שאלה לי...

שאלה לי...

יש שיר של אלאניס שהוא פשוט מושלם (כמו כולם חחח) נוט דה דוקטור. קיצר חולה על השיר הזה והוא מתאר את החיים שלי בצורה מושלמת. אבל אני לא מבין את הפזמון. יעני אני מבין את המילים (5 יחידות אנגלית, ריספקט!) אבל איך זה קשר לבתים של השיר ולאהבה? הלפ מי פליייייייז... נ.ב. למה תמיד בכל האתרים של המוזיקה יש קישור בדף של אלאניס לפיונה אפל? אני מת על הזמרת הזאתי אבל סגנון השירה של שונה לגמרי מזה של אלאניס.

UnprodigalSon

New member
עד כמה שאני מבין את השיר

זה שיר על בנאדם שהיה עם אלאניס בקשר, או רצה להיות איתה בקשר והיא הבינה באיזשהו שלב שמדובר בבחור קצת... חסר עמוד שדרה, לצורך העניין. בגלל זה היא משתמשת בהרבה דימויים מאוד יצירתיים (וקצת מעליבים, אם תשאלו אותי) שמתארים עד כמה היא לא רוצה להיות איתו. הפזמון אומר בעיקרו עד כמה הבחור הזה יעשה הכל בשביל להיות איתה ועד כמה הוא חושב שהיא טובה בשבילו... אבל היא חושבת ההיפך. מתחבר לי מאוד לתקופת ה"זעם" והבחורה הרוקיסטית הדורסת, שזה פחות או יותר הפוזה שהתפתחה סביב אלאניס בעקבות הדיסק הראשון. ככה לפחות אני מבין את השיר, יכול להיות שמביני העניין שכאן הבינו אותו אחרת.

AlanisJunkie

New member
כל הדימוי של הרופא וזמני הביקור

מתארים מצב שבו אלאניס היתה מין מוקד משיכה לחברים\בחורים בחייה - ובכל בעייה שלהם היא היתה צריכה לנחם\להסביר\לסדר\להבטיח שהכל יהיה בסדר, עד כדי כך שהיא כבר שכחה מה קורה עם עצמה ואבדה. אז היא פשוט אומרת בפשטות שהיא אינה ה-ד-ו-ק-ט-ו-ר. :)

הסבר...

"שעות הביקור הן בןי 9 ל- 5 ואם אני אופיע ב 6:10... אני כבר יודעת שתחפש איזושהי דרך לפלח אותי פנימה..." כמו שזה רשם..העיקר להיות עם אלאניס. גם אם היא היתה מבריזה לו ומתעללת בו הוא היה מחפש את התירוצים לעצמו למה היא כל כך טובה. "להשגיח על הבקבוק הריק עם החורים לאורך הפקק אתה רואה שזו בקשה מוגזמת ואני לא הדוקטור..." המטאפורה שלה להסביר אותו. חסר שמחה כומ בקבוק עם חורים... כמה שלא תנסה למלות אותו במים הוא יתרוקן מעצמו... כמה שאלאניס לא תמלא אותו ברגש מסוים (בחר מה שבא לך אהבה/חיבה.....) הוא יתרוקן ויחזיר את עצמו למצב של חוסר ביטחון. ואלאניס אין ז... לזה כי לדעתה הבקשה הזאת מוגזמת והיא גם לא ממש יכולה לפתור אותה.

Rוית

New member
שיר שאף פעם לא ירדתי לשורשו..

בגדול הוא מדבר על לקיחת פרופורציות במערכת יחסים זוגית. ומכך, הבתים די ברורים.. אבל את הפזמון מעולם לא הצלחתי לחבר להכל. ובקשר לפיונה- כל ז'אנר ה-אלאניס מוריסט, פיונה אפל, טורי אימוס, טריסי צ'ופמן, ג'וני מיטשל שרה מקלקלן וכו' - איכשהו תמיד מוזכרות יחד... מעין שירת נשים יחודית שמאפיינת את כולם בנפרד ואת כולם יחדיו

למעלה