שאלה לי,

שאלה לי,

האם הספרים הישנים, בהוצאת מיצוב, של הרשומות (בכריכה קשה) ושלישיית התאומים, נדירים כיום? שווים משקלם ביהלומים?

SaberTooth

New member
המפ... אפשר להגיד...

אפשר למצוא אותם רק בחנויות של ספרים יד שניה, או אצל אספנים המעוניינים למכור.

Wing Chan

New member
אמכור את גופי בשבילם.

למרות שיש לי את עת התאומים בהוצאה של מיצוב. אבל לצערי זה לא בכריכה קשה. סעמק. אבל כן בשביל הרשומות בקשה אמכור את גופי ונישמתי. מוכר?!?!?#@!$

KeNd3r

New member
מצטער, אבל הם לא שווים כלום. ../images/Emo10.gif

אבל אם אתה בכל זאת מעוניין למכור, פנה אליי בהודעה פרטית ואני אסדר לך מחיר מצויין בשביל זה.

python 4

New member
הם לא שווים דבר

יש לי את שלושת הרשומות בכריכה קשה, בהוצאה הראשונה של מיצוב. כמובן - מהתקופה שקראתי אותם. ספרים משנות התשעים (והשמונים, והשבעים, והשישים..) לא יכולים להיות שווים דבר מלבד המחיר ששולם עליהם במקור (ואף פחות!), ולא משנה אם מדובר בהוצאה ראשונה שנייה או עשירית. כשאנחנו מדברים על ספרים בעברית ששווים יותר מהמחיר שבו הם נמכרו במקור אנחנו מתחילים - לא בכל מקרה - מספרים מלפני קום המדינה שיצאו במספר עותקים מוגבל.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
פייטון למה לדבר שטויות??

יש הרבה ספרים גם מהשלושים ארבעים שנה האחרונות שנחשבים לנדירים. שווי ספר הוא לא רק פונקציה של כמה הוא ישן, אל מרכיב של הרבה דברים, בין השאר גם איזה מהדורה הוא, כמה הודפסו במהדורה והאם עדיין מדפיסים את הספר הנ"ל. קח לדוגמא את טרילוגיית ELVEN NATION, שהודפסה עד כה במהדורה אחת בלבד ודיי קשה להשיג אותה היום (למרות שבקרוב מוציאים אותה מחדש), והיא נמכרת במחיר של 30 עד 50 דולר לכל הטרילוגיה,שזה הרבה יותר מהמחיר שילמו עבורה במקור. בקשר למהדורה העברית, אני לא ממש יודע אם הם שווים משהו, אבל יכול להיות שבעוד כמה שנים... תלוי כמה הסידרה תשאר פופולרית. דרך אגב, ספרים בכריכה קשה שומרים על ערכם יותר מאשר בכריכה רכה.

Wing Chan

New member
די להגזים

המכירות של כול כרכי אומות האלפים שמסתיימות ב50 דולר הן ספורות. רובן ניסגרות על סביב ה30. לא על 50.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אבל עדיין קיימות

אז זה אומר שיש אנשים שחושבים שהם נדירים מספיק כדי לשלם 50 דולר. חוצמזה גם 30 דולר זה הרבה מעבר למחיר הרגיל לטרילוגיה (שהוא בערך 18 דולר)

PdLrAaTgIoNnUM

New member
מישהו אמר שהיא בעברית?

תבין את הנקרא. הכוונה הייתה לרשומות בעברית. תלמד להפריד בין פסקאות

python 4

New member
אני אמרתי.

ציטוט מההודעה הראשונה שלי בנושא: "כשאנחנו מדברים על ספרים בעברית ששווים יותר מהמחיר שבו הם נמכרו במקור אנחנו מתחילים - לא בכל מקרה - מספרים מלפני קום המדינה שיצאו במספר עותקים מוגבל." ואתה התחלת לדבר על elven nations. לא דיברתי כלל על ספרים באנגלית (למרות שאני לא מסכים איתך בקשר ל- elven nations, שזו בסה"כ טרילוגיה שיצאה לפני עשור והיא לא כל כך נדירה כמו שאתה רוצה לחשוב, אבל לא חשוב). ספרים בעברית בארץ נדירים פחות מספרים באנגלית, ובד"כ ספרים משנות השישים/שבעים ומעלה נמכרים כספרים משומשים במחיר שנמוך מהמחיר שבו נקרא הספר. ברגע שספר הופך להיות נדיר, רק אז המחיר שלו מתחיל לעלות בהתאם ליחס בין הביקוש וההיצע, וכאמור המונח ספרים נדירים מתייחס בד"כ להוצאות ראשונות של ספרים שיצאו בשנות החמישים או לפני קום המדינה, בוודאי שלא לספרים שיצאו בכמות גדולה רק לפני 13 שנים.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
תשמע... עובדה היא שהוא נמכר

ב30-50 דולר. שזה מעבר למחיר שלו כחדש. זה אומר שאנשים חושבים עליו כנדיר. וזה מה שחשוב. אם תמצא מישהו שיקנה ספר בן 10 שנים בפי 2 מחיר, אז אתה יכול לסווג אותו כך. אני לא אומר שהוא ענתיקה אמיתית או ממצא ארכיאולוכי נדיר, אבל בהחלט קשה להשיגו.

NJS

New member
אבל

כמה אספנים רציניים של ספרי הרומח יש בארץ? סביר להניח שאין וגם אם יש מאוד סביר להניח שכבר יש להם את הרשומות של מיצוב

למעלה