שאלה לי!

מצב
הנושא נעול.

In Limbo

New member
שאלה לי!

שאלה לי!
יש לי שאלה אליכם, אנשי התחבורה הציבורית. ראיתי הרבה פעמים כשנסעתי בדן שהנהגים מסמנים איקס על החבילות של הכרטיסי אוטובוס (הקבלה הקטנה הזאת). למה הם עושים את זה?

curi

New member
נצל"ש - סיפור מאוד מעצבן מבית אגד

שאלה לי!
יש לי שאלה אליכם, אנשי התחבורה הציבורית. ראיתי הרבה פעמים כשנסעתי בדן שהנהגים מסמנים איקס על החבילות של הכרטיסי אוטובוס (הקבלה הקטנה הזאת). למה הם עושים את זה?
היום נסעתי חזור הביתה מבית ספר, כמו כל יום רגיל, בהסעות המאורגנות של אגד מבית ספר. היום שמתי לב שלא הייתה לי כרטיסייה וביקשתי מחבר שעלה על אוטובוס אחר להביא לי את הכרטיסייה לנקב על עצמי, ואחרי זה להחזיר לו. הנהג ניקב כמובן את הכרטיסייה, ואחרי שהוא ראה שהחזרתי לו את הכרטיסייה הוא התחיל לצעוק עליי, שלא מעניין אותו שהחבר נוסע בכלל באוטובוס אחר אני לא עולה לאוטובוס בלי לנקב על עצמי בכרטיסייה של מישהו מהאוטובוס, ומיצידו שאני יעלה על האוטובוס של החבר, ושאפילו בגלל שאין לי הוכחה שניקבתי עלולה לעצור אותו משטרה!! וזה הפליא אותי כי לכל שאר הנהגים אף פעם לא אכפת שעושים דבר כזה. בסוף אחרי שלא הייתה לי ברירה והנהג לא הסכים לנסוע, ההיתי חייב לשלם במזומן (כפול ממחיר הנסיעה עם כרטיסייה)... טוב שההגה בידיים של אגד?!

ליילנד

New member
CURI יקר ../images/Emo140.gif

היום נסעתי חזור הביתה מבית ספר, כמו כל יום רגיל, בהסעות המאורגנות של אגד מבית ספר. היום שמתי לב שלא הייתה לי כרטיסייה וביקשתי מחבר שעלה על אוטובוס אחר להביא לי את הכרטיסייה לנקב על עצמי, ואחרי זה להחזיר לו. הנהג ניקב כמובן את הכרטיסייה, ואחרי שהוא ראה שהחזרתי לו את הכרטיסייה הוא התחיל לצעוק עליי, שלא מעניין אותו שהחבר נוסע בכלל באוטובוס אחר אני לא עולה לאוטובוס בלי לנקב על עצמי בכרטיסייה של מישהו מהאוטובוס, ומיצידו שאני יעלה על האוטובוס של החבר, ושאפילו בגלל שאין לי הוכחה שניקבתי עלולה לעצור אותו משטרה!! וזה הפליא אותי כי לכל שאר הנהגים אף פעם לא אכפת שעושים דבר כזה. בסוף אחרי שלא הייתה לי ברירה והנהג לא הסכים לנסוע, ההיתי חייב לשלם במזומן (כפול ממחיר הנסיעה עם כרטיסייה)... טוב שההגה בידיים של אגד?!
CURI יקר

אם יעלה מבקר ויבקש לראות כרטיס, הרי הכרטיסיה שלך אצל החבר שנמצא באוטובוס האחר ואין לך מה להראות לו, או אז גם אתה וגם הנהג בצרות. קשה לי להאמין שנהגים אחרים מאפשרים לעלות על האוטובוס ולנקב כרטיסיה של 'נשארת' באותו האוטובוס.

curi

New member
הסיכוי שיעלה מבקר

CURI יקר

אם יעלה מבקר ויבקש לראות כרטיס, הרי הכרטיסיה שלך אצל החבר שנמצא באוטובוס האחר ואין לך מה להראות לו, או אז גם אתה וגם הנהג בצרות. קשה לי להאמין שנהגים אחרים מאפשרים לעלות על האוטובוס ולנקב כרטיסיה של 'נשארת' באותו האוטובוס.
הסיכוי שיעלה מבקר
להסעות של בית ספר הוא קטן מאוד, וגם אם הוא יעלה (דבר שעוד לא קרה לי אף פעם בנסיעות לבית ספר וחזרה) אני לא חושב שהוא יתחיל לבדוק 60 ילדים... וכן לרוב הנהגים לא אכפת מהעניין הזה, העיקר שיש ניקוב.

ליילנד

New member
זה אוטובוס של הסעות בי"ס בלבד../images/Emo35.gif

הסיכוי שיעלה מבקר
להסעות של בית ספר הוא קטן מאוד, וגם אם הוא יעלה (דבר שעוד לא קרה לי אף פעם בנסיעות לבית ספר וחזרה) אני לא חושב שהוא יתחיל לבדוק 60 ילדים... וכן לרוב הנהגים לא אכפת מהעניין הזה, העיקר שיש ניקוב.
זה אוטובוס של הסעות בי"ס בלבד

אם כן אז אתה צודק, לא יעלה שם מבקר ואינני יודעת למה הוא התנהג כך.

curi

New member
עולים עליו לעיתים רחוקות גם מבוגרים

עולים עליו לעיתים רחוקות גם מבוגרים
אבל כמעט שכל נוסעיו הם תלמידים

oren*

New member
הרי נתת את התשובה בהודעתך הקודמת

הרי נתת את התשובה בהודעתך הקודמת
אם אין לו הוכחת תשלום עבור הנסיעה, כאילו לא שילם עליה. זה לא משנה מה הסיכוי שיעלה מבקר, לא הגיוני שאנשים ינקבו אחד על השני ויעברו בין אוטובוסים.

נצל"ש סיפור נוסף

נצל"ש סיפור נוסף
באחד מימי א' שהייתי צריך לנסוע מי-ם לטבריה האוטובוס הגיע באיחור. כנהוג באוטובוסים ממוגני ירי אין מעלים בעמידה וע"כ נאלצתי לחכות לאוטובוס הבא (ההמתנה לא ארכה הרבה זמן מאחר והאוטובוס איחר). את זמן ההמתנה החלטתי לנצל ולכן עליתי למשרדו של הסדרן לשאלתי מדוע אין מתגברים את הקו כראוי הוא ענה שאין מספיק אוטובוסים ממוגני ירי ושאפילו מורידים אוטובוסים מהקו של קרית ארבע לטובת טבריה (תשובה שלכאורה מתקבלת על הדעת אלא ש......) לשאלתי מדוע יש אוטובוסים ממוגני ירי בקוים שאינם זקוקים לקוים האלה הוא ענה שזה לא יתכן ובדיוק אז עבר אוטובוס ממוגן ירי בקו 185 (י-ם- גבעת יערים) לשאלתי מה האוטובוס הזה עושה בקו הזה הוא ענה שהאוטובוס הנהג וסידור העבודה שיכים לאגד עפולה וזה לא בתחום אחריותו (לגבי הנהג והאוטובוס אני יודע שהם אכן שיכים לעפולה). והיום הפלא ופלא בקו 47 (קו פנימי מפ.זאב מזרח לפ.זאב דרום ולפ.זאב מרכז) שבדרך כלל משרתים בו מיניבוסים (שגם הם גדולים מדי לקו הזה) הגיע מרצדס מדגם 0303 ולא סתם אלא ממוגן ירי הסדרן לא יכול לטעון שהאוטובוס הזה לא בתחום אחריותו ונשאלת השאלה למה אנשים בקוים שצריכים ממוגני ירי נאלצים להשאר בתחנות (לעיתים במקומות מסוכנים) בעוד שהאוטובוסים הנ"ל משרתים קוים שאין בעיה להכניס כל אוטובוס מכל דגם???

אוהד11

New member
מטרת הסימון היא

שאלה לי!
מטרת הסימון היא
מטרת הסימון היא הכרטיס הראשון של היציאה מתחנת המוצא (מה שמכונה "טור").

In Limbo

New member
אבל.. ../images/Emo4.gif

מטרת הסימון היא
מטרת הסימון היא הכרטיס הראשון של היציאה מתחנת המוצא (מה שמכונה "טור").
אבל..

אני ראיתי שהם סימנו לקראת סוף הנסיעה, ואפילו פעם אחת קיבלתי כרטיס עם איקס.. אז מה זה עוזר?..

oren*

New member
סימנו בתחנת ההעלאה האחרונה של

אבל..

אני ראיתי שהם סימנו לקראת סוף הנסיעה, ואפילו פעם אחת קיבלתי כרטיס עם איקס.. אז מה זה עוזר?..
סימנו בתחנת ההעלאה האחרונה של
אותו קו, בדרך לתחנה הסופית.

55מוטי

New member
סימון כרטיסים

שאלה לי!
סימון כרטיסים
על כל נהג לסמן את כרטיס הנסיעה הראשון בתחילת כל נסיעה. ברגע שעובר לאזור אחר צריך לסמן שוב ולעבור לפנקס אחר. ככה יכול מבקר לדעת באיזה אזור עלה הנוסע. אם קבלת כרטיס כמה תחנות לפני התחנה הסופית יתכן שפשוט מאוד לא עלה אף נוסע מאז סימון הפנקס השני.

ה דרומי

New member
הטרדות באוטובוס לא ברצינות

שאלה לי!
הטרדות באוטובוס לא ברצינות
הלינק מצורף

מצב
הנושא נעול.
למעלה