא סיפור תיבת נוח נמצא כבר בעלילות גלגמש הקדומות ובחלקים מסויימים מועתק מילה במילה מהמקור הקדום אל התורה עצמה, בחלקים אחרים משוכתב ואת האלילים מחליף האלוהים. גם סיפור אדם וחוה, מגדל בבל סיפור מתן תורה וכולי קדומים מהתורה . אלה שבמקרה של תרבויות המזרח הקדום את אלוהים מחליף המלך שהוא בן האלים או מצתרף אל האלים עם מותו. לאחרונה קראתי על ספר איוב שיש לו גם גירסה מסופוטמית עתיקה. איך אפשר להאמין כאשר פרוסים לפנינו מקורות קדומים לתנ"ך?

נראה לי....

שפעם נכנסתי לאתר של מרכז נטעים ועד כמה שזכור לי יש שם תשובה מפורטת בנושא... תכנס, תחפש ותמצא. בהצלחה.

יואב2

New member
לא מצאתי התיחסות באתר.

אני לא מצאתי באתר, אגב נטעים הקישור שלכם פגום. מה שכן שמעתי שרב אחד שאל פרופסור לבלשנות נדמה לי אם יתכן שהעברית היא השפה הקדומה ביותר, לא יתכן .. אפילו לפי המסופר בתנ"ך מסופוטמיה קדומה לאברהם. מישהו דתי בפורום אחר אמר; יופי אז מצאנו מקור נוסף לנכונות הדברים. אלה שמדובר במקור אחד לנכונות הדברים והוא לא התנ"ך. חוץ מזה ככה טוענת גם הנצרות ומחר תבוא דת אחרת. בקיצור השתלשלות הדברים שהטקסט "שלנו" קדום הרבה ממה שנראה . בעצם הוא לא ממש שלנו לפחות לא בחלקו.

א77

New member
התיאולוגיה של המזרח הקדום

הינה באמונתנו קדומה פחות מסיפור תיבת נח עצמו. ובכלל "וימח את כל היקום" הרי שאין בנמצא מקורות קודמים... המדע נוטה להשליך את המסתוריות. את המקור הקדום למזרח. בשיחות עם אנשי המזרח יוצא לשמוע מאד הרבה שהם רואים כבוד לעצמם בכבוד שניתן להם בתור קשישי תבל. אבל... טוענים שפשוט הם לא השתתפו בחגיגות הקידמה, המדע שבעולם המערבי, ולכן בניקל מייחסים אליהם דברים קדומים. אחד משם אמר לי, חכה חכה, אנו לומדים לאט לאט. ונראה למערב שהם אינם צעירים מאתנו. התורה ניתנה בסיני. שם נכתב גם אודות כמה שנים טובות לאחור. היינו המבול. ומהמבול לא נותר מאומה כי אם נח וכל אשר איתו בתיבה. הדגים ועוג מלך הבשן מיתר הרפאים.

giingiit

New member
האם אתה מודע להוכחה לכך...

או שאתה מביא את הרהורי לבך? יש לך הוכחה שהיהדות לקחה מהם ולא הם מהיהדות? אולי תסביר לנו תיכף, ששפת הקודש לקוחה מיפנית? אחרת איך תסביר ש- 600 מילים ביפנית מקורן בעברית שפת הקודש????? הרי ביפנית אין מילה שמקורה בשום שפה אחרת חוץ מעברית. איך זה ייתכן????? בברכה תמנה

יואב2

New member
אני ממליץ לך ללמוד וגם לכותב לפניך

לא ממש הבנתי את הודעתך. ממש כפי שהמלצת את לי ללכת לסמינר. והדברים אינם דומים תמנה. אפשר להאמין ושתהיה בבית אנציקלופדיה עברית או משהו כזה.

א77

New member
תודה על ההמלצה

למדנו, איני יודע כמה שנים למד כ"א מאתנו. אבל תודה על המלצתך לנו ללמוד. מה רצית??? כנראה שנלמד ונלמד ונלמד עד שדעותינו ישוו לדעותיך??? הרי כמה שנלמד ונשכיל יותר ויותר, ירחקו דעותינו מדעותיך עוד ועוד ועוד. שיהיה לך שבוע טוב

giingiit

New member
למדתי ואתה? למדת?

ובכל זאת, לא הסברת למה שלא תלך לסמינר. אני הייתי בסמינר וגם חייתי כחילונית. אני נמצאת בעמדה שיכולה לבחור מה האמת. אתה לא! האם האמת לא חשובה לך? אנציקלופדיה חשובה מאד כל זמן שהחומר הכלול בה הוא אמיתי ולא מעורבב בתיאוריות שאין להן אחיזה במציאות. ומה שהתכוונתי בדברי היה שהעברית כשפה קדמה לכל ואת זה ניתן להבין מהיפנית שמבוססת בחלקה על העברית אבל לא על שום שפה אחרת. אותו הדבר ניתן להסיק גם לגבי תרבויות אחרות שכוללות חלקים מהיהדות ולא להיפך. שבוע נפלא לך תמנה

morning star

New member
האם את יכולה להביא דוגמאות

לכך שהיפנית באה מן העברית? או להפנות למקור המוכיח זאת? שלך הנווד

giingiit

New member
מצטערת אבל לא. אין דברים כתובים

על כך באינטרנט. אבל תשאל אדם שיודע יפנית ועברית הקודש (לא העברית העממית של ימינו).

morning star

New member
אז לא באינטרנט

אלא ספר, אני אתגבר על עצלנותי ואפילו אקרא בו. את מכירה אדם שכזה? אולי תתני לי את שמו בכדי שאוכל לדבר עימו? שלך הנווד

giingiit

New member
בסדר.

אשלח לך פרטים של האדם שמרצה על שפת הקודש והתפתחותה בקרב שאר השפות בעולם אם הוא יסכים שאעשה זאת. האם אתה מבין בשפות שונות? איזה שפה לדעתך היתה השפה הקדומה ביותר?

morning star

New member
בשמחה

האם תהיה התנגדות מצידו אם אשכנע דובר יפנית לבוא עימי? שלך הנווד

giingiit

New member
למה שתהיה התנגדות?

אבל קודם כל הוא צריך להסכים להתיחס לזה כמובן. השאלה שאשאל סביר להניח תהיה "למה לטרוח". ואם הוא יהיה מוכן לדבר איתך, ויסביר לך איפה בשפה היפנית קיימות מילים אלו מעברית מה אז? האם תשנה את דעתך? תלך לסמינר? שבוע טוב וראש חודש טוב תמנה

giingiit

New member
בינתיים הוא לא ידבר איתך אבל!!!

יש לי בשבילך לינק שמסביר את מה שכתבתי וכנראה שטעיתי במספר המילים היפניות שבאות מעברית. מדובר לא ב- 600 אלא ב- 3000 לפי הלינק הבא: Japanese-Jews-Same Ancestor Theory http://server1.seafolk.co.jp/~enigma/e.nichiyu.htm

אנדרי ז

New member
ממש מעניין

איכפת לך להביא גם ביסוס לטענתך החדשה? אני מתנצל, אבל בטח כבר התרגלת לקטנוניות הזאת שלי, שכל טענה צריך גם להוכיח.

למעלה