שאלה לי

shushita

New member
שאלה לי

הבת שלי בת כמעט 4 חודשים. חזרנו לצערי מאשפוז של 5 ימים במהלכו היא ינקה מעט מאד ואני כלל לא שאבתי. חזרנו הביתה מטופלים באנטיביוטיקה והתחלנו במרתון הנקה להחזיר את החלב שכמותו ירדה בצורה ניכרת. עכשיו, שבוע אחרי ישנה הטבה בכמות החלב אך עדיין לא כפי שהיה לפני מחלתה. התחלתי לקחת גם כמוסות חילבה. היתכן שהחילבה גורם לה לשילשול? אנחנו כבר יומיים ללא אנטיביוטיקה שחשבתי שהיא גורמת לשלשולים. גם אתמול התחיל לה מן חספוס עדין בעור הפנים. יש לחילבה קשר?

אימיק

New member
אסידופילוס

תתיעצי עם רופא לגבי אסידופילוס,אנטיביוטיקה מפרה את איזון החיידקים הטובים בקיבה ולכן יכולה לגרום לשלשולים גם אחרי סיום הטיפול. האסידופילוס יחזיר את האיזון וימנע את פגיעת האנטיביוטיקה. לא נראה לי שלחילבה יש קשר בכל זאת תתייעצי עם מישהו מוסמך.

../images/Emo23.gif דרכים להגברת חלב

אוף, כתבתי תשובה ארוכה והכל נמחק
מנסה לשחזר בקיצור. לגבי התופעות: את יכולה להפסיק עם החילבה ולראות אם התופעות ייפסקו. במקום/בנוסף - אפשר לקחת "חופשת הנקה" שבה את לא עושה כלום או כמעט כלום חוץ מלהניק. הכי טוב - להיכנס למיטה יחד עם התינוקת ולהניק, ולבקש מהסביבה התומכת שלך שיטפלו בך ובבית. תדמייני שיש לך שפעת ואת לא יכולה לזוז ולעשות כלום
אמהות רבות מדווחות שאחרי 24 שעות כאלה יש קפיצה משמעותית בכמויות. שיטה אחרת היא "דחיסת השד" - breast compression. שמתי כאן בימים האחרונים קישור לסרטון שמראה אותה, בהודעה אחרת על הגברת כמויות (צרת רבות ...
). בזמן שבתך יונקת, את תומכת בשד, כשהאגודל למעלה, קרוב לבית השחי. כשקצב היניקה מועט והיא מתחילה "לחפף" - לוחצים עם האגודל כלפי מטה, מבלי לגלגל אותו על השד (שלא תגרמי לשפשוף העור) ומשאירים את השד לחוץ כך. שימי לב שצורת העטרה אינה משתנה (שאת לא מושכת את העור של העטרה). שחררי את הלחץ כשהיא מפסיקה שוב לינוק, וחיזרי על הפעולה בשד השני. החלפת צדדים כמה פעמים במשך ההנקה, כשהיא מתחילה להאט את הקצב, יכולה גם היא לעזור. וכמןבן, באופן כללי, לנוח ולשתות. בהצלחה! והחלמה מהירה ושלמה. עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

למעלה