שאלה לי

BellA עלמה

New member
שאלה לי

כמה רחוק תלכו כדי להגשים חלום אישית יש לי איזה חלום קטן ללמוד איזה מקצוע מסויים אבל ברישום עושים לי קצת בעיות. כרגע אני די נלחמת אבל אני יגיע לנקודה שבה אני אומרת "די עד כאן" כנראה שצריכה לוותר. לא רוצה להגיע לשלב הזה ממש לא. מתי אתם אומרים די? איפה זה הגבול שלכם? אם זה בלימודים או בכל דבר אחר

כשאני רואה שהחלום עושה לי נזק

נפשי, או פיזי - והרבה מחיי מתחיל להשתבש בגלל אותה שאיפה, אז אני מבינה שאני צריכה להפסיק ולוותר על החלום.

BellA עלמה

New member
נגיד שלא ממש נזק פיזי\נפשי

אבל זה כן מתסכל אותך שאת נתקלת בדלתות סגורות כל הזמן. האם תלחמי עד שממש ניסית הכל או שבלא הראשון תרימי ידיים

מאוד מאוד רחוק

כל עוד אין בכך עבירה פלילית, זה לא גורם שום נזק לאחרים וזה לא כרוך בנזק מוסרי/ערכי עבורי. ללכת בעקבות החלומות זה משפט יפה, אבל הוא כולל בתוכו המון עבודה. וגם המון תשובות שליליות, כשלונות, ונפילות, וגם הצלחות קטנות, ופיתוח היכולת לקום ולהתחיל שוב. אם היה כל-כך קל להשיג את זה, שאפילו לאו אחד לא היינו מקבלים, אז זה לא היה חלום.

BellA עלמה

New member
דוגמה אישית

אני כרגע מנסה להתקבל ללימודים בנושא שמאוד מעניין אותי ואני רוצה בו מאוד, אבל יש לי בעיות ברישום. אין פה עברה פלילית או נזק אבל יש תסכול שתורקים לך את הדלת בפרצוף

אז בגלל זה תוותרי?

בגלל שמישהו טורק לך דלת בפרצוף תוותרי על לימודים שמאוד מעניינים אותך ויכולים לפתוח לך דלת לעולם חדש ומעניין? אני אם הייתי במקומך לא הייתי מוותרת. למעשה הייתי במקומך, וטרקו לי כבר בפרצוף לא דלת אחת ולא שתיים. העניין הוא להכניס את הרגל בין הדלת והקיר, להכניס את מי שמולך לתחושת אי-נוחות קלה בעקבות זאת, לנצל את הפירצה הקטנה שיצרת לעצמך כדי לשכנע את מי שזה לא יהיה שאת ממש חייבת להתקבל ללימודים, להיות אסרטיבית מספיק כדי להתכוון לזה. ויש סיכוי שבסופו של דבר תקבלי מה שרצית. ואחרי תקופה של לימודים, כבר תשכחי שהיה לך קשה להתקבל. פשוט? ממש לא. אבל זה כדאי אם בסופו של דבר תשיגי את מה שרצית.

BellA עלמה

New member
ומה עם מסביבך

כל הזמן אומרים לך לוותר כי הרי את לא מספיק חכמה ולא מספיק ככה וככה שאת לא מציאותית שהשאיפות שלך בשמיים בחיי זה להלחם בכל החזיתות

יקירתי, את היא זו שקובעת את חייך

ולא אף אחד אחר. ומי שאומר לך שאת לא מספיק חכמה, או לא מציאותית ומי שאומר לך לוותר - תשלחי אותו להגיד את זה לעצמו ולא לך. זו לא מלחמה, אלא אם את מקשיבה לזמירות הללו. אלא אם את בעצמך אומרת אותן לעצמך. תחליטי למצוא בתוכך את הקול התומך, האוהב, שחושב שאת כן מציאותית וחכמה, ותראי איך הדברים משתנים. בקיצור, לכי על זה בגדול. לכי על החלומות שלך, כי אף אחד לא ישיג אותם בשבילך.

BellA עלמה

New member
לא פשוט

כאשר כולם מסביבך לא תומכים. קשה ללכת נגד הקולות השליליים במיוחד שזה הורים שאמורים להכיר אותך הכי טוב.

Aldaris

New member
אהלן..

אם זהו תחום שמאוד בוער בך, וחשוב לך, אז אני מציע שתניחי לזה כרגע, אולי את לא מספיק בשלה בשביל להתחיל ללמוד אותו(כמובן אני לא מעביר עלייך ביקורת
) ואני בטוח שבעתיד הקרוב או הרחוק את תשיגי את מה שאת רוצה בסיבוב...לאמא שלי קרה אותו דבר, כשהיא ראתה שלא הולך לה היא הניחה שהיא צריכה לתת לזמן לעשות את שלו, וכשהיא הייתה יותר בשלה היא פנתה שוב לאותו תחום, ונכנסה אליו. היום היא מאסטרית. בהצלחה! לא להתייאש...

Aldaris

New member
אוקיי, אז את יודעת מה צריך לעשות...

פשוט צריך המון נרווים...צריך להיות חזק ולנסות שוב ושוב... מצטער לגבי הבשלה, אני כותב את זה באופן כללי

BellA עלמה

New member
אני נלחמת (מנסה)

אבל אי אפשר להגיד שהקולות השליליים לא משפיעים. איך מנטרלים את הקולות??

BellA עלמה

New member
הקולות האלה

מתאספים לקולות של ההורים שאומרים דברים כמו את לא יכולה ללמוד סתם בונה לך ארמונות בשמיים את לקויית למידה את כבר לא בגיל המתאים (בת 31) למרות שמצד שני אני מאוד מאוד רוצה

אוקיי, אז יש קולות

ואת יודעת אפילו מה הם אומרים. אני יודעת כמה קשה לא להקשיב להם. אני חושבת, שהכי טוב להתמודד עם הקולות - בדרך של התעלמות. כלומר, יש קולות והם אומרים לך שאת לא מספיק טובה. בסדר. אולי זה נכון ואולי זה לא נכון. איך תדעי? רק אם תנסי. אז תמשיכי לנסות - להילחם ולהתקבל לאותו מקום לימודים, ואז תדעי באמת. כי הקולות האלה, מלבד ההורים שלך, הם קולות של פחד והפחד רוצה רק דבר אחד: וודאות. מקום בטוח. והמקום הבטוח הוא המקום המוכר, מה שכבר יודעים וניסינו. אז תמיד יופיעו קולות כשמנסים משהו חדש. הבחירה היא אם להקשיב להם או לא. והמטרה היא לנסות ולהפוך את המקום החדש, למקום מוכר ופחות מפחיד, ואז הקולות ינמיכו ווליום.

BellA עלמה

New member
אני מנסה

להמשיך למרות הקולות אבל עדיין הן מנקרות במחשבה. מספיק יש לי מלחמות עם המקום לימודים שעושה בעיות. לא צריכה גם מלחמות פנימיות ועם הקולות של ההורים.

the new girl232

New member
אהלן

תראי.... אני ממש מבינה אותך עם כל הקולות השלילים מסביב זה גם חיי בעניין שאין תמיכה מסביב אבל את מכירה את המשפט אם אין אני לי ...מי לי? תתמכי בעצמך תאמיני בעצמך את לא צריכה אף אחד גם אם הדרך קשה לך....תלחמי על שלך אם הדרך הייתה קלה אז היה פחות מעניין בחיים תעשי כל מה שאת רק יכולה אם דלת אחת נסגרת תרוצי לבאה! אל תוותרי תשיגי את החלום שלך בכל מחיר!

למעלה